Skip to navigation Skip to main content
Actionreiche Biketrails in Saalbach
© saalbach.com, Moritz Ablinger

Actieve vakantiegangers die graag willen fietsen tijdens de zomervakantie zijn in Saalbach Hinterglemm aan het juiste adres. De heerlijke bergbestemming presenteert zich als de grootste bikeregio van Oostenrijk, en dat is uiteraard niet voor niets. Van mountainbiken tot e-biken, liefhebbers van fietsen in een kleurrijk berglandschap kunnen hier hun hart ophalen met het overweldigende aanbod aan mogelijkheden. Wil jij gaan fietsen in Saalbach Hinterglemm? Dit zijn de leukste tips!

De grootste bikeregio van Oostenrijk

Dankzij de verbinding met Leogang en Fieberbrunn, is Saalbach Hinterglemm nu met wel 400 km aan routes en 80 kilometer aan trails de grootste bikeregio van Oostenrijk. Dat het een geliefde bestemming is bij natuurliefhebbers is niet zomaar, want de omgeving om doorheen te fietsen is werkelijk prachtig. Over zeven verschillende bergtoppen fiets je door het meest fraaie landschap en langs panoramische uitzichten. Slechts één ticket geeft je de mogelijkheid om negen bergliften te gebruiken en talloze verschillende tochten te maken. Of je nu wilt mountainbiken, gravel biken of e-biken en of je nu een beginner bent of een gevorderde fietser, er is voor iedereen een geweldige tocht te maken. Bovendien vinden hier regelmatig events plaats die geheel in het teken van biken staan. Befaamde evenementen zijn het Glemmride Bike Festival en de World Games of Mountainbiking, die fietsfans uit alle uithoeken trekken.

 

Alles over fietsen in Saalbach Hinterglemm

53362 - fietsen in saalbach hinterglemm
Saalbach Hinterglemm is een waar mountainbikeparadijs! (© saalbach.com, Hansi Heckmair)

Tip: de JOKER CARD

Een ontzettend groot voordeel heb je als je beschikt over de JOKER CARD. Ga je fietsen in Saalbach Hinterglemm en beschik je over deze kaart, dan profiteer je van een groot aantal mogelijkheden. Met deze kaart kun je gratis gebruik maken van de 6 kabelbanen in Saalbach-Hinterglemm, kun je 2x per dag gratis met de kabelbaan in Leogang en mag je in zowel Saalbach-Hinterglemm als Leogang 2x per dag ook je fiets gratis meenemen in de gondel. En dat niet alleen, ook krijg je 20% korting op bike tickets en toegang tot het Epic Bikepark in Leogang. Een echte must have dus voor fietsers in Saalbach Hinterglemm!

Mountainbiken

Geen betere bestemming om te mountainbiken dan in Saalbach Hinterglemm. Ben je van plan te gaan mountainbiken, dan is de keuze aan het aantal leuke routes enorm. Leuke tochten om te maken zijn de downhill mountainbikeroutes, die niet te lang zijn en ook niet al te moeilijk zijn om te doen. Maar er zijn ook uitdagendere paden voor wie op zoek is naar meer actie. Bovendien kun je er ook voor kiezen de trails te doen met een e-mountainbike. Deze zijn vooral handig als je tochten maakt waarbij je ook veel bergopwaarts gaat fietsen. Enkele leuke mountainbiketips:

  • Monti-trail bij het middenstation van de Kohlmaisbahn: ideaal voor vakantiegangers die nog weinig mountainbike-ervaring hebben en geschikt voor zowel jong als oud. Deze route is slechts drie kilometer en slingert door een geweldige omgeving bergafwaarts.
  • X-Line bij de Schattberg X-press: een uur lang bikeplezier met deze gave route van 6,5 km is verzekerd. De route loopt over hobbelige paden vol jumps en kiezels, een echte aanrader voor de wat meer ervaren fietser. Je daalt maar liefst een kilometer met deze trail en passeert een flink aantal obstakels. Een leuke uitdaging!
  • Panorama-trail bij het bergstation van de Kohlmaisbahn: een relatief gemakkelijke, maar mooie trail van iets meer dan vier km. Hier kun je rustig doorheen fietsen terwijl je geniet van de omgeving en de kleine sprongen en bochten trotseert. Een extra leuke trail, want je passeert prachtige uitzichten over Saalbach Hinterglemm tijdens het fietsen.
53362 - mountainbiken saalbach hinterglemm
Er zijn genoeg routes die voor ieder niveau uitstekend te doen zijn. (© saalbach.com, Stefan Voitl)

