Skip to navigation Skip to main content

Wandelen in Tirol: de Lechweg Trail

Aufbruch Formarinsee
© Verein Lechweg

Door middel van het bewandelen van een meerdaagse wandelroute leer je een dal of regio goed kennen. Deze routes lopen door het dal, over de bergen of een combinatie van de twee. De Lechweg Trail bestaat sinds juni 2012 en biedt een bijzondere combinatie van natuurspektakels. De tocht begint bij de bron van de gelijknamige rivier de Lech. Terwijl je langs de rivier wandelt, voert de route je door de bergen en het dal.

Lechweg Trail

Duur 35 uur
Afstand 125 km
Ondergrond Bospad, grindpad, asfalt.
Niveau gemiddeld
Conditie
Techniek
Uitzichten

De Lechweg Trail: de etappes

Zoals je in bovenstaande tabel kunt zien, is de Lechweg Trail zo'n 120 á 125 kilometer lang. Dit is afhankelijk van welke etappes je kiest. Sommige etappes bieden alternatieven. Daarnaast is deze route ook perfect voor het zelf indelen van de etappes. Je kunt de Lechweg Trail in 6 dagen lopen, maar ook in 8 dagen. Afhankelijk van je ervaring en conditie kies je de lengte van de etappes. Bijzonder aan de Lechweg Trail is dat het pad hetzelfde is als de rivier: sommige etappes zijn wild en andere rustig. Wil je de Lechweg Trail in acht dagen wandelen, dan ziet de tour er als volgt uit:

  1. Formarinsee tot Lech am Arlberg, 14 km
  2. Lech am Arlberg tot Warth, 10,7 km
  3. Warth tot Steeg, 14,5 km
  4. Steeg tot Bach, 14,8 km
  5. Bach tot Elmen, 15,2 km
  6. Elmen tot Weißenbach, 21,5 km
  7. Weißenbach tot Pflach / Reutte, 18,7 km
  8. Pflach / Reutte tot Füssen (Lechfall), 15,1 km

Bezienswaardigheden langs de Lechweg Trail

Onderweg kom je allerlei mooie bezienswaardigheden tegen, die het absoluut waard zijn om even bij stil te staan. Het begint al met de Formarinsee, volgens velen één van de mooiste plekken in Oostenrijk. Dit bergmeer ligt op 1793 meter hoogte. Onderweg kom je verder langs Lech am Arlberg, één van de mooiste dorpen langs de Lechweg Trail. Het mooie, oude centrum, is absoluut een bezoekje waard. In het centrum van Steeg vind je een oude zuivelfabriek, de enige in het Lechtal. Leer hier meer over de geschiedenis en proef de zuivelproducten, waaronder de lekkerste kazen. De langste hangbrug van Oostenrijk vind je ook in het Lechtal, bij Holzgau. Deze brug is maar liefst 200 meter lang en 110 meter hoog. Verder kom je ook nog langs de Hahnenkamm, Doser waterval, Frauensee en Forggensee. Kortom, een bijzondere wandeltocht langs vele bezienswaardigheden.

Breite Lechufer bei Weissenbach
© Verein Lechweg

De dorpen langs de Lechweg Trail

De Lechweg Trail begint bij de bron van de Lech. Het beginstuk van de tocht loopt dan ook door de bergen en de natuur. Aangezien de wandelroute langs de rivier de Lech loopt, loop je ook een groot deel door het dal en door een aantal prachtige Oostenrijkse dorpen. Misschien wel het mooiste dorp is Lech am Arlberg. Dit dorp is een aantal jaar geleden benoemd tot mooiste dorp van Oostenrijk. Lech is het eerste dorp waar je langs loopt. Het tweede dorp is Warth, gevolgd door Steeg, Holzgau, Bach, Elmen, Weißenbach, Reutte en Füssen in Duitsland.

Brücke über den Krumbach Grenze zwischen Tirol und Vorarlberg
© Verein Lechweg
Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.