De leukste wandeltips voor families in Saalbach Hinterglemm

 © saalbach.com, Mia Knoll 
Wandeltips voor families in Saalbach Hinterglemm

14 augustus 2021

door Marlous in Familie/kinderen

Voor een zomervakantie met de hele familie ben je in Saalbach Hinterglemm aan het juiste adres. Van de zeker 400 km aan wandelpaden zijn er veel ontzettend leuk om te doen met kinderen. Zo zijn er een groot aantal gethematiseerde wandelroutes, lopen er verschillende paden langs vrijetijdsparken en speelgelegenheden en zijn er op sommige routes raadsels op te lossen voor de kids. Plezier, een mooi avontuur en een geweldige wandelomgeving gegarandeerd! Wil je tijdens je zomervakantie wandelen met het hele gezin? Dit zijn een aantal van de leukste wandeltips voor families in Saalbach Hinterglemm!

Meer over een familievakantie in Saalbach Hinterglemm

Wandelen voor families in Saalbach Hinterglemm

Saalbach Hinterglemm is een waar outdoorparadijs, waar fanatieke wandelaars uitdaging en actie vinden met de Saalbach Wandel Challenge en waar fietsers weer hun hart kunnen ophalen met alle bikemogelijkheden in de regio. Maar ook voor een zomervakantie met hele gezin kun je heel goed in deze Oostenrijkse plaats terecht. Het aantal activiteiten en uitstapjes voor een vakantie met kinderen is enorm. Ook als je wilt wandelen met de familie, kent Saalbach Hinterglemm talloze leuke routes en paden. Denk bijvoorbeeld aan themawegen, die volledig in het teken staan van avontuur, educatie en plezier en waar de hele familie van een leuke wandeling kan genieten. Omdat de Saalbach Wandel Challenge niet voor gezinnen is weggelegd, is er de familievariant: de Kids Wandel Challenge. Welke wandelingen echt niet aan je zomervakantie met kids mogen ontbreken? In dit blog geven we 6 van de leukste wandeltips voor families in Saalbach Hinterglemm.

Alles over wandelen in Saalbach Hinterglemm >

Wandelen familie Saalbach Hinterglemm
Zelfs de allerkleinsten leren op een fijne manier de bergen kennen tijdens een van de mooie wandeltochten. (© saalbach.com, Mia Knoll)

De JOKER CARD: een groot voordeel tijdens je vakantie

Een onmisbaar item dat je een groot voordeel geeft als je op vakantie in Saalbach Hinterglemm bent, is de JOKER CARD. Kortingen, gratis toegang en andere voordelen heb je als je over deze kaart beschikt. De JOKER CARD kun je gratis krijgen als je verblijft in een van de aangesloten accommodaties en is gedurende je hele vakantie geldig. Voor wandelliefhebbers is het handig dat je bijvoorbeeld de mogelijkheid hebt onbeperkt gratis gebruik te maken van maar liefst zes gondels in Saalbach Hinterglemm en dagelijks een gratis rit met twee gondels in Leogang. Ook is de wandelbus vrij toegankelijk met de kaart. Maar vooral als je met kinderen op zomervakantie bent profiteer je van ontzettend veel voordeel. De voordelen van een JOKER CARD voor een familievakantie zijn onder andere: 

  • Gratis toegang tot diverse familieattracties zoals de berg Kodok, Montelino's avonturenpad, Devil’s Water, Motorikweg, Sprookjesbos, verschillende speelgelegenheden in de bergen en andere attracties voor kinderen.
  • Onbeperkt toegang tot het Käpt'n Hook zwembad.
  • Onbeperkte toegang tot de midgetgolfbanen in Saalbach Hinterglemm.
  • Onbeperkt vervoer met het daltreintje.

Meer over de JOKER CARD

#1. De berg Kodok

Een echte wandeltip voor families is een bezoek aan de berg Kodok, welke middels een avontuurlijke wandeling kan worden bereikt. Een rondweg door de prachtige natuur van Saalbach Hinterglemm van nog geen twee kilometer brengt je langs verschillende stations waar kinderen raadsels moeten oplossen en leidt je naar de fantasiewereld van Kodok. Om de tocht te beginnen haal je beneden bij de Reiterkogelbahn een pas. Neem de lift omhoog en eenmaal op de berg aangekomen start de tocht. Terwijl de kinderen onderweg de mysteries oplossen, krijgen zij elke keer dat het gelukt is een sticker om op de pas te plakken. 

