De 14 leukste outdoor cadeaus om te krijgen én te geven

De 14 leukste outdoor cadeaus om te krijgen én te geven

16 november 2018

door Joanne in Algemeen

Ik ben dol op cadeaus en ik ben dol op outdoor spullen. Een ideale combinatie. Geef mij een karabiner of een waterdicht zakje en je zit altijd goed. Een dure jas of een slaapzak is ook welkom, maar dat zijn natuurlijk veel te grote cadeaus voor in de schoen of onder de boom. Maar er zijn genoeg minder dure cadeautjes waar je bergliefhebbers gelukkig mee maakt. Van die items die iedereen nodig heeft en toch niet bezit of die kapot gaan en kwijtraken. Wat zijn nou de leukste cadeaus om te geven of misschien wel te krijgen?

#1. Foto’s in een lijstje

Afgelopen zomer heb je natuurlijk veel foto’s gemaakt in de bergen. Jammer dat ze alleen op je computer of telefoon staan. Stop ze in een lijstje! Dat doet het altijd goed bij opa en oma. Ook kan je je geliefde verleiden met de meest romantische plek in een mooi lijstje. Het is bovendien een prachtig excuus om eindeloos al je foto’s te kunnen bekijken.

#2. Bergboek of reisboek

De winter is bij uitstek het moment om te dromen over je volgende trip naar de bergen. Vanuit je luie stoel bereis je makkelijk de mooiste bergen en de hoogste toppen. Een bergboek dat in detail beschrijft hoe vermoeiend en zwaar een expeditie naar de berg is doet iedereen smullen om zelf weer lekker de bergen te gaan ontdekken. Een reisboek helpt natuurlijk ook bij de voorbereiding voor je volgende vakantie.

Reisboeken over verschillende bergbestemmingen ter wereld

#3. Bergkalender

Veel outdoor magazines en bergsportverenigingen brengen een kalender uit. Elke maand een andere mooie plaat. Soms met bergen, soms specifiek met berghutten. Dan kun je op de wc meteen plannen maken voor het nieuwe jaar.

#4. Sieraden

Tegenwoordig zijn er veel gadgets en kleine snuisterijen in de outdoor branche. Veel daarvan zijn ook als sieraad te dragen. Denk aan blikopeners in allerlei vormen, kompassen en karabiners. Er bestaat bijvoorbeeld een multitool die oogt als een chique armband. Ook heb je een armband van geweven stevig koord. Als de nood hoog is haal je hem uit elkaar, zodat je altijd touw bij je hebt.

 

#5. Hangmat

Een hangmat geeft het ultieme gevoel van luieren en genieten. Er zijn momenteel veel lichtgewicht en niet te dure hangmatten op de markt. Die passen er altijd nog wel bij in je rugzak of reistas. Een cadeau om van te zwijmelen.

Liggen in een hangmat in het bos

#6. Sneldrogende handdoek

Een fantastisch cadeau waar je er niet genoeg van kan hebben. Wellicht neem je er op vakantie maar één mee. Maar thuis zijn er legio gebruiksmogelijkheden. Voor de gymles op school, mee naar de fitness, voor bij het zwembad of gewoon een keertje in je eigen badkamer. Hier kan je niet mis mee gaan.

Verschillende sneldrogende handdoeken aan de waslijn

#7. Wc-rol houder

Toen ik dit cadeau voor mijn verjaardag kreeg moest ik keihard lachen. Om eerlijk te zijn vond ik het een stom en belachelijk cadeau. Maar ik zat helemaal mis. Het is geweldig! Vroeger ging ik altijd met van die plastic zakjes over de camping. Voor je het wist was zo’n zakje kapot of kwijt. Nu heb ik dus een waterdicht zakje met een wc-rol houder, die ik over mijn schouder kan hangen. Op het toilet hang je dat zakje aan een haakje. Je rolt het open en tadaaa… Je hebt een keurige wc-rol houder. Ik ben om!

#8. Waterdicht zakje

Over waterdichte zakjes gesproken… Dat is natuurlijk het ultieme cadeau voor elke buitensporter/kampeerder. Je kunt al die spullen in plastic zakken en vuilniszakken stoppen. Dat werkt goed, tot de zak kapot gaat of het echt heel hard regent. Zo’n waterdicht zakje gaat gewoon veel langer mee en is beter dicht te maken door de rolsluiting. Na elke tocht leg je het weer klaar voor de volgende.

Waterdichte zakjes voor in de bergen

#9. Een hoofdlamp of een lampje voor in de tent

Lampjes hebben de neiging kapot te gaan of te verdwijnen. Voor lampjes in de tent hebben we al meerdere varianten gebruikt. Duurder en goedkoper, maar ze gaan toch altijd kapot. Mijn motto: je kunt niet genoeg lampjes hebben.

Twee verschillende hoofdlampjes op een paspop

#10. Zakmes

Zakmessen zijn er in alle soorten en maten. Waarom zou je maar één zakmes hebben? Je hebt bijvoorbeeld mini-lichtgewicht mesjes die altijd mee kunnen of zo’n ouderwets Zwitsers zakmes met alle mogelijke functies. Voor de pro’s zijn er multitools waarop ook al die functies zitten, maar dan ook een tang of juist meer toegepast op fietsen. Ook voor kinderen zijn er speciale zakmessen. Kortom: er zijn heel veel verschillende types en de meeste mensen kunnen er meerdere goed gebruiken.

#11. Dunne handschoenen

Nog zo’n item dat je altijd kwijtraakt: handschoenen. Op de wintersport gebeurt dat niet snel. Het is daar zo koud, dat je altijd je handschoenen aandoet. Zo niet, dan heb je dat na twee tellen buiten wel door en kan je ze alsnog binnen ophalen. Maar zo in het voor- en najaar, als het guur is, maar niet echt koud, dan zijn dunne handschoenen heerlijk op de fiets. Maar op de een of andere manier verdwijnen ze. Niet meer in de rugzak, niet meer op kantoor, ergens achtergelaten in het park (na de picknick) of in de kroeg…

Handschoenen in de sneeuw

#12. Muts en buff

Ik ben een mutspersoon. Zodra het kan zet ik een muts op. Dol ben ik er op. Het is een mode item. En dus heb je niet voldoende aan één muts, maar wil je er graag meerdere. Verschillende kleuren, verschillende modellen en verschillende diktes. Voor elke outfit of jas een andere muts. Doordat de muts telkens een andere kleur heeft, moet je even opletten met de sjaal of buff die je daarbij draagt. Pak je net dat andere kleurtje, dan vloekt het. Ook hier heb je dus meerdere van nodig.

Muts en buff in de sneeuw

#13. Merino wollen sokken

Sokken zijn van oudsher het ultieme december cadeau. Sokken heb je nooit genoeg. Die gaan namelijk ook gewoon kapot. En sokken stoppen, dat doen niet zoveel mensen meer. Liefst wollen sokken natuurlijk. Merino zonder kriebel, maar wel lekker warm.

Merino wollen wandel en skisokken

#14. Reep Toblerone

Voor elke chocolade liefhebber die ook nog eens van bergen houdt koop je natuurlijk zo’n Matterhorn. Klein of groot, wit of origineel. Altijd een succes!

Heb jij nog tips voor leuke outdoor cadeaus? Laat een reactie achter!

Reactie(s) Reageren?

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips