Hier moet je aan denken bij de aanschaf van een vouwwagen

Camping Alpen

14 oktober 2020

door Joris in Tips

Denk jij er over om een vouwwagen te kopen? Dat is zeker een goed idee! Vouwwagens hebben allang niet meer het ouderwetse imago van vroeger, tegenwoordig zijn ze hip en trendy. Vouwwagens zijn ideaal voor iedereen die het kampeergevoel wil ervaren met net iets meer comfort en luxe. De wintermaanden zijn top voor de aanschaf; je hebt alle tijd om te zoeken naar het perfecte exemplaar, zodat je er gelijk mee op pad kunt wanneer de lente aanbreekt. Maar waar moet je zoal aan denken bij het kopen van een vouwwagen? Dat ontdek je hier!

Test een vouwwagen eerst uit voordat je hem koopt

Het klinkt misschien vreemd, maar het uittesten van een vouwwagen is echt verstandig om te doen. Je denkt hier waarschijnlijk niet aan wanneer je in de winkel staat, maar het is helemaal niet gek. Bij veel winkels is het toegestaan om een vouwwagen eerst uit te proberen! Aangezien je hem tijdens een vakantie vaak meerdere keren moet op en afbouwen, is het fijn om te weten of de vouwwagen die je wilt handig is in gebruik. Het zou namelijk zonde zijn wanneer je hier pas op reis achter komt; er is dan geen weg meer terug…

Verdiep je in verschillende merken

Er komt een hoop op je af bij de aanschaf van een vouwwagen. Zo bestaan er alleen al tientallen verschillende merken waar je uit kunt kiezen. Zorg ervoor dat je research doet naar deze merken voordat je een keuze maakt. Het ene merk staat bijvoorbeeld bekend om zijn duurzaamheid, terwijl een ander merk zich misschien meer richt op lichtgewicht. Kies in ieder geval altijd voor een kwalitatief goede vouwwagen van een betrouwbaar merk. Op deze manier heb je minder risico op een “mislukte” aankoop.

Koop een vouwwagen voor de toekomst

Het kan zijn dat je nu nog met z’n tweeën of drieën bent, maar door bijvoorbeeld gezinsuitbreiding komt hier later misschien wel verandering in. Denk bij de aanschaf van een vouwwagen dus niet alleen aan de situatie van nu, maar ook zeker aan de toekomst. Je wilt immers voor langere tijd gebruik kunnen maken van de vouwwagen. Veel vouwwagens hebben tegenwoordig de mogelijkheid om er een aparte kindertent aan te ritsen. Dat is nu misschien niet van belang omdat je kinderen klein zijn (of omdat je geen kinderen hebt), maar ze zijn groot voordat je het weet! En dan is het ideaal om wat extra ruimte én wat meer privacy te hebben.

Bedenk wat voor kampeerder je bent

Vouwwagens zijn er voor iedere kampeervorm. Daarom is het handig om te weten wat je voor kampeerder bent en hóe je gaat kamperen. Sta je iedere vakantie voor langere periode op een camping of reis je van plek naar plek? In het eerste geval is het fijn om een ruime vouwwagen te hebben met een grote voortent. In het tweede geval heb je meer aan een vouwwagen die snel op en af te breken is en is de ruimte minder belangrijk. Ook moet je rekening houden met het seizoen waarin je vaak kampeert en de vakantie bestemming. Lees je vooraf in over de regels omtrent kamperen tijdens de corona crisis en ga veilig op pad.

Zo zie je maar; er zijn een hoop factoren om rekening mee te houden bij de aanschaf van de perfecte vouwwagen. Maar koop er vooral een waar je een goed gevoel bij hebt!

Zomervakantie tips