Skip to navigation Skip to main content
Wandelen Saalbach
© saalbach.com, Mia Knoll

Wandelen in Saalbach Hinterglemm

Een schilderachtige omgeving, idyllisch gelegen hutten en een bergpanorama waar je u tegen zegt: dat vind je als je gaat wandelen in Saalbach Hinterglemm. Vanaf een hoogte van 1003 meter start een netwerk van meer dan 400 km aan wandelroutes door het Oostenrijkse berglandschap. Themapaden voor families, uitdagende tochten of rustige bergwegen, er zijn genoeg mogelijkheden. Geniet van een veelzijdige zomervakantie in Saalbach Hinterglemm en ontdek een wandelparadijs!

Of je nu met het hele gezin bent, op zoek bent naar rust of juist een actieve zomervakantie wilt beleven, de regio Saalbach Hinterglemm biedt voor ieder wat wils. Hier wandel je tussen de imposante bergtoppen van de Kitzbüheler Alpen, de glooiende weiden van de Pinzgauer Grasberge en met uitzicht op de Hohe Tauern. Even bijkomen van alle indrukken? Er zijn maar liefst 40 berghutten langs de routes te vinden om te kunnen ontspannen. Uiteraard onder het genot van een regionale specialiteit en met kijk op een weergaloos landschap.

De JOKER CARD: een onmisbaar item voor je zomervakantie

Onmisbaar tijdens je zomervakantie in Saalbach Hinterglemm is de JOKER CARD. Met deze kaart beschik je over een groot aantal voordelen, kortingen en mogelijkheden. Zo kun je onbeperkt gebruik maken van zes bergliften in Saalbach Hinterglemm en kun je dagelijks een rit maken met twee liften in Leogang. Ook kun je gratis gebruik maken van de bussen en zijn er 10 wandelingen met gids inbegrepen. Daarnaast biedt de JOKER CARD vooral uitkomst tijdens een vakantie met kinderen. Beschikt je over deze kaart, dan krijg je bovendien gratis toegang tot onder andere het Käpt’n Hook zwembad, de midgetgolfbaan en diverse speelgelegenheden en belevenispaden. Kortom: een echte must have als je hier op vakantie bent!

Paar Saalbach
© saalbach.com, Mia Knoll

Op wandelavontuur met de hele familie

Saalbach Hinterglemm vormt bij uitstek een ideale bestemming voor een familievakantie in de bergen. Niet alleen vanwege de vele activiteiten die hier mogelijk zijn voor kids, maar ook vanwege de wandelingen die je er met het gezin kunt maken. Tal van thema wandelpaden liggen er in het bereik om op een avontuurlijke manier de bergwereld te ontdekken.

Schapen Saalbach
© saalbach.com, Christian Wöckinger

Actief in de bergen

Voor wie actiever de bergen in wil, is trailrunning een goed idee. Saalbach Hinterglemm biedt uitstekende opties om te rennen tussen de bergen. Niets fijner dan de frisse berglucht opsnuiven, terwijl je je rondje maakt en bovendien een stuk leuker. Bergopwaarts of juist bergafwaarts, in alle rust of langs een panoramisch uitzicht: het aanbod aan paden is groot. Tip: download de interactieve kaart voordat je gaat trailrunnen in de bergen en stippel je route alvast uit.

Deze special is geschreven in samenwerking met Saalbach Hinterglemm.