8 manieren om je even in Zwitserland te wanen

Wandelen in de bergen van Zwitserland

4 april 2020

door Yvonne in Tips

Zwitserland, wat ben je mooi! Zou jij ook graag even in Zwitserland willen zijn op het moment? Winkelen in de steden, bootje varen op de meren, wandelen op de bergtoppen en fietsen door de dalen... Wat zou dat fijn zijn! Totdat het echt mogelijk is zul je het moeten doen met de inspiratie die je (bij ons) online kunt vinden. Met deze tips waan je je echt even in Zwitserland. 

#1. Kook een Zwitsers gerecht

De beste manier om je even in Zwitserland te wanen is natuurlijk zo'n heerlijk Zwitsers gerecht op tafel toveren! Wanneer je hele huis naar eten ruikt en je een hapje neemt van het gerecht, doe je even je ogen dicht... Even dromen naar de Zwitserse bergen, een prachtige wandeling in de zon, gevolgd door een heerlijke lunch op het terras van een berghut. Genieten! Maak bijvoorbeeld echte Zwitserse Capuns, een bordje knapperige Rösti of heerlijke kaasfondue (koop hier je kaasfondueset). Laat je ook inspireren door deze recepten voor een paastaart, Älplermagronen met appelmoes of Berner Züpfe

#2. Doe de virtuele 'Grand Train Tour of Switzerland'

Ken je de 'Grand Tour of Switzerland' al? Deze treinrondreis is maar liefst 1280 kilometer lang! Onderweg kom je langs 11 grote meren, 5 UNESCO-Werelderfgoedlocaties, bijzondere berglandschappen en bezienswaardigheden. Op het moment is het helaas niet mogelijk om de tour te maken, maar dat betekent niet dat je het niet kunt beleven! Er is namelijk een virtuele versie van de Grand Train Tour of Switzerland! Tijdens de Tour kun je op verschillende punten opstappen. Stel je begint in St. Gallen, dan ga je daarna naar Luzern, Interlaken, Montreux, Zermatt, St. Moritz, Lugano, Luzern en Zürich. Bekijk de virtuele Grand Train Tour of Switzerland

#3. Bekijk de mooiste bergpanorama's van Zwitserland

Dat moment dat je op een uitzichtspunt staat, of tijdens het wandelen/fietsen ergens om een hoek gaat en je stuit op een waanzinnig uitzicht... Dat zou fijn zijn om te kunnen ervaren! Gelukkig bedacht Zwitserland Toerisme ook hier wat leuks voor: acht prachtige bergpanorama's! De brede foto's tonen verschillende informatiepunten van interessante bezienswaardigheden zoals bergtoppen en meren. Bekijk de bergpanorama's vanaf de Rochers de Naye (2042m), Mont Fort (3330m), Gurten (834m), Jungfraujoch (3454m), Eggishorn (2927m), Mt. Rigi (1465m), Casons (2675m) en Muottas Muragl (2465m). 

#4. Doe een virtueel bezoek aan een Zwitsers museum

Breng een digitaal bezoekje aan een Zwitsers museum! Laten we naast de bergen ook niet al het moois aan kunst in Zwitserland vergeten. Je kunt digitaal 12 collecties bekijken van onder andere het Kunsthaus in Zürich, het Textielmuseum in St. Gallen en het Olympisch Museum. Daarnaast heb je ook toegang tot 21 exposities van kleinere musea. Bijzonder toch! 

#5. Bekijk de video's van onze Zwitserland Zomer Toer

Wellicht heb je het afgelopen weken al voorbij zien komen? Collega's Miranda, Mike en Sebi waren afgelopen zomer in Zwitserland voor de 'Zwitserland Zomer Toer'. Tijdens deze toer bezochten ze vier bijzondere bestemmingen, waar ze prachtige video's van maakten. Op deze pagina bekijk je de video's, lees je de reisverhalen en vind je alle informatie over de bestemmingen.

#6. Maak een kunstwerkje geïnspireerd op Zwitserland

Ben je goed in tekenen, schilderen, houtsnijden, haken, breien of iets anders? Laat je inspireren door Zwitserland! Een voorbeeld is de kunstwerkjes van Corinne Karnstädt. Zij maakt papierknipkunst, Scherenschnitt of découpage du papier. Voor haar designs laat ze zich inspireren door Zwitserse taferelen, specifiek het dorps- en bergleven. Met een schaar en mesje snijdt ze de mooiste kunstwerkjes. 

#7. Maak een fotoboek van je Zwitserse foto's 

Ben je ooit wel eens in Zwitserland op vakantie geweest? Misschien vorig jaar nog? Dan is nu hét moment om van jouw vakantiefoto's een prachtig fotoboek te maken! Herinneringen opdoen aan dat gezellige moment met vrienden en familie, die mooie wandeling, leuke speeltuin of bijzondere fietstocht. 

#8. Haal Zwitserland in huis

Zomervakantie tips