Wandelen in Tirol: de Lechweg Trail

Wandelen in Tirol: de Lechweg Trail

13 november 2017

door Yvonne in Wandelen

Door middel van het bewandelen van een meerdaagse wandelroute leer je een dal of regio goed kennen. Deze routes lopen door het dal, over de bergen of een combinatie van de twee. De Lechweg Trail bestaat sinds juni 2012 en biedt een bijzondere combinatie van natuurspektakels. De tocht begint bij de bron van de gelijknamige rivier de Lech. Terwijl je langs de rivier wandelt, voert de route je door de bergen en het dal.

Lechweg Trail

Duur 35 uur
Hoogtemeters 4320 meter klimmen, 5390 meter dalen
Afstand 125 km
Ondergrond Bospad, grindpad, asfalt.
Niveau gemiddeld
Conditie
Techniek
Uitzichten

De Lechweg Trail: de etappes

Zoals je in bovenstaande tabel kunt zien, is de Lechweg Trail zo'n 120 á 125 kilometer lang. Dit is afhankelijk van welke etappes je kiest. Sommige etappes bieden alternatieven. Daarnaast is deze route ook perfect voor het zelf indelen van de etappes. Je kunt de Lechweg Trail in 6 dagen lopen, maar ook in 8 dagen. Afhankelijk van je ervaring en conditie kies je de lengte van de etappes. Bijzonder aan de Lechweg Trail is dat het pad hetzelfde is als de rivier: sommige etappes zijn wild en andere rustig. Wil je de Lechweg Trail in acht dagen wandelen, dan ziet de tour er als volgt uit:
1. Formarinsee tot Lech am Arlberg, 14 km
2. Lech am Arlberg tot Warth, 10,7 km
3. Warth tot Steeg, 14,5 km
4. Steeg tot Bach, 14,8 km
5. Bach tot Elmen, 15,2 km
6. Elmen tot Weißenbach, 21,5 km
7. Weißenbach tot Pflach / Reutte, 18,7 km
8. Pflach / Reutte tot Füssen (Lechfall), 15,1 km

Lechweg Trail

Bezienswaardigheden langs de Lechweg Trail

Onderweg kom je allerlei mooie bezienswaardigheden tegen, die het absoluut waard zijn om even bij stil te staan. Het begint al met de Formarinsee, volgens velen één van de mooiste plekken in Oostenrijk. Dit bergmeer ligt op 1793 meter hoogte. Onderweg kom je verder langs Lech am Arlberg, één van de mooiste dorpen langs de Lechweg Trail. Het mooie, oude centrum, is absoluut een bezoekje waard. In het centrum van Steeg vind je een oude zuivelfabriek, de enige in het Lechtal. Leer hier meer over de geschiedenis en proef de zuivelproducten, waaronder de lekkerste kazen. De langste hangbrug van Oostenrijk vind je ook in het Lechtal, bij Holzgau. Deze brug is maar liefst 200 meter lang en 110 meter hoog. Verder kom je ook nog langs de Hahnenkamm, Doser waterval, Frauensee en Forggensee. Kortom, een bijzondere wandeltocht langs vele bezienswaardigheden.

Lechweg Trail
Uitzicht over de Lech, tussen Forchach en Weißenbach (Foto: © Lechweg.com)

De dorpen langs de Lechweg Trail

De Lechweg Trail begint bij de bron van de Lech. Het beginstuk van de tocht loopt dan ook door de bergen en de natuur. Aangezien de wandelroute langs de rivier de Lech loopt, loop je ook een groot deel door het dal en door een aantal prachtige Oostenrijkse dorpen. Misschien wel het mooiste dorp is Lech am Arlberg. Dit dorp is een aantal jaar geleden benoemd tot mooiste dorp van Oostenrijk. Lech is het eerste dorp waar je langs loopt. Het tweede dorp is Warth, gevolgd door Steeg, Holzgau, Bach, Elmen, Weißenbach, Reutte en Füssen in Duitsland.

Lechweg Trail
Genieten van de prachtige natuur langs de Lechweg Trail (Foto: © Lechweg.com)
Reactie(s) Reageren?

door Karin Schimmel op 10 januari 2019

Wij (2 personen en een hond) willen 2 juni de lechweg wandelen. Is dit mogelijk en wat kost dit?

door Yvonne - webredactie Indebergen.nl op 1 februari 2019

@ Karin Schimmel: Wat leuk dat jullie de Lechweg willen gaan wandelen! Wij hebben zelf geen ervaring met het bewandelen van deze route met een hond. De kosten van het bewandelen van deze route is afhankelijk van de prijzen van de accommodaties. Voor meer informatie kun je deze folder bekijken: https://www.lechtal.at/fileadmin/userdaten/pdf/Serviceheft_2017_Web_Doppelseiten.pdf. Ook kun je contact opnemen met de TVB Lechtal: https://www.lechtal.at/sommer/der-lechweg/.

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips