De 8 leukste attractieparken van Duitsland

De 8 leukste attractieparken van Duitsland

15 september 2017

door Yvonne in Familie/kinderen

Een reuzenrad, wildwaterbaan, glijbanen, springkussens, kinderboerderij, dierenpark en achtbanen. De meeste kinderen worden meteen enthousiast bij het horen van deze attracties. Gelukkig voor de ouders, bevinden veel attracties zich in een attractiepark! Gaan jullie op vakantie in de Alpen, dan kun je bijvoorbeeld onderweg een dag een attractiepark in Duitsland bezoeken. Ook is een attractiepark in Duitsland natuurlijk leuk voor een weekendje weg. Bekijk hieronder de 8 leukste attractieparken in het westen en zuiden van Duitsland.

#1. Europa-Park

Absoluut het grootste attractiepark van dit lijstje! Na Disneyland Parijs is Europa-Park namelijk het grootste attractiepark van Europa. Zoals de naam al verklapt, is het thema van dit park ‘Europa’. De themagebieden zijn de verschillende Europeese landen, zoals Rusland, Italië, IJsland, Nederland en Griekenland. Bij een groot attractiepark hoort natuurlijk een groot aanbod aan attracties. Je vindt hier onder andere 12 achtbanen en zes darkrides. Dagkaarten kosten € 40,50 voor kinderen en € 47,- voor volwassenen.

#2. Movie Park

Misschien wel het bekendste attractiepark van Duitsland: Movie Park. Dit themapark vind je in Bottrop en hier draait alles om films! Bekende films van MGM, 20th Century Fox en programma’s van Nickelodeon kom je overal in het park tegen. In het park vind je vijf ‘themagebieden’: Hollywood Street Set, Nickland, Santa Monica Pier, Streets of New York en The Old West. Movie Park biedt attracties op drie niveaus: mild, gemiddeld en extreem. Natuurlijk zijn de extreme attracties (enge) achtbanen en de milde attracties geschikt voor de kleinste kinderen. Dagkaarten voor kinderen t/m 11 jaar kosten € 30,- tot € 32 en voor volwassenen € 39,- tot € 41,-. Koop je je dagkaarten alvast online, dan kan dit een hoop geld schelen.

#3. Legoland

Legoland, wie kent het niet? Elke generatie heeft als kind ooit met Lego gespeeld. In Oberhausen vind je Legoland Discovery Centre en in Günzburg Legoland Deutschland Resort. Het Legoland resort biedt niet alleen een spannend attractiepark vol avontuur, maar ook een vakantiepark waar je kunt overnachten. De attracties zijn natuurlijk gebaseerd op de verschillende Lego-avonturen zoals Adventure Land, Knights’ Kingdom, Pirate Land en LEGO City. Dagkaarten kosten voor kinderen €39,50 en volwassenen €44,50, online koop je toegangskaarten al voor €34,70.

Legoland Duitsland
Plezier in de achtbaan in Legoland (Foto: © 2017 The LEGO Group)

#4. Phantasialand

Vlakbij Keulen, in het Duitse Brühl vind je attractiepark Phantasialand. In 2017 bestaat dit park 50 jaar. Phantasialand is een sprookjespark met verschillende themagebieden: Berlin, China Town, Deep in Africa, Fantasy, Mexico en Mystery. De afgelopen jaren heeft het park flink verbouwd. Je vindt hier meerdere achtbanen, shows en attracties voor kleinere kinderen. Dagkaarten voor kinderen t/m 11 jaar kosten € 35,- en voor volwassenen en jongeren vanaf 12 jaar € 46,50. Online koop je de kaarten goedkoper dan bij de kassa.

Bekijk hier meer leuke bezienswaardigheden >

#5. Eifelpark

In de buurt van Trier vind je het Eifelpark, een attractiepark en dierenpark in één. Het park is ongeveer net zo groot als 100 voetbalvelden. In het dierenpark kun je onder andere bruine beren, wolven, lynxen en wallaby’s bekijken. Sinds 2016 kun je hier ook een roofvogelshow bezoeken. Qua attracties is de zomerrodelbaan van 1km lang absoluut het hoogtepunt. Verder vind je hier verschillende themaspeeltuinen en een wildwaterbaan. Afhankelijk van je lengte kosten entreekaartjes € 16,50, €18,50 of €21,50.

Eifelpark Duitsland
Durf jij de in de wildwaterbaan te stappen? (Foto © Eifelpark)

#6. Wunderland Kalkar

Zoals de naam al verklapt, vind je Wunderland Kalkar in het Duitse Kalkar. Het Wunderland bestaat uit hotels, restaurants, bars en een attractiepark genaamd Kernie’s Familienpark. Het bijzondere aan dit attractiepark is dat het all-inclusive arrangementen biedt. Het ‘light’ arrangement heb je al vanaf € 30,- per persoon. Bij dit arrangement krijg je lunch, koffie en thee met gebak, bier, wijn, fris, sport- en spelfaciliteiten, toegang tot Kernie’s Familiepark en onbeperkt friet en softijs. In het familiepark vind je zo’n 40 attracties, leuk voor het hele gezin.

#7. Fort Fun

In het Duitse Sauerland, in Bestwig, vind je het Fort Fun Abenteuerland. Naast het attractiepark biedt Fort Fun ook accommodaties. Toepasselijk, is dit attractiepark gehuld in een wilde Westen thema. Je vindt hier onder andere de langste zomerrodelbaan van Europa, de ‘Trapper Slider, van maar liefst 1,3 kilometer lang! Met het hele gezin geniet je hier van meerdere klassieke en hypermoderne attracties. En, zoals het bij het Wilde Westen hoort, kun je hier natuurlijk ook paardrijden en verschillende shows bijwonen. Afhankelijk van je grootte is de entreeprijs €22,50 of € 28,-.

Fort Fun Duitsland
De langste zomerrodelbaan van Europa (Foto: © Fort Fun)

#8. Wild- und Freizeitpark Klotten

Ook dit attractiepark biedt zowel een dierenpark als leuke attracties. De attracties zijn leuk en toegankelijk voor het hele gezin. Je vindt hier een wildwaterbaan, een kleine achtbaan, verschillende draaimolens, glijbanen, schommels en een springkussen. In het dierenpark kun je verschillende wilde dieren bewonderen, zoals bruine beren, wolven en lynxen, 119 papagaaisoorten en dwerg berggeiten. Leuk! Dagkaarten kosten € 15,50 voor kinderen en € 17,-.

Welk park heb jij al bezocht?

Zomervakantie tips