ÖBB Nightjet rijdt sinds 25 mei dagelijks rechtstreeks van Amsterdam naar Innsbruck

Met de ÖBB Nightjet naar Oostenrijk

21 mei 2021

door Florien in Nieuws

Met de trein op vakantie gaan naar de Alpen is een fijne, maar bovenal duurzame manier van reizen. Vanaf aanstaande dinsdag 25 mei wordt dat een stuk makkelijker dan voorheen. Vanaf die dag rijdt de ÖBB Nightjet namelijk rechtstreeks van Amsterdam, Utrecht en Arnhem naar onder andere Kufstein, Wörgl, Jenbach en Innsbruck in Tirol. De trein rijdt alleen 's nachts en de totale reis duurt ongeveer veertien uur. In dit artikel lees je meer over de nieuwe nachttreinverbinding tussen Amsterdam en Innsbruck. 

Rechtstreeks met de ÖBB Nightjet naar Oostenrijk

Steeds meer mensen kiezen voor een vakantie met de trein. Je hoeft niet zelf te rijden en als je 's nachts reist, profiteer je ook nog eens van een extra vakantiedag. Onderweg kun je alvast plannen maken voor alles wat je tijdens de vakantie gaat ondernemen, spelletjes spelen, maar ook gewoon lekker een paar uur je ogen dichtdoen. Eigenlijk zou de ÖBB Nightjet in de winter al rechtstreeks van Amsterdam naar Innsbruck rijden, maar helaas moest dit door de coronasituatie worden uitgesteld. Nu is er eindelijk een datum waarop de trein het traject eindelijk voor het eerst gaat afleggen met passagiers en wel op dinsdag 25 mei aanstaande. Vanaf die dag vertrekken er dagelijks nachttreinen naar Oostenrijk.

Meerdere stops onderweg

Rond 19.00 uur vertrekt de ÖBB Nightjet vanaf Amsterdam Centraal naar Innsbruck. De trein rijdt rechtstreeks, maar onderweg wordt er wel een aantal keer gestopt om nog meer passagiers op te pikken. In Nederland in Utrecht en Arnhem, vervolgens in een aantal Duitse steden en daarna is de eerste Oostenrijkse bestemming Kufstein. Je kunt hier al uitstappen om van een fijne vakantie te genieten, maar je kunt ook verder reizen naar Wörgl (o.a. Wilder Kaiser - Brixental en Wildschönau), Jenbach (Achensee en het Zillertal) of eindbestemming Innsbruck. Andersom rijdt de trein rond 20.30 uur weer terug vanuit Innsbruck naar Amsterdam, om daar rond 10.00 uur aan te komen.

Nightjet Tirol

Boek inclusief transfer

Bij aankomst kun je eenvoudig verder reizen naar andere bestemmingen in Tirol. Bijvoorbeeld met het openbaar vervoer, een taxi of huurauto. Een andere optie is om de reis inclusief transfer te boeken. Dit kan met het zogenoemde combinatieticket, met onder andere een treinticket inclusief bagage en een transfer naar een van de dertien eindbestemmingen in Tirol die aan deze actie deelnemen. Dit zijn onder andere dorpen in het Stubaital, het Wildschönau, het Alpbachtal en de vakantieregio Wilder Kaiser.

Zit-, lig- en slaapplaatsen

Er zijn diverse plaatsen te boeken bij de ÖBB Nightjet: zitplaatsen in een 6-persoons coupé, ligplaatsen en slaapplaatsen. Bij die laatste twee is het ontbijt inbegrepen. Het is wel verplicht om vooraf te reserveren. Een ticket voor een enkele reis boek je al vanaf € 29,90 per persoon (zitplaats). Let op dat de prijzen dagelijks variëren. Als je flexibel kunt boeken is het slim om dit afhankelijk van de prijzen te doen.

Boek hier tickets voor de ÖBB Nightjet naar Oostenrijk

Reisadvies Oostenrijk

Op dit moment staat het reisadvies voor Oostenrijk nog op oranje, wat betekent dat alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan. Een vakantie hoort daar helaas niet bij. Bovendien geldt er voor Nederlanders die naar Oostenrijk reizen en niet gevaccineerd of genezen van corona zijn, een quarantaineplicht. We hopen dat er snel verandering in het reisadvies komt. Wanneer dit zo is zullen we de treinverbinding zelf uitproberen. Uiteraard houden we je hiervan op de hoogte. Houd er bovendien rekening mee dat er in de trein en in Oostenrijk coronaregels van toepassing zijn. Op deze pagina houden we je op de hoogte van de coronaregels die in Oostenrijk gelden >

Wandelen in Oostenrijk tijdens de vakantie

Zomervakantie tips