Wandelen Ehrwald: Seebensee en Coburger Hütte (1917 m)

Wandelen Ehrwald: Seebensee en Coburger Hütte (1917 m)

1 april 2018

door Miranda in Wandelen

In de Tiroler Zugspitz Arena kun je kiezen uit ruim 150 verschillende wandelroutes. Als je dus zoals wij er maar 2 hele dagen bent, is het zaak meteen de highlight van de regio te kiezen. Na een beetje speuren is de wandeling snel gevonden: vanaf de Ehrwalder Alm via de Seebensee naar de Coburgerhütte op ruim 1900 meter. Er zijn diverse mogelijkheden om vanuit Ehrwald deze wandeling te maken. Wij kiezen voor de meest relaxte route: met de gondellift naar de Ehrwalder Alm en vervolgens via een eenvoudig pad naar de Seebensee. De laatste 45 minuten naar de berghut zijn wat pittiger. Een topwandeling met geweldige uitzichten op de Zugspitze.

Wandelen Ehrwald: Seebensee en Coburger Hütte (1917 meter)

Duur 3 uur (zonder lift 1 uur extra)
Hoogtemeters 520 meter klimmen, 520 meter dalen
Afstand 12 km
Ondergrond Kiezelpad, bosgrond, stenen en rotsen
Niveau gemiddeld
Conditie
Techniek
Uitzichten

Startpunt wandeling Seebensee en Coburger Hütte

Vanuit Ehrwald zijn er diverse mogelijkheden om naar de Seebensee en Coburger Hütte te wandelen. De meest uitdagende en moeilijke route gaat vanaf het dalstation van de Ehrwalder Almbahn over de Hoher Gang. Wij kiezen voor de route via de Ehrwalder Alm. Je kunt de alm bereiken in een uur wandelen of met de gondellift. Wij kiezen voor de gondellift dit keer. Met het Z-ticket heb je gratis toegang tot de lift en kun je genieten van nog veel meer voordelen. Ben je een aantal dagen in de Tiroler Zugspitz Arena dan is deze kaart zeker het aanschaffen waard.

Route Ehrwalder Alm - Seebensee - Coburger Hütte

  • Vanaf het bergstation van de gondellift loop je rechtdoor de alm over, je volgt de bordjes Seebensee.
  • Een brede grindweg kronkelt geleidelijk omhoog. Je komt hier ook veel fietsers tegen.
  • Na ongeveer een half uur tot 45 minuten kun je en afslag nemen voor wandelaars naar de Seebensee. Hier is het verboden voor fietsers.
  • De Seeben Alm ligt na 1,5 uur lopen recht voor je. Een mooie plek voor een pauze.
  • Via een breed pad achter de Seeben Alm overbrug je de laatste hoogtemeters naar de Seebensee, die je in ongeveer 2 uur bereikt.
  • Volg het pad over de brug langs de Seebensee en ga rechtdoor richting de Coburger Hütte, die je recht voor je ziet liggen.
  • Een steiler, smal kronkelend pad leidt in 30 tot 45 minuten tot de Coburger Hütte.

Wandelen in Ehrwald Tiroler Zugspitz Arena: Ehrwalder Alm - Seebensee - Coburger Hütte
Wandelen met de machtige Zugspitze op de achtergrond

Eenvoudige wandeling naar de Seebenensee met verbluffende uitzichten

Direct vanaf de start van de wandeling loop je door een prachtige omgeving met uitzicht op de mooiste rotsachtige bergen. Tijdens de tocht omhoog is het aan te raden af en toe al achterom te kijken naar de indrukwekkende Zugspitze, maar deze zie je op de terugweg continue: prachtig! Vooral het eerste deel van de wandeling naar de Seebensee is super gemakkelijk. De weg is breed en loopt geleidelijk en rustig omhoog. Prima te doen, ook met kinderen. Na de afsplitsing van het brede pad loop je verder door het bos. Ook hier wordt het nergens moeilijk of gevaarlijk. Er zijn nergens afgronden of steile stukken.

Uitzicht in de Tiroler Zugspitz Arena op de Coburger Hütte
We lopen richting de sneeuw, waar de Coburger Hütte ligt

Seebensee: kraakhelder water en hoge bergtoppen

Eenmaal bij de Seebensee lijk je zo een ansichtkaart binnen te wandelen. Het water is kraakhelder, heeft een prachtige groene kleur en de bergen op de achtergrond weerspiegelen in het wateroppervlak. Toen wij er waren had het gesneeuwd (begin september!), waardoor het geheel nog iets magischer werd. Het is dus zeker de moeite waard om even de tijd te nemen om te genieten van het uitzicht, uit te rusten en foto's te maken voor je verder loopt.

Wandelen naar de Seebensee bij Ehrwald in de Tiroler Zugspitz Arena
De Seebensee is een prachtig kraakhelder bergmeer

Pittige klim naar de Coburger Hütte

Het laatste stuk naar de Coburger Hütte is het zwaarste en steilste gedeelte van de wandeling. Een smal pad met soms losse stenen en hoge opstappen kronkelt omhoog richting de hut. Je ziet precies waar de berghut ligt, dus verdwalen is hier onmogelijk. Het is wel even een beetje opletten waar je je voeten neerzet, maar echt moeilijk of gevaarlijk is het pad niet. Wanneer je doorstapt leg je dit laatste gedeelte in zo'n 45 minuten af. Met mooi weer is het terras van de Coburger Hütte heerlijk. Het uitzicht op zowel de Seebensee als de Drachensee is bijzonder indrukwekkend. Deze meren horen zonder twijfel tot de mooiste bergmeren van Oostenrijk. De Knödelsoep en de Kaiserschmarrn zijn hier trouwens ook bijzonder goed!

Uitzicht op de Coburger Hütte (1917 m)
De Coburger Hütte ligt recht voor je en is niet te missen vanaf het wandelpad

Must-do

De route terug naar Ehrwald is exact hetzelfde als de heenweg, maar het continue uitzicht op de Zugspitze is dit allesbehalve een straf. Ben je in de Tiroler Zugspitz Arena, dan is deze wandeling zonder meer een must-do!

Wandelbordjes op de Ehrwalder Alm in de Tiroler Zugspitz Arena
Het startpunt van onze wandeling op de Ehrwalder Alm

Bergschaap op een mooie zonnige dag
Soms moet je het wandelpad delen met andere bergbewoners

Koe op het wandelpad in de Alpen
Gelukkig liet deze dame ons gewoon rustig passeren

Wandelen rondom de Seebensee
Wil je minder lang wandelen, dan is de Seebensee ook een prachtig doel

Van de Seebensee naar de Corburger Hütte
Uitzicht op de Seebensee en de Zugspitze tijdens het laatste stuk naar de Coburger Hütte
Reactie(s) Reageren?

door Trea op 17 januari 2019

Begrijp ik het goed dat de heenweg en de terugweg dezelfde route is. Is de heenweg 3 uur en de terugweg weer 3 uur? Deze wandeling gaan we in de zomer zeker doen. Lijkt met prachtig.

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips