Skip to navigation Skip to main content

ÖBB Nightjet: dagelijks rechtstreeks van Amsterdam naar Innsbruck in Tirol

Nightjet Trein

Met de trein op vakantie gaan naar de Alpen is een fijne, maar bovenal duurzame manier van reizen. Sinds vorig voorjaar rijdt de ÖBB Nightjet dagelijks rechtstreeks van Amsterdam, Utrecht en Arnhem naar onder andere Kufstein, Wörgl, Jenbach en Innsbruck in Tirol. De trein rijdt 's nachts en de totale reis duurt ongeveer veertien uur. In dit artikel lees je alles over de nachttreinverbinding van de Nightjet tussen Amsterdam en Innsbruck.

Rechtstreeks met de ÖBB Nightjet naar Oostenrijk

Steeds meer mensen kiezen voor een vakantie met de trein. Je hoeft niet zelf te rijden en als je 's nachts reist, profiteer je ook nog eens van een extra vakantiedag. Onderweg kun je alvast plannen maken voor alles wat je tijdens de vakantie gaat ondernemen, spelletjes spelen, maar ook gewoon lekker een paar uur je ogen dichtdoen. De ÖBB Nightjet is een ideale oplossing voor mensen die in Tirol vakantie willen vieren en op een duurzame en relaxte manier willen reizen. De trein rijdt dagelijks tussen Amsterdam en Oostenrijk.

 

Bekijk hier tickets voor de Nightjet naar Oostenrijk

Meerdere stops onderweg

Rond 19.30 uur vertrekt de ÖBB Nightjet vanaf Amsterdam Centraal naar Innsbruck. De trein rijdt rechtstreeks, maar onderweg wordt er wel een aantal keer gestopt om nog meer passagiers op te pikken. In Nederland stopt de Nightjet in Utrecht en Arnhem, vervolgens in een aantal Duitse steden en daarna is de eerste Oostenrijkse bestemming Kufstein. Je kunt hier al uitstappen om van een fijne vakantie te genieten in het Kufsteinerland, maar je kunt ook verder reizen naar Wörgl (waar je kunt uitstappen voor o.a. Wilder Kaiser - Brixental en Wildschönau), Jenbach (handig voor de bestemmingen Achensee en het Zillertal) of eindbestemming Innsbruck. Andersom rijdt de trein rond 20.30 uur weer terug vanuit Innsbruck naar Amsterdam, om daar rond 10.00 uur de volgende ochtend aan te komen.

53339 - nightjet tirol (2)
's Ochtends om 09.15 uur sta je al in Innsbruck

Zit-, lig- en slaapplaatsen

Om met de Nightjet te reizen, dien je altijd vooraf een ticket te boeken. Een ticket voor een enkele reis boek je al vanaf € 30,- per persoon voor een zitplaats. Let op dat de prijzen dagelijks variëren. Als je flexibel kunt boeken is het slim om dit afhankelijk van de prijzen te doen. Ook zijn er verschillende tickets te boeken, waarbij de wijzigings- en annuleringsvoorwaarden strenger of soepeler zijn.

In de trein kun je kiezen uit drie verschillende mogelijkheden:

  • Een zitplaats in een coupé met zes stoelen.
  • Een ligplaats in een coupé met zes bedden, waarbij een simpel ontbijt is inbegrepen.
  • Een slaapplaats in een coupé voor één, twee of drie personen. Bij de slaapplaats is tevens een à la carte ontbijt inbegrepen, kun je een coupé met eigen douche en WC boeken en wordt je bed opgemaakt.

Bekijk hier tickets voor de Nightjet naar Oostenrijk
53339 - ontbijt in de nightjet
Genieten van een lekker ontbijtje in de ochtend

Boek inclusief transfer

Bij aankomst kun je eenvoudig verder reizen naar andere bestemmingen in Tirol. Bijvoorbeeld met het openbaar vervoer, een taxi of een huurauto. Een andere optie is om de reis inclusief transfer te boeken. Dit kan met het zogenoemde combinatieticket, met onder andere een treinticket inclusief bagage en een transfer naar een van de negentien eindbestemmingen in Tirol die aan deze actie deelnemen. Dit zijn onder andere dorpen in het Stubaital, het Wildschönau, het Alpbachtal en de vakantieregio Wilder Kaiser.

Onze ervaringen met de Nightjet

Vorig voorjaar reisden wij voor het eerst met de ÖBB Nightjet naar Oostenrijk. We vonden het een ontspannen manier van reizen en hebben onze ervaringen met de Nightjet in een artikel samengevat. Twijfel je nog of deze nachttrein iets voor jou is, lees dan ons artikel met 10 redenen waarom je een keer met de Nightjet naar Oostenrijk wilt.

53339 - wandelen in oostenrijk tijdens de vakantie (2)
Het voordeel van de Nightjet: je staat binnen no time na aankomst al op de berg als je dat wilt
Zomer Florien

Over Florien

De bergen hebben iets magisch en dat is een gevoel dat iedere keer weer naar boven komt als Florien er is. Jaloersmakende momenten vergeleken met hier, want waarom hebben wij geen bergen? Ze is voornamelijk 's winters in de Alpen te vinden, maar ook in de zomermaanden wil Florien nog meer magische plekken ontdekken in de bergen.