Skip to navigation Skip to main content
Wiener Prater
© Pixabay

Hoe leuk de wandelroutes ook zijn, soms willen de kinderen tijdens een vakantie in Oostenrijk toch echt even naar een pretpark! Kinderen blijven altijd maar naar die gave attractieparken verlangen. En eerlijk is eerlijk, tijdens een zomervakantie met de familie in Oostenrijk mag er ook best een dagje in een pretpark doorgebracht worden. In dit weblog hebben we 5 attractieparken voor families in Oostenrijk op een rijtje gezet.

1. Familienland Pillersee 

Dat attractieparken in Oostenrijk helemaal niet heel groot of heel extreem hoeven te zijn bewijst Familieland Pillersee in St. Jakob in Haus. Er zijn meer dan 50 afwisselende attracties; van trampolines en glijbanen tot de hoogste gezinsachtbaan van Oostenrijk. Een andere attractie die uniek is in Oostenrijk is de Wild Raft. Een wildwaterbaan waar je in van die ronde bootjes doorheen gaat. Ook de vliegtuigcarrousel en het piratenschip doen het goed bij de jonge bezoekers. Voor de allerkleinsten is het leuk om te weten dat er ook een kinderboerderij is met onder meer dwerggeiten, konijnen, pony’s en berber-apen. Het attractiepark ligt vlakbij Fieberbrunn en is een leuk uitje voor het hele gezin. Als het weer niet meewerkt, is de klimhal met zijn 60 routes en de 4,50 meter hoge keienmuur en trampolines een ideaal alternatief.

 

Prijzen en openingstijden 2022

 • Van mei t/m oktober  geopend van 10:00 tot 18:00 uur
 • Volwassenen en kinderen vanaf 130 cm: € 18,-
 • Kinderen vanaf 3 jaar tot 130 cm: € 16,-

2. 1. Kärntner Erlebnispark

Het 1. Kärntner Erlebnispark staat garant voor spel, plezier, spanning, pure natuur en ontspanning. Door de unieke ligging aan de Presseggersee kun je tijdens je bezoek aan dit attractiepark ook een frisse duik nemen in een van de warmste meren van Oostenrijk. Voor die tijd kunnen de kids zich uitleven in attracties als de Nautic Jet, de Luna Loop, de Ananas en de Sky Dive. Bij de toegangsprijs zitten alle attracties en toegang tot het strand met kindergedeelte inbegrepen. Het 1. Kärntner Erlebnispark ligt aan de noordoever van de Presseggersee vlakbij Hermagor.

 

Prijzen en openingstijden 2022

 • Vanaf mei t/m half oktober dagelijks geopend van 09:00 tot 18:00 uur
 • Volwassenen en kinderen van 4 tot 59 jaar: € 40,-

3. Familypark Neusiedler See

Familypark Neusiedler See ligt ten zuidoosten van Wenen aan de oevers van het grootste meer van Oostenrijk, de Neusiedler See. Met een oppervlakte van 145.000 m2 is dit het grootste pretpark van Oostenrijk. Het veelzijdige aanbod van attracties bestaat onder ander een sprookjesbos, boerderij, burcht, avontureneiland, achtbaan, zweefmolen, reuzenglijbaan en waterattracties. Aan hutjes, van de Würstelbraterei tot trattoria Medici, waar je wat te eten of drinken kunt halen is hier ook geen gebrek.  Familypark Neusiedler See heeft als mascotte kater Filippo en is een leuk uitstapje voor kinderen van alle leeftijden. Prijzen en openingstijden 2022

 • Vanaf begin april t/m eind oktober dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur
 • Volwassenen en kinderen vanaf 3 jaar: € 30,-

4. Fantasiana Erlebnispark

Het Fantasiana Erlebnispark ten noorden van Salzburg bestaat uit acht verschillende themagedeeltes: het land van vroeger, de kasteeltuin, paddenstoelenbos, Afrika/Oriënt, sprookjesbos Fantasiana, Westernstad Lucky City, actieland en het magische dorp. Deze themalanden zorgen dat jong en oud zich in dit uitgebreide attractiepark kan vermaken. Tussen de 50 attracties zit onder meer een monorail, 4D cinema, piratenschip, skyglider en een reuzenrad. Ook worden er diverse shows gegeven. Het Fantasiana Erlebnispark staat te boek als het nr. 1 pretpark van Oostenrijk.

 

Prijzen en openingstijden 2022

 • Vanaf half april t/m eind oktober dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur
 • Kinderen tussen 90 en 120 cm: € 19,50
 • Volwassenen en kinderen vanaf 120 cm: € 24,50
MAMI WATA in het Fantasiana Erlebnispark
© Fantasiana Erlebnispark

5. Wiener Prater

Het Wiener Prater is een groot park in Wenen waar een attractiepark onderdeel van uitmaakt. Al meer dan 235 jaar komen toeristen en inwoners naar deze plek voor ontspanning en vertier. In de loop der jaren is het pretpark uit ruim 250 attracties gaan bestaan. Van traditionele draaimolen en het spookhuis tot moderne highlights zoals de Ejection Seat. Grote blikvanger van het Wiener Prater is het reuzenrad dat hier al sinds 1897 staat. Sinds 1928 rijdt er ook een parktrein door een deel van het terrein, genaamd de liliputbahn. Het Prater in Wenen is een must see tijdens een citytrip in de hoofdstad van Oostenrijk.

 

Prijzen en openingstijden 2022

 • Dagelijks geopend
 • Gratis toegankelijk
 • Prijzen van attracties: € 2,50 - € 12,-
Historische draaimolen Wiener Prater
© Pixabay
Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.