Wandelen Saalbach Hinterglemm berg kodok
Onderweg zijn er allerlei raadsels die opgelost moeten worden. (© saalbach.com, Mirja Geh)

#2. Montelino's avonturenpad

In ongeveer anderhalf uur wandel je zo'n drie kilometer door een schitterende omgeving en maken vooral kinderen veel plezier tijdens het volgen van de route. Het avonturenpad staat volledig in het teken van de clown Montelino. Met een pas op zak wandel je langs stations waar verschillende spelletjes te wachten staan. Van het bergstation van de Kohlmais start de familievriendelijke wandeling en loopt naast de speelstations ook langs gezellige berghutten voor een pauze onder het genot van een heerlijke Oostenrijkse specialiteit. Leuk om te weten is dat de route ook toegankelijk is met een kinderwagen, waardoor je gerust met de hele familie deze route kunt lopen. 

#3. De Wildlife Trail

Een andere tip die je zeker op je lijstje moet zetten als je gaat wandelen met de familie in Saalbach Hinterglemm is de Wildlife Trail. De wandeltocht loopt door een waanzinnig landschap en de natuurlijke leefomgeving van verschillende alpendieren, zoals marmotten, gemzen, vossen, arenden, steenbokken en herten. De Wildlife Trail leidt langs allerlei grote uit houtgesneden sculpturen van dieren die je tijdens het wandelen zou kunnen spotten. Onderweg ontdek je meer over de dieren, maak je een quiz en kunnen de kids een medaille winnen die opgehaald kan worden bij de knusse berghut Ossmannalm. En wie weet spot je enkele dieren wel echt, wellicht met het blote oog of door de gigantische verrekijker bij de berghut.

Wandelroute met kinderen de Wildlife trail
Tijdens de Wildlife Trail kom je gegarandeerd levensgrote dieren tegen. (© saalbach.com, Lukas Pilz)

#4. Het kruidenpad

Op een hoogte van 1544 meter vind je een wandelomgeving waar niet enkel een prachtig berglandschap te ontdekken valt, maar waar ook veel kruiden, planten en bloemen te vinden zijn. Het pad ligt op zo'n 20 minuten wandelen van het bergstation Reiterkogel en naast de Reiteralm ligt een kleurrijk gebied waar wel 80 verschillende plantensoorten staan te bloeien. Bovendien vind je direct naast het kruidenpad ook een Kneipp-pad om langs te wandelen. 

#5. De Heimat-rondweg

Bij de Zwölferkogelbahn in Saalbach Hinterglemm start een heerlijke wandelroute die leuk is voor zowel jong als oud, een echte wandeltip voor families. De tocht loopt door een weergaloze omgeving en onderweg kom je verschillende loungebanken tegen om even uit te rusten, terwijl je geniet van een indrukwekkend panoramisch uitzicht over de vallei. En dat niet alleen, ook kun je hier wandelen richting een leuke speelomgeving boven op de bergtop. De kids kunnen klimmen, spelen en zich wagen aan een slackline-parcours in dit hooggelegen speelpark. 

Familiewandeling Saalbach Hinterglemm
Saalbach Hinterglemm vormt een ideale wandelomgeving voor families! © saalbach.com, Mia Knoll)

#6. Kids Wandel Challenge

Misschien wel de leukste wandeltip voor families in Saalbach Hinterglemm is de Kids Wandel Challenge, een echte must do voor kleine bergliefhebbers. Deze uitdaging bestaat uit zes verschillende wandelingen die plezier, actie, sport en raadsels bevatten. Niet alleen is de uitdaging zelf ontzettend leuk om te doen, ook kunnen er prijzen gewonnen worden! Een bronze medaille voor twee wandelingen, bij drie tot vier win je zilver en goud is voor de kids die er vijf of zes hebben weten te volbrengen. De paden die deel uitmaken van de Kids Wandel Challenge zijn:

  • Het Wandelleerpad: een leerzame route langs mooie plekken en paden, waarbij je interessante dingen leert en handige informatie krijgt over wandelen in de Alpen.
  • De Boomtoppenweg: een van de hoogste 'boomtoppenroutes' in Europa en geweldig om te doen. Je wandelt hier over de 'Golden Gate Bridge van de Alpen', welke met een hoogte van 42 meter een bijzondere maar vooral indrukwekkende belevenis is.
  • Het Sprookjesbos: midden in het bos liggen schattige huisjes met figuren van de welbekende sprookjes.
  • Topwandeling Zwölferkogel: deze wandeling is iets uitdagender en kinderen moeten vast ter been zijn om de wandeling te kunnen maken.
  • Topwandeling Schattberg: een actieve, maar toegankelijke wandeltocht op de top van de Schattberg.
  • Motorikweg: een route waarbij wandelen, plezier en sportiviteit met elkaar samen komen. Volg je het pad dan kom je langs 24 verschillende plekken waarbij je onder andere je balans, behendigheid en uithoudingsvermogen kunt testen op een verscheidenheid aan obstakels.

Bekijk de Kids Wandel Challenge

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Saalbach Hinterglemm.

Zomervakantie tips