Reisadvies Duitsland, Italië en Oostenrijk definitief naar geel

reisadvies-italië

9 juni 2021

door Mike in Nieuws

De kogel is door de kerk. Het reisadvies voor Duitsland, Italië en Oostenrijk wordt echt omgezet van oranje naar geel. Dat meldt de overheid via Nederlandwereldwijd.nl. Gisteren lekte deze informatie al uit via insiders, maar nu staat het zwart op wit op de website. Vanaf 10 juni wisselt de kleur en mogen we weer reizen naar de landen voor vakantiedoeleinden. 

Reisadviezen wisselen op 10 juni van kleur

De afgelopen maanden was het nog onzeker of en wanneer het negatieve reisadvies voor de genoemde landen zou vervallen. Dat weerhield een groot deel van de vakantiegangers nog van het boeken van een vakantie in de bergen. Gisteren kwam er eindelijk goed nieuws naar buiten, toen uitlekte dat deze week het reisadvies al zou veranderen van oranje naar geel. Toch blijft het altijd spannend of de uitgelekte informatie ook klopt. Dat blijkt nu het geval. Vanaf morgen verandert de kleurcode op Nederlandwereldwijd.nl voor de Alpenlanden Duitsland, Italië en Oostenrijk. Dat maakt een vakantie mogelijk.

Reizen naar Duitsland, Italië en Oostenrijk

Wil jij de komende tijd naar de betreffende Alpenlanden op vakantie? Vanaf 10 juni hoef je dan bij terugkeer in Nederland geen negatieve coronatest te laten zien. Tevens hoef je niet meer in quarantaine. Let wel op dat voor het inreizen van Duitsland, Oostenrijk en Italië beperkingen kunnen gelden. Die inreisbeperkingen zijn aan verandering onderhevig, dus informeer jezelf voor vertrek goed. Wij doen ons best om jullie zo up-to-date mogelijke informatie te kunnen bieden via de onderstaande blogs, maar houd altijd ook de officiële kanalen in de gaten. Naast onze eigen blogs geeft ook de website van de Europese Unie een goed overzicht van de geldende maatregelen in de landen. 

Naar de inreisbeperkingen voor Duitsland >>
Naar de inreisbeperkingen voor Italië >>
Naar de inreisbeperkingen voor Oostenrijk >>

Wij kunnen niet wachten om weer op vakantie te gaan naar de bergen!

Hele fijne en veilige vakantie gewenst

Wij wensen de bergliefhebbers die een vakantie naar de landen Duitsland, Italië en Oostenrijk in het verschiet hebben alvast een hele fijne en veilige vakantie. Wil je nog inspiratie opdoen voor je vakantie? Blijf dan uiteraard onze website volgen. Wij blijven je zoals je gewend bent dagelijks voorzien van fijne content. Volgende week zijn wij ook weer live vanuit de Alpen. We reizen dan met de trein naar het Stubaital. 

Vind jouw perfecte camping in Europa

Heb je nog geen reis geboekt en wil je deze zomer op de camping zijn, dan hebben we heel veel campinginspiratie voor je in onze blogs over campings. Lees bijvoorbeeld het blog over de mooist gelegen campings in de Alpen of over familievriendelijke campings in Karinthië. Wil je eens kijken wat er voor campings te boeken zijn? Check dan bijvoorbeeld Allcamps en vind jouw perfecte camping in Europa >>

Zomervakantie tips