12 vakantietips voor families in Saalbach

gezin Saalbach

27 juni 2019

door Joanne in Familie/kinderen

Saalbach Hinterglemm is een bestemming waar families belangrijk zijn. In Saalbach weten ze dat juist tijdens de vakantie, de activiteiten en de bergen samen worden ontdekt. Met het gezin ontdek je 'Home of Lässig'. Laat het los, laat het gaan en relax met de hele familie tijdens je verblijf in Saalbach. Een vakantie om nooit te vergeten! Samen. Families vinden hier de grootste speeltuin die de wereld te bieden heeft: de natuur. In dit weblog geven we 12 vakantietips voor families in Saalbach.

#1. Montelino's avonturenpad

Op de Kohlmais ligt een avonturenpad dat voor de kleine kinderen een hele belevenis is. De clown Montelino moet geholpen worden om zijn speelgoed en vrienden terug te vinden. Pas dan kan hij weer lachen. Wat volgt is een zoektocht door bos en over weides, langs 13 stations met allerlei verschillende opdrachten. De kinderen zullen hard hun best moeten doen onderweg van het bergstation naar het middenstation van de lift. De avonturenpas is inbegrepen bij de liftprijs.

Saalbach montelino familie
Volop plezier bij Montelino (Foto: © Saalbach, Mirja-Geh)

#2. Waterspeelplaats Montelino

Waterspeelplaats Montelino ligt op de Kleeblatt alm op de Kohlmais. Je vindt het aan het eind van het avonturenpad. Kinderen, maar ook ouders, kunnen hier heerlijk afkoelen van het harde werken en spelen in het water. Er zijn waterpompen, emmers, houten goten en dammen. Wie houdt er nou niet van spelen met water?! Wil je nog iets anders? Bezoek de kippenren of melk Regina de koe.

#3. Montelino's Voederplaats

Op dezelfde berg ligt ook Montelino's voederplaats. Herkenbaar aan het grote hert, gemaakt van hout. Reeën, herten en hun kleine kalfjes worden hier gevoerd. Je kunt ze van dichtbij bekijken terwijl ze op de weides grazen of gevoerd worden.

#4. De speelplaats op de Schattberg

Bij het bergstation van de Schattberg X-press ligt een speelplaats die avontuur beloofd. Er is een tweepersoons kabelbaan, hangglijbaan en een zipline. Ook zijn er allerlei balanstoestellen. Geniet van deze top, terwijl je kunt loungen op de veel zitplekken en in de wiegende hangmatten. Ideaal voor alle ouders. Ontspanning op de top!

#5. De Kodok Berg

Op de Reiterkogel gaat de hele familie schatzoeken om Montelino te helpen. Zijn tovermuts zorgt voor geluk, vrolijkheid én goed weer. Maar nu is de muts gestolen door de kobold Kodok. Los je alle raadsels op, dan ontdek je het toverwoord op je avonturierspas. Speuren naar aanwijzingen, terwijl je ondertussen een wandeling aflegt van zo'n 3,5 kilometer. Om de raadsels op te kunnen lossen, zul je dapper moeten zijn: de treurige rots, de donkere kloof en het geheime bericht.

Kodok berg Saalbach familie
Schatzoeken naar de top (Foto: © Saalbach, Mirja Geh)

#6. Geocaching tijdens Expeditie Kodok

De Kobold heeft de toverkracht gevangen en in een kostbaar kristal verstopt. Dit kristal is verstopt, maar jij kunt het vinden. Met een schatkaart en een GPS ga je op zoek naar het kristal. Bij het dalstation van de Reiterkogelbaan ontvang je gratis een avonturierspas en een schatkaart, zodat jij op avontuur kunt gaan. De GPS kun je hier ook huren. Ideaal om Geocaching eens uit te proberen! 

#7. Het sprookjesbos

Vrouw Holle, Roodkapje en al die andere sprookjes ontdek je in het sprookjesbos. Verspreid op de helling loop je dwars door het bos en ontdek je allerlei bekende sprookjes. Het sprookjesbos is elke dag open en de ingang ervan ligt vlakbij het sportcentrum van Hinterglemm.

#8. De Kids-Wandel-Challenge

Wandelen vervelend? Echt niet! Zeker niet met de Kids-Wandel-Challenge. Kinderen kunnen wel 5 verschillende wandelingen ondernemen, terwijl ze ondertussen een stempelkaart moeten vullen. Een soort Elfstedentocht dus, maar dan wandel je in de bergen rondom Montelino en Kodok. Op het natuurleerpad leer je alles over de natuur, de Schattberg-Mittelgipfel is een wandeling bij de top met een prachtig uitzicht en de Motorikweg is een soort fitnessparcours, ook leuk voor volwassenen, met allerlei speeltoestellen onderweg. De laatste twee wandelingen die meedoen, zijn de Golden Gate en het sprookjesbos. Beide ook los beschreven in dit blog. Tijdens dit avontuur kun je ook nog een certificaat en sticker verdienen!

families wandelen saalbach
Wandelen met de familie én spelen in het water (Foto: © saalbach.com, Mirja Geh)

#9. Teufelswasser in het daleinde

Aan het einde van het dal is waterpret voor jong en oud te vinden bij Teufelswasser. Een ruim opgezet waterpark aan de oorsprong van de Saalach biedt kinderen van alle leeftijden speelplezier. Kinderen ontdekken de wereld buiten. Dat is eigenlijk ook het thema van Schnitza's Houtpark, een speelplaats met als thema hout. De speeltoestellen zijn creatief. Wekelijkse workshops houtsnijden laten zien wat er allemaal te maken is van dit materiaal. 

#10. De Golden Gate Bridge van de Alpen

Vlakbij het Teufelswasser vind je ook Europa's grootste boomtoppenpad. Om hier te kunnen komen, zul je eerst de Golden Gate Brug van de Alpen moeten oversteken. De brug hangt 42 meter boven het dal en is wel 200 meter lang. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op het dal. Het boomtoppenpad is spectaculair. De ruim 800 meter lange tocht voert tussen de lariksen, over trappen en bruggen en meerdere plateaus, hoog in de bomen. Indrukwekkend!

golden gate brug Saalbach
Boomtoppenpad (Foto: © saalbach.com, Mirja Geh)

#11. De JOKER CARD

De JOKER CARD krijg je direct bij aankomst in je accommodatie in Saalbach Hinterglemm. Deze is tijdens je hele verblijf geldig. De JOKER CARD biedt allerlei kortingen en gratis extra's. Zo kun je gratis gebruik maken van een aantal liften, de wandelbus en overige voorzieningen. Ook veel van de familieattracties, zoals Expedition Kodok, zijn inclusief. Bij veel andere attracties krijg je korting. Lees meer over de JOKER CARD >

#12. Het boomklimpark in Hinterglemm

Het boomklimpark behoort met 200 platforms, meer dan 8 km aan klimpaden en 30 zip-lines tot de grootste van Europa. Klimmen doe je hier tussen de 3 en 40 meter. Er is de keuze uit 10 verschillende parcoursen. De kinderen moeten wel minimaal 1.30 meter lang zijn. Je kunt hier niet alleen klauteren tussen de bomen. Er is nog veel meer te beleven, zoals een mega flying fox, een canyoningparcours en jump & slide park.

Meer tips voor een familievakantie in Saalbach Hinterglemm lees je hier >

Zomervakantie tips