Skip to navigation Skip to main content

10 Vaderdagcadeaus voor bergliefhebbers

Vaderdag

Aankomende zondag is het alweer tijd voor de belangrijkste dag van het jaar voor alle vaders: Vaderdag! Is jouw vader een echte bergliefhebber en ben je last minute nog op zoek naar een leuk cadeautje? Daar kunnen wij je bij helpen. De keuze is reuze en vaak zie je door de bomen het bos niet meer, daarom hebben wij 10 leuke Vaderdagcadeaus voor bergliefhebbers op een rijtje gezet. Of je budget nu groot of klein is, hier zit zeker weten iets voor jouw vader bij!

1. Rugzak

Een wandelrugzak is een item dat niet mag ontbreken in de collectie van bergliefhebbers. Of je nu korte dagtochten loopt of meerdaagse trektochten, een wandelrugzak is altijd handig. Je kunt er extra kleding in meenemen voor wanneer het weer omslaat, eten, drinken en bijvoorbeeld een EHBO-setje. 

Rugzak

2. Bierwandelboek 

Dit cadeau is speciaal voor vaders die van een biertje houden. Het Bierwandelboek is een geweldige gids die wandelen en bier combineert. Hoewel het boek niet over de Alpen gaat, biedt het de vreugde van het ontdekken van prachtige wandelroutes in Nederland en het genieten van heerlijke ambachtelijke bieren. Met gedetailleerde routebeschrijvingen, interessante feiten over brouwerijen en biersoorten en tips voor proeverijen onderweg, is dit het perfecte cadeau voor vaders die van wandelen houden. 

3. Wandelsokken

Een beetje cliché, maar toch een erg fijn cadeau: wandelsokken. Hier kun je er nooit genoeg van hebben, dus elke wandelliefhebber zal blij zijn met een extra paar. Kies een leuk kleurtje of printje en klaar ben je! Let bij aankoop wel even op het materiaal en de dikte van de sokken, zodat je zeker weet dat je de juiste koopt.

4. Wandelstokken

Verstelbare wandelstokken zijn een absolute must-have voor bergliefhebbers. Deze veelzijdige metgezellen zijn niet alleen gemakkelijk te vervoeren, maar ook eenvoudig aan te passen aan de lichaamslengte van je vader. Ze bieden niet alleen stabiliteit en evenwicht tijdens het wandelen, maar verminderen ook de belasting op gewrichten en spieren. Of het nu gaat om het beklimmen van steile hellingen of het navigeren door ruig terrein, trekkingstokken of Nordic Walking stokken zullen een onmisbare ondersteuning zijn. 

Wandelstokken

5. Verrekijker

Voor de vaders die ook genieten van het observeren van vogels en de schoonheid van de natuur, is een goede verrekijker onmisbaar. Kies voor een compact model met een vergroting van 8x tot 10x, waardoor je een breed gezichtsveld en duidelijke beelden hebt. Met een verrekijker kan hij de natuur om hem heen in detail aanschouwen en ten volle genieten van zijn wandelervaringen.

6. Chilly's fles

De Chilly’s fles is een ideaal cadeau voor de vader die altijd op zoek is naar stijlvolle snufjes. Dankzij de dubbelwandige vacuüm technologie blijft drank in de fles 24 uur lang koud of 12 uur lang warm. Of het nu gaat om het bewaren van thee of koffie tijdens koude wandelingen of het genieten van ijskoud water tijdens een warme bergwandeling, de fles houdt de drank op de gewenste temperatuur.

7. Fotocamera

Of het nu gaat om majestueuze bergpieken, uitgestrekte valleien of pittoreske bergdorpjes, met een camera is je vader in staat om prachtige momenten (in de bergen) te fotograferen. Het is een prijzig cadeau, maar je houdt toch van je vader? Voor een bergliefhebber is het belangrijk om een camera te kiezen die geschikt is voor ruig terrein en uitdagende omstandigheden. Foto's maken in de bergen: handige tips voor mooie beelden >

8. Zakmes

Ook een zakmes zit standaard in de rugzak van bijna elke outdoorliefhebber. Je hebt ze in verschillende uitvoeringen en ook de prijs kan enorm variëren, dus lees je goed in voordat je een zakmes aanschaft. Onze favoriet is de Leatherman, een multitool met verschillende gereedschappen zoals mesjes en schaartjes die goed van pas kunnen komen in de bergen. Je hebt ze in verschillende uitvoeringen, van simpel met maar 7 tools tot heel uitgebreid met wel 19 tools.

Leatherman

9. Hoofdlamp

Een goede hoofdlamp is een perfect item voor verschillende outdoor-activiteiten. Op die manier kun je tijdens het kamperen ook in het donker nog je spullen vinden of struikel je tijdens een zonsopgangswandeling niet over losliggende stenen of boomstronken. Hoofdlampen zijn er in verschillende prijscategorieën, dus het is altijd mogelijk om binnen je budget te blijven.

10. Muts en handschoenen

Als laatste twee items die eigenlijk altijd leuk en handig zijn om te krijgen, zelf in juni, een muts of handschoenen. Deze zijn niet alleen handig tijdens een skivakantie, maar ook tijdens een wandelvakantie komen ze goed van pas. Hoog in de bergen kan het ook 's zomers nog flink koud zijn, dus een muts en handschoenen zijn goede items om mee te nemen in de wandelrugzak!

Jilles Zomer

Over Jilles

Na een wandelvakantie in de Zwitserse en Oostenrijkse Alpen was Jilles om. Hij was zó onder de indruk, dat hij sindsdien ieder jaar in de bergen te vinden is. De zon, de schilderachtige omgeving en een toffe hike, en je maakt Jilles ontzettend gelukkig.