Kaunertal: nieuwe hangbrug en Verpeilschlucht toegankelijk vanaf de zomer 2021

 © © TVB Tiroler Oberland | Kaunertal (Severin-Wegener) 
Waterval in het Kaunertal

22 januari 2021

door Miranda in Wandelen

Het Kaunertal krijgt er vanaf deze zomer een nieuwe highlight bij. De Verpeilschlucht wordt toegankelijk gemaakt voor wandelaars en hier is tevens een enorme hangbrug gebouwd van 33 meter lang en 35 meter hoog. Na jaren van voorbereiding kreeg het Kaunertal in 2019 toestemming om de kloof toegankelijk te maken middels ijzeren trappen, klimmetjes en een hangbrug. Vanaf een tweetal plekken heb je straks vanaf uitzichtplatformen een waanzinnig uitzicht op de waterval. Het hele project kost zo'n € 500.000 en zal in juni 2021 geopend worden.

Kaunertal: dal met een indrukwekkende natuur

Het Kaunertal is een zijdal van het Ober Inntal en valt op door haar ongerepte en prachtige natuur. In het dal wonen nog geen 600 mensen, waardoor je er geen knusse dorpjes vindt, maar vooral heel veel natuur en rust. Feichten is de hoofdplaats van het dal, maar is erg klein en een perfecte bestemming voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Aan het einde van het dal ligt die Kaunertaler Gletscher die toegankelijk is via een tolweg. De autorit op zich is al meer dan de moeite waard. Ook op de gletsjer is van alles te zien en te beleven, waaronder twee verlichte gletsjerspleten en een gletsjergrot.

Gletscherstrasse Kaunertal
De route naar de Kaunertaler Gletscher is prachtig (© TVB Tiroler Oberland | Kaunertal)

Project Verpeilschlucht

Vanuit het dorpje Feichten zal vanaf de zomer van 2021 de Verpeilschlucht toegankelijk zijn. De eerste stappen van het toegankelijk maken van de kloof waren al gezet met de bouw van het uitzichtplatform 'Adlerblick' en de 'Knappensteig'. Dit jaar komen daar nieuwe paden, trappen en een hangbrug bij, waardoor de hele kloof bewandeld kan worden. Daarnaast worden er ook nog twee nieuwe uitzichtplatformen gebouwd die zicht geven op de waterval. Sinds augustus 2020 wordt er hard gewerkt aan dit nieuwe project in het Kaunertal. De 33 meter lange en 35 meter hoge hangbrug was in december klaar. Voor de constructie van de brug werd gebruik gemaakt van helicopters. Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan de stalen trappen die de Verpeilschlucht voor wandelaars toegankelijk zal maken. Een uniek stukje natuur zal straks ineens zichtbaar zijn. 

Verpeilschlucht
Dit stukje ongerepte natuur is straks toegankelijk voor wandelaars (© TVB Tiroler Oberland | Kaunertal)
Project Verpeilschlucht
Overzicht van het nieuwe project Project Verpeilschlucht (© TVB Tiroler Oberland | Kaunertal)

Wandelen in het Kaunertal

Met het project van de Verpeilschlucht, wordt het wandelaanbod in het Kaunertal verder uitgebreid. Op dit moment telt het Tiroolse dal al een uitgebreid wandelnetwerk van 250 kilometer. Doordat de bergen tot ruim 3000 meter hoogte reiken, vindt elke wandelaar hier zijn of haar pad. Van eenvoudige wandelingen in het dal, tot uitdagende klimmen naar de hoogste toppen. Enkele wandeltips in het Kaunertal zijn:

  • de panoramamische wandeling van de Aifneralm naar de Falkaunsalm
  • de familiewandeling naar de Verpeilhütte, die boven de Verpeilschlucht ligt
  • de wandeling van Gepatsch Reservoir naar het Gepatschhaus
Verpeilhütte
De Verpeilhütte in het Kaunertal (© TVB Tiroler Oberland | Kaunertal)

Zomervakantie tips