Big 5 Bike Challenge

Voor fanatieke fietsers die op zoek zijn naar uitdaging en actie is er een perfecte tocht. De Big 5 Challenge is niet zomaar een challenge, want je legt zeker 60 kilometer op de fiets af waarbij je zo'n zes uur aan het trappen bent. De trail dankt zijn naam aan de vijf bergtoppen die je passeert. Geweldige uitzichten gegarandeerd! Met behulp van zes gondels bereik je de verschillende bergtoppen die ieder op hun beurt weer spannende trails beloven. De tour is volledig downhill en je fietst zo'n 5000 meter bergafwaarts in totaal. Onderweg kun je stoppen bij een van de knusse berghutten en genieten van een welverdiende pauze onder het genot van een smaakvolle Oostenrijkse specialiteit.

Learn to Ride Park

Geen ramp als je nog niet zo bekend bent met het mountainbiken, want Saalbach Hinterglemm biedt de oplossing voor eenieder die het graag wil leren. Het compleet nieuwe Learn to Ride Park in Saalbach bevindt zich bij de Kohlmaisbahn. Niet alleen beginnende mountainbikers kunnen hier terecht, ook kinderen kunnen hier kennis maken met het fietsen in de bergen. Het park beschikt over kleine uitvoeringen van vijf bekende mountainbiketrails in Saalbach. Zo kun je bijvoorbeeld de Monti-Trail eerst in het bikepark oefenen alvorens je je op de echte route begeeft. Ben je er helemaal klaar voor? Neem de lift omhoog en ga voor het echte werk!

Learn To Ride Park Saalbach.Com : Mia Knoll
© saalbach.com, Mia Knoll
Learn to Ride Park in Saalbach

Gravel biken in Saalbach Hinterglemm

Nog een leuke manier om actief de bergen in te gaan en de schitterende omgeving van Saalbach Hinterglemm te ontdekken is op een gravel bike. De ideale combinatie van een racefiets en een mountainbike geeft je de mogelijkheid om op een verscheidenheid aan paden te fietsen. Verre afstanden, verschillende landschappen en een bijzonder avontuur: dat is gravel biken in Saalbach Hinterglemm! Deze routes moet je echt gedaan hebben:

  • Small Gravel-Devil: een tour van iets meer dan twee uur en zo'n 25 km langs de mooiste spots in de regio. Van Saalbach fiets je helemaal naar de Lindlingalm, waar je een stop kunt maken, en weer terug.
  • Gravel-Devil: de originele versie van de bovengenoemde tour is een stukje langer. Iets meer dan 30 km en zo'n drie uur en drie kwartier trappen en je bent langs waanzinnige plekken gefietst over afwisselende paden. Een pittige klim is inbegrepen, maar alle indrukwekkende uitzichten maken dat dubbel en dwars goed.
  • Dusty Ride: een absolute aanrader voor echte fietsliefhebbers. De tour is zeker zo'n 60 km lang en je bent ongeveer vijf uur onderweg terwijl je langs talloze geweldige plekken rondom Saalbach Hinterglemm komt. De tocht is een echte belevenis en moet je als fanatieke fietser dan ook echt hebben gedaan als je gaat fietsen in Saalbach Hinterglemm.
53362 - fietsroute saalbach hinterglemm
Met de gravel bike beleef je het beste van beide werelden! (© saalbach.com, Björn Hänssler)

Natuurlijk zijn er naast fietsen nog veel meer leuke dingen te doen tijdens een zomervakantie in Saalbach Hinterglemm. Zo kun je er ook geweldig wandelen, zijn er een groot aantal uitstapjes te maken en kun je hier ook uitstekend terecht voor een vakantie met kinderen.

Meer over een zomervakantie in Saalbach Hinterglemm

 

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Saalbach Hinterglemm.

Zomer Marlous

Over Marlous

Hoewel Marlous al flink bereisd is, blijven vooral de bergen haar betoveren. Continu verschillende uitzichten, het natuurgeweld, de kristalheldere meren en watervallen, ze krijgt er geen genoeg van. Met name de Noorse fjorden hebben haar gegrepen, maar eigenlijk vindt ze alle bergbestemmingen prachtig en gaat ze er graag heen om te wandelen.