Skip to navigation Skip to main content

Handig materiaal van de Decathlon voor een vakantie in de bergen

52500 - Handig materiaal van de Decathlon voor een vakantie in de bergen

De Decathlon, wie kent deze vriendelijke reus niet? Deze winkel vind je op maar liefst 20 locaties in Nederland. Ook buiten Nederland kun je op meerdere plekken de Decathlon winkels vinden. Naast de fysieke winkels biedt de Decathlon ook de mogelijkheid om online te winkelen in de webshop. Zeker deze zomer is dat erg handig, aangezien er een beperkt aantal bezoekers in de winkels wordt toegelaten. Wanneer wij op reis gaan in de bergen gebruiken wij kleding en materiaal van verschillende merken, waaronder de Decathlon. Voordeel van deze winkel is dat het relatief betaalbaar is voor een prima kwaliteit. In dit blog een overzicht van de verschillende producten die je hier kunt kopen en wat tips voor handig materiaal voor jouw vakantie in de bergen.

Decathlon producten voor het kamperen

Kamperen in de bergen, wie wil dat nou niet? Met je tent, caravan of camper op avontuur in de Alpen, prachtig! 's Ochtends wakker worden met uitzicht op de bergen en een helderblauw meer, dat is pas echt genieten. Bij de Decathlon heb je een ruim aanbod aan verschillende tenten, van groot naar klein. Ook kun hier terecht voor luchtbedden, slaapzakken, stoelen en tafels, kookmateriaal en andere spullen. Onze tips voor handige spullen tijdens het kamperen in de bergen:

  • Deze koeltas: heel handig voor als je in de auto zit, hier kun je namelijk eten en drinken in koel houden. Tijdens het kamperen kun je eventueel boodschappen koelhouden, of de tas gebruiken om lekker eten en drinken in te doen voor een picknick of stranddag bij een meertje. Je kunt de koeltas ook in kleiner of groter formaat kopen.
  • Deze opberger: handig om in je tent of caravan te hangen, voor slingerend speelgoed, je sokken, toiletartikelen of kookspullen.
  • Opzetset: het overkomt iedereen wel eens, te weinig haringen of je krijgt ze niet in de grond. Met deze opzetset heb je een handig pakket inclusief hamer, verschillende haringen, een schop en een veger.
  • Kampeerlantaarn: wanneer je 's nachts naar het toilet moet, je probeert iets te vinden in het donker of de accu van je telefoon is leeg. Ook is het 's avonds gezellig om her en der een lampje te hebben, wanneer je nog lekker buiten zit.
  • Tarp: altijd handig! Je creëert er extra schaduwruimte mee wanneer je een zonnige plek hebt, of je kunt het over de tent spannen voor de regenachtige dagen.

Wandelen in materiaal van de Decathlon

De Decathlon heeft een ruim aanbod aan wandelkleding. Ook wij lopen regelmatig in een broekje of shirt van de Decathlon, in combinatie met materiaal van andere merken. Wanneer je gaat wandelen in de bergen raden we je in ieder geval aan om het volgende materiaal af te stemmen op je plannen: je wandelschoenen, wandelsokken, wandelbroek, wandelshirt, rugzak en wandelstokken.

52500 - decathlon wandelkleding
Wandelbroek (links) en wandelshirt (rechts) van de Decathlon.
Wandelbroek (links) en wandelshirt (rechts) van de Decathlon.

Materiaal voor fietsen in de bergen

Ga je fietsen in de bergen? Of je nou een week gaat fietsen of een dagje, wij raden je aan om speciaal materiaal voor het fietsen mee te nemen. Wanneer je gaat mountainbiken dan kun je de bescherming vaak bij je fietsverhuur erbij huren. Wanneer je vaker fietst of gaat fietsen, zul je waarschijnlijk voor een compleet fietsoutfit gaan. Maar wil je een keertje mountainbiken in de bergen uitproberen? Dan raden wij aan om te kijken naar de volgende producten:

  • Fietshandschoentjes: bij de Decatlhon kun je mtb-handschoenen met vingers kopen en fietshandschoentjes zonder vingers. Deze handschoentjes zorgen voor meer grip en bescherming. Afhankelijk van de handschoen zit er een dikke of dunne padding op de handpalm, wat schuurplekken en blaren voorkomt.
  • Fietsbroek: de meeste mountainbikes hebben een fietszadel die na verloop van tijd niet heel comfortabel meer zit. Het hoort er een beetje bij, maar je kunt pijn voorkomen door een fietsbroek te dragen met een padding op het zitvlak.
  • Fietsbril: wanneer je in volle vaart de berg af fiets (of in een wat lager tempo de berg op), is het niet prettig als je tijdens het fietsen een vlieg in je oog krijgt. Ook een verdwaalde tak of regendruppels zijn niet prettig. Je kunt een zonnebril opdoen, maar een fietsbril beschermt meer en sommige modellen hebben wisselende kleur glaasjes, handig bij bewolkt weer.
  • Bandenplakset: want je weet maar nooit wat er onderweg gebeurt....

Handig om mee te nemen in je rugzak

Of je nou gaat wandelen, fietsen of iets anders gaat doen, tijdens een vakantie in de bergen is het verstandig om altijd wat basis dingen in een rugzak mee te nemen. Denk hierbij aan water, wat te eten, kleding (laagjes), poncho of paraplu, fotocamera, wandelkaart, zakdoekjes, EHBO kit.

Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.