Skip to navigation Skip to main content

6 berguitstapjes voor families in de Kitzbüheler Alpen

10777 - 6 berguitstapjes voor families in de Kitzbüheler Alpen

De Kitzbüheler Alpen hebben alles in huis voor een fijne familievakantie in de bergen. Niet alleen zijn er allerlei leuke wandelingen en fietstochten mogelijk, maar ook spannende uitstapjes voor alle leeftijden. Op diverse bergen vind je allerlei leuke bergbeleveniswerelden en verkoelende (zwem)meren. De 31 bergliften uit de 4 vakantieregio’s brengen je comfortabel en snel de berg op en vanaf daar kan het avontuur beginnen. In dit weblog licht ik 6 familie uitstapjes in de bergen van de Kitzbüheler Alpen voor je uit.

#1. Hornpark

Het Hornpark ligt vlak naast het middenstation van de Harschbichl I&II in St. Johann in Tirol. In dit klimpark vind je maar liefst 8 verschillende stations met meer dan 80 onderdelen. Er zijn routes voor alle niveaus en er is ook een speciaal parcours gemaakt voor kinderen vanaf 3. Eén van de hoogtepunten is het Flying Fox parcours. Tijdens deze klimroute is een ritje in de ruim 500 meter lange Flying Fox kabelbaan inbegrepen.

#2. Alpinolino

Op de 1770 meter hoge Talkasser in Westendorf ligt avonturen- en ontdekkingspark Alpinolino. In dit avonturenpark gaan de kinderen spelenderwijs op ontdekkingstocht in de bergen via de bijbehorende themawandelingen Himmelsteig en Holzwurmweg. Maak kennis met Bert de Adelaar en ‘berggids' Schlauberger, los spannende raadsels op, doe vliegervaring op in de vliegschool of betreed het adelaarsnest van Bert.

Alpinolino
In Alpinolino gaan de kids spelenderwijs op ontdekkingstocht door de bergen (Foto: © SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental)

#3. Hohe Salve

De 1829 meter hoge Hohe Salve is bereikbaar vanuit Söll en Hopfgarten. Deze berg staat bekend als één van de mooiste panoramabergen van Tirol en biedt allerlei mogelijkheden voor families met kinderen. Geniet van het spectaculaire uitzicht op de Wilder Kaiser, maak allerlei leuke wandelingen en breng een bezoek aan de Filzalmsee of avonturen- en belevenispark Hexenwasser.

#4. Filzalmsee

Middenin het berglandschap van Brixen im Thale ligt op een hoogte van 1300 meter de Filzalmsee. Dit magische bergmeer biedt niet alleen allerlei leuke wandelingen, maar ook een avonturenpark dat helemaal in het teken staat van water en het prikkelen van de zintuigen. De kinderen kunnen hier uren spelen en op ontdekkingstocht gaan langs de verschillende stations. Ook liggen er diverse Kneippbaden in de buurt, is er een blotenvoetenpad en zijn er drie themawandelingen mogelijk.

Filzalmsee
Spelen, wandelen en water bij de Filzalmsee (Foto: © Peter Vonier, PV Werbung und Marketing)

#5. Triassic Park

Tijdens een bezoek aan Triassic Park maak je een reis terug naar de oertijd. Dit park ligt op de 1860 meter hoge Steinplatte, in het dorpje Waidring in het Pillerseetal. Op een oppervlakte van ruim 400 m² maak je via meerdere stations kennis met allerlei soorten dinosauriërs en andere eeuwenoude reptielen. Ook ligt hier een fijn meer met het hoogstgelegen 'zandstrand' van de Alpen. De kids kunnen hier lekker plonzen, terwijl je als ouder kunt genieten van het zonnetje. Ook is er een klimwand en een uitzichtplatform dat ruim 70 meter boven de afgrond hangt aanwezig.

Triassic Park
Maak een reis terug naar de oertijd met Triassic Park (Foto: © Kitzbüheler Alpen PillerseeTal)

#6. Timoks Alm

De Timoks Alm is vanuit Fieberbrunn bereikbaar met de Streuböden gondel. Op deze berg zijn allerlei leuke activiteiten te ondernemen voor de hele familie. Maak een ritje met de Timoks Coaster rodelbaan, wandel over de avonturenpaden, klim en klouter in het bos, spring op het reuze springkussen of neem een kijkje in het wildpark bij berggasthof Wildalpgatterl. Er valt zoveel te beleven, dat je je hier dagen kunt vermaken!

Handig om te weten:

Als je op vakantie gaat naar de Kitzbüheler Alpen, dan kun je de Kitzbüheler Alpen Sommer Card aanschaffen. Met deze kaart maak je gratis gebruik van alle 31 bergliften. Daarnaast geniet je van kortingen tot wel 50% op musea, zwembaden, excursies en andere uitstapjes. Verblijf je ook in één van de aangesloten partneraccommodaties, dan krijg je een gratis gastenkaart. Daarmee maak je ook nog eens gratis gebruik van de bussen en treinen. Extra makkelijk, want zo kan de auto gewoon bij de accommodatie blijven staan. Meer informatie vind je hier >

Familievakantie Kitzbüheler Alpen
Beleef een heerlijke familievakantie in de Kitzbüheler Alpen

Ook interessant:

Heb jij nog tips voor een familievakantie in de Kitzbüheler Alpen? Laat een reactie achter!

Zomer Florien

Over Florien

De bergen hebben iets magisch en dat is een gevoel dat iedere keer weer naar boven komt als Florien er is. Jaloersmakende momenten vergeleken met hier, want waarom hebben wij geen bergen? Ze is voornamelijk 's winters in de Alpen te vinden, maar ook in de zomermaanden wil Florien nog meer magische plekken ontdekken in de bergen.