De Saalbach Wandel Challenge: voor echte wandelliefhebbers

 © saalbach.com, Daniel Roos 
De Saalbach Wandel Challenge

8 juli 2021

door Marlous in Wandelen

Wandelen zoals je nog nooit hebt gedaan, dat kan nergens beter dan in Saalbach Hinterglemm. Daar kun je niet alleen simpelweg mooie tochten maken, maar je kunt ook meedoen met een heuse wandel challenge. Drie wandelingen, flink wat kilometers en oneindig veel geweldige indrukken verder en je bent een unieke wandelervaring rijker. De Saalbach Wandel Challenge is een echte aanrader voor fanatieke wandelaars, liefhebbers van de natuur en actieve vakantiegangers. Wat deze uitdaging allemaal inhoudt? Alles over de Saalbach Wandel Challenge lees je hier!

Alles over de Saalbach Wandel Challenge

De Saalbach Wandel Challenge bestaat uit drie verschillende wandelingen die gezamenlijk een echte uitdaging vormen. In totaal leg je maar liefst 64 kilometer af en overbrug je zeker 3800 hoogtemeters. Dat zijn cijfers waar de harten van fervente wandelaars sneller van gaan kloppen. Maar ook als alle drie de wandelingen je net iets te fanatiek zijn, kun je eenvoudig een of twee van de wandelingen maken. Stuk voor stuk lopen de tochten door een fraai landschap en ben je verzekerd van adembenemende uitzichten tijdens je wandeling. Trotseer je echter de Seven Summits of Saalbach, de Pinzgauer Spaziergang én de Home of Lässig, welke de drie tochten zijn, dan volbreng je de uitdaging en word je beloond met, naast een bijzonder avontuur, een echte wandeltrofee. 

Lees meer over de Saalbach Wandel Challenge

Handig: de JOKER CARD

Ontzettend handig als je gaat wandelen in Saalbach Hinterglemm of als je andere leuke dingen wilt doen tijdens je zomervakantie, is de JOKER CARD. Beschik je over deze kaart, dan profiteer je van tal van voordelen en gratis toegang tot veel voorzieningen. Zo zijn zes gondels in Saalbach Hinterglemm onbeperkt vrij toegankelijk met de kaart en kun je ook dagelijks gebruik maken van twee liften in Leogang. Daarnaast zijn er 10 wandelingen met gids inbegrepen voor meer wandelplezier in de bergen en is bovendien ook het openbaar vervoer kosteloos. De kaart ontvang je tijdens een verblijf tussen mei en oktober bij een van de aangesloten accommodaties.

Bekijk meer voordelen van de JOKER CARD

Seven Summits of Saalbach

Indrukwekkender dan deze tour wordt het niet... Niet één, niet twee, maar zeven bergtoppen passeer je in een enkele tocht. Hoogtevrees moet je achterwege laten bij het maken van deze wandeling en vast ter been zijn is een vereiste, evenals een goede conditie. De Seven Summits of Saalbach is niet voor niets onderdeel van de Wandel Challenge, want uitdagend is het zeker en een hoogtepunt van de challenge des te meer. Je bent zo'n negen uur aan het wandelen, waarbij je ongeveer 24 km aflegt en zeker 1300 hoogtemeters maakt. De route loopt grotendeels boven de 2000 meter hoogte, dus schitterende uitzichten zijn gegarandeerd. Belangrijk is een goede uitrusting en voorbereiding. Je passeert onderweg geen berghutten aangezien je over bergtoppen wandelt, dus neem voldoende eten en drinken mee. En nog belangrijker, geniet! 

De Seven Summits of Saalbach

Duur 9 uur
Hoogtemeters 1343 meter klimmen, 2390 meter dalen
Afstand 24 km
Startpunt Bergstation van de Schattberg X-press
Niveau Zwaar
Conditie
Techniek
Uitzichten

De Saalbach Wandel Challenge
Een uitdaging is het zeker, maar wat een indrukwekkende tocht is dit! (© saalbach.com, Daniel Roos)

Pinzgauer Spaziergang

Nog zo'n prachtige tocht en ook onderdeel van de Saalbach Wandel Challenge is de Pinzgauer Spaziergang. Minder extreem dan de Seven Summits maar absoluut niet minder mooi, want ook deze route loopt dwars door het afwisselende natuurlandschap van Saalbach Hinterglemm. Met een lengte van 18 km loopt de wandeling van de Schattberg tot de Schmittenhöhe in Zell am See op grote hoogte. Ook hier passeer je geen berghutten tijdens het wandelen, dus neem genoeg eten mee en geniet van wat lekkers op de top terwijl je uitkijkt over een waanzinnig bergpanorama.

Pinzgauer Spaziergang

Duur 7 uur
Hoogtemeters 493 meter klimmen, 577 meter dalen
Afstand 17,3 km
Startpunt Bergstation Schattberg X-press
Niveau Gemiddeld
Conditie
Techniek
Uitzichten

Home of Lässig

De derde wandeling die onderdeel is van de Saalbach Wandel Challenge heet Home of Lässig. Ook deze tour loopt door een waar wandelparadijs waar het aantal geweldige uitzichten dat je onderweg tegenkomt niet op een hand te tellen is. Het kleurrijke landschap dat het toneel vormt voor deze tocht is de leefwereld van talloze marmotten, gemzen en herten dus die zou je zomaar kunnen spotten tijdens de tocht. Met een lengte van ruim 20 km en een klim van wel 1600 meter is ook deze tocht met recht een echte uitdaging te noemen en weggelegd voor een goed voorbereide wandelaar. En hoewel de tour qua bergtoppen natuurlijk niet kan tippen aan de Seven Summits, wandel je hier ook over vijf imposante bergtoppen. Een bijzondere tocht dus!

Home of Lässig

Duur 8 uur
Hoogtemeters 1630 meter klimmen, 1630 meter dalen
Afstand 20,3 km
Startpunt Bushalte Lengau
Niveau Zwaar
Conditie
Techniek
Uitzichten

Wandeling in Saalbach Hinterglemm
Talloze momenten om even stil te staan en te genieten van het schitterende zicht. (© saalbach.com, Daniel Roos)

Wandelen in Saalbach Hinterglemm

Natuurlijk is de Saalbach Wandel Challenge een must do tijdens de zomervakantie voor de echte wandelliefhebber, maar naast deze uitdaging zijn er nog veel meer mooie wandelingen te maken. In totaal vind je zo'n 400 km aan wandelpaden in Saalbach Hinterglemm waar er voor iedere wandelaar een mooie tocht te maken is. Ook als je met kinderen wilt gaan wandelen zitten hier heerlijke tochten bij, zoals gethematiseerde paden en routes langs speelgelegenheden. Zo kunnen naast avontuurlijke vakantiegangers, ook rustzoekers en gezinnen met kinderen genieten van een fijne zomervakantie in Saalbach Hinterglemm. 

Meer over wandelen in Saalbach Hinterglemm

Wandelen wandel challenge Saalbach Hinterglemm
Een voldaan gevoel als je de top bereikt en natuurlijk als je de Wandel Challenge weet te volbrengen! (© saalbach.com, Mia Knoll)

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Saalbach Hinterglemm.

Zomervakantie tips