5 attractieparken voor families in Oostenrijk

5 attractieparken voor families in Oostenrijk

13 maart 2018

door Thijs in Familie/kinderen

Oostenrijk biedt tal van mogelijkheden voor een familievakantie. Wandelen over leerzame routes, met water spelen in de waterparken of avonturen beleven in de bergen, in Oostenrijk is het allemaal mogelijk. Hoe mooi en veelzijdig het Oostenrijkse landschap ook is, kinderen blijven altijd maar naar die gave attractieparken verlangen. En eerlijk is eerlijk, tijdens een zomervakantie met de familie in Oostenrijk mag er ook best een dagje in een pretpark doorgebracht worden. In dit weblog hebben we 5 attractieparken voor families in Oostenrijk op een rijtje gezet.

#1. Familienland Pillersee

Dat attractieparken helemaal niet heel groot of heel extreem hoeven te zijn bewijst Familieland Pillersee in St. Jakob in Haus. Er zijn 40 afwisselende attracties; van trampolines en glijbanen tot de hoogste achtbaan van Oostenrijk. Een andere attractie die uniek is in Oostenrijk is de Wild Raft. Een wildwaterbaan waar je in van die ronde bootjes doorheen gaat. Voor de allerkleinsten is het leuk om te weten dat er ook een kinderboerderij is met onder meer dwerggeiten, konijnen, pony’s en berber-apen. Het attractiepark ligt vlakbij Fieberbrunn en is een leuk uitje voor het hele gezin.

Vanaf 1 mei dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur
Volwassenen en kinderen vanaf 130 cm: € 16,-
Kinderen vanaf 3 jaar tot 130 cm: € 14,-

Wildwaterbaan Familienland Pillersee
(Foto: © Familienland Pillersee)

#2. 1. Kärnter Erlebnispark

Het 1. Kärtner Erlebnispark staat garant voor spel, plezier, spanning, pure natuur en ontspanning. Door de unieke ligging aan de Presseggersee kun je tijdens je bezoek aan dit attractiepark ook een frisse duik nemen in een van de warmste meren van Oostenrijk. Voor die tijd kunnen de kids zich uitleven in attracties als de Nautic Jet, de Luna Loop, de Ananas en de Sky Dive. Bij de toegangsprijs zitten alle attracties en toegang tot het strand met kindergedeelte inbegrepen. Het 1. Kärnter Erlebnispark ligt aan de noordoever van de Presseggersee vlakbij Hermagor.

Vanaf 1 mei dagelijks geopend van 09:00 tot 18:00 uur
Volwassenen en kinderen van 4 tot 59 jaar: € 21,-

Waterslee Kärnter Erlebnispark
(Foto: © Kärnter Erlebnispark)

#3. Fantasiana Erlebnispark

Het Fantasiana Erlebnispark ten noorden van Salzburg bestaat uit 7 verschillende themagedeeltes: kasteeltuin, paddenstoelen, Afrika, sprookjesbos, Westernstad ‘Lucky City’, actieland en DINO Adventure. Deze themalanden zorgen dat jong en oud zich in dit uitgebreide attractiepark kan vermaken. Tussen de 50 attracties zit onder meer een monorail, 4D cinema, piratenschip, skyglider en een reuzenrad. Ook worden er diverse shows gegeven. Het Fantasiana Erlebnispark staat te boek als het nr. 1 pretpark van Oostenrijk.

Vanaf 21 april dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur
Kinderen tussen 90 en 120 cm: € 15,50
Volwassenen en kinderen van 130 cm: € 19,50

Wildwaterbaan Fantasiana Erlebnispark
(Foto: © Fantasiana Erlebnispark)

#4. Märchenpark Neusiedlersee

Sprookjespark Neusiedlersee ligt ten zuidoosten van Wenen aan de oevers van het grootste meer van Oostenrijk. Op een oppervlakte van 145.000 m2 ligt een veelzijdig aanbod van attracties. Het park, bestaande uit een sprookjesbos, boerderij, spannende burcht en avontureneiland, beschikt onder meer over een achtbaan, zweefmolen, reuzenglijbaan en waterattracties. Märchenpark Neusiedlersee is het grootste pretpark van Oostenrijk en heeft als mascotte kater Filippo.

Vanaf 24 maart dagelijks geopend van 09:00 tot 18:00 uur
Volwassenen en kinderen vanaf 3 jaar: € 24,-

Zweefmolen Märchenpark Neusiedlersee
(Foto: © Märchenpark Neusiedlersee)

#5. Wiener Prater

Het Wiener Prater is een groot park in Wenen waar een attractiepark onderdeel van uitmaakt. Al meer dan 235 jaar komen toeristen en inwoners naar deze plek voor ontspanning en vertier. In de loop der jaren is het pretpark uit ruim 250 attracties gaan bestaan. Van traditionele draaimolen en het spookhuis tot moderne highlights zoals de Ejection Seat. Grote blikvanger van het Wiener Prater is het reuzenrad dat hier al sinds 1897 staat. Het Prater in Wenen is een must see tijdens een citytrip in de hoofdstad van Oostenrijk.

Dagelijks geopend
Gratis toegankelijk
Prijzen van attracties: € 1,50 - € 5,-

Overzicht met reuzenrad Wiener Prater
(Foto: © Wiener Prater)
Reactie(s) Reageren?

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips