Skip to navigation Skip to main content

Wandelen Zell-Gerlos in de Zillertal Arena: tips & video

52553 - Wandelen Zell-Gerlos in de Zillertal Arena: tips & video

Wandelen in Zell am Ziller en Gerlos in de Zillertal Arena is een absolute aanrader voor echte wandelliefhebbers. Met zo'n 400 km aan wandelpaden, 4 bergliften en ruim 40 berghutten biedt de regio alles wat je zoekt tijdens een vakantie. Of je nu wilt wandelen met de kinderen of een uitdagende klim wilt maken, het aanbod is afwisselend en biedt voor elk wat wils. Ook zijn er diverse bergmeren voor de hoognodige verfrissing tijdens warme zomerdagen. Wij ontdekten de wandelpaden ter plekke, gingen op zoek naar de highlights en tips en legden dit vast op video. In dit blog delen we onze ervaringen om te wandelen in Zell-Gerlos in de Zillertal Arena met je.

Highlight wandeling in Zell-Gerlos

In Zell-Gerlos in de Zillertal Arena ligt een enorm wandelnetwerk van maar liefst 400 km aan paden. Je kunt kiezen voor eenvoudige wandelingen zonder al teveel hoogteverschil die zelfs met de kinderwagen te doen zijn, tot pittige bergtop beklimmingen waarmee je een hele dag kunt vullen. Een highlight wandeling van de regio, die relatief goed toegankelijk en haalbaar is voor de gemiddelde wandelaar en sportieve kids, is de Gerlossteinwand. Vanaf het bergstation van de Gerlossteinbahn begint deze mooie en afwisselende tocht naar de top van de Gerlossteinwand op 2166 meter hoogte. Wij liepen de route met de klok mee. Dus wanneer je met je neus naar de berg staat aan de linkerkant omhoog en de steile alpine route aan de rechterzijde van de berg weer naar beneden. Aan de rechterkant is trouwens ook een minder steil en eenvoudiger pad. De beloning van deze tocht, die in totaal zo'n 4 uur duurt, is het kruis op de top en het geweldige uitzicht over het Zillertal.

52553 - uitzicht gerlossteinwand
Wat een waanzinnig mooi uitzicht op het Zillertal vanaf de Gerlossteinwand

Wandeltip 1: Schmankerlweg Rosenalm & Fichtensee

De Schmankerlweg is te bereiken via de Rosenalmbahn in Zell am Ziller. De eenvoudige wandeling loopt van de Rosenalm naar de Schmankerlhütte Kreuzwiesenalm, is zo'n 3 km lang en je klimt 210 hoogtemeters. Onderweg kom je diverse stations tegen waar je uitleg krijgt over de lokale specialiteiten. Na ruim 1,5 uur bereik je de prachtige berghut Kreuzwiesenalm waar je kunt genieten van heerlijke gerechten op het zonnige terras. Probeer eens de plaatselijke specialiteit Melchermuas. Wat er precies in zit, vertellen ze niet, maar het heeft iets weg van wentelteefjes en Kaiserschmarrn: heerlijk! De weg terug gaat alleen naar beneden en wanneer je vlak voor het bergstation rechtdoor loopt, kom je bij de Fichtensee. Dit is een heerlijke plek voor een mooie zomerdag. Je kunt zwemmen in het meer, maar ook een waterfiets of sup huren. Voor de kids zijn er diverse speeltoestellen. Voor nog meer speelplezier kun je ook naar het naastgelegen Fichtenschloss bezoeken, een enorm speelkasteel direct bij het bergstation van de Rosenalmbanh.

52553 -
Heerlijke Melchermuas bij de Kreuzwiesenalm

Wandeltip 2:  Latschenland & Latschensee op de Isskogel

Wanneer je vanuit Gerlos de Isskogelbahn omhoog neemt, ligt naast het bergstation het Latschenland, een waar paradijs voor kinderen op 1950 meter hoogte. Er is een enorme houtkogelbaan, een dierenweide en er zijn veel speeltoestellen en themawandelpaden. Wandel je een klein kwartiertje verder omhoog, dan kom je bij de Latschensee, een mooi bergmeer met ligweide. Via een themawandelpad kun je langs de andere kant van de berg een korte wandeling terug maken. Honger of dorst gekregen onderweg? Dan kun je neerploffen bij de Latschenalm voor een welverdiend fris drankje of een lekkere lunch.

52553 - melchermuas
Genieten aan de Latschensee

Wandeltip 3: Erlebnisreichweg Gerlos

De Erlebnisreichweg is een 3 km lang wandelpad voor families met kinderen dat direct in het dorp Gerlos ligt, langs de beek. Er is nauwelijks hoogteverschil en het pad is redelijk breed, dus deze wandeling is echt voor de allerkleinsten nog prima te doen. Het pad begint tegenover restaurant Jägerstüberl in het centrum van Gerlos en leidt langs 40 leerzame stations, waar kids spelenderwijs van alles leren over de natuur en ecologie. Zo kom je langs een door de bliksem getroffen boom, een insektenhotel en een waterrad. Halverwege de wandeling is nog veel meer te doen. Er is hier namelijk een klimpark met zipline, mountainbike-oefenparcours, speeltuin, boogschietparcours, waterspeelplaats en er zijn boomhutten.

52553 - latschensee
De 3 km lange Erlebnisreichweg in Gerlos
Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.