Skip to navigation Skip to main content

Alles over de Kitzbüheler Alpen Sommer Card

6506 - Alles over de Kitzbüheler Alpen Sommer Card

Ga je op zomervakantie naar één van de vier regio’s in de Kitzbüheler Alpen? Dan kun je met de Kitzbüheler Alpen Sommer Card veel geld besparen op uitstapjes en transport! Ideaal als je overnacht in bijvoorbeeld Hopfgarten, Kirchberg, St. Johann in Tirol of Fieberbrunn. Je maakt met één kaart gratis gebruik van alle 31 bergliften en je krijgt 10%, 25% of zelfs 50% korting op de normale prijs bij de aangesloten partners. Hieronder vallen bijvoorbeeld musea, zwembaden en excursies. Zo wordt je vakantie met het gezin in de Kitzbüheler Alpen opeens een stuk voordeliger!

Gratis naar de bergbeleveniswerelden

Tijdens een vakantie met de hele familie in de Kitzbüheler Alpen is een uitstapje naar de bergbeleveniswerelden iets wat je absoluut niet mag missen. In de omgeving liggen maar liefst 10 spannende avonturenwerelden waar de kids niet alleen kunnen spelen, maar ook van alles kunnen leren. Kies bijvoorbeeld voor Hexenwasser, de Filzalmsee, Alpinolino en Triassic Park op de Steinplatte in het PillerseeTal of voor de plezierberg Harschbichl in St. Johann in Tirol. Met de Kitzbüheler Alpen Sommer Card stap je zo de lift in en bereik je comfortabel en snel deze bijzondere plekken. Je kunt zoveel en zo vaak je wilt gebruik maken van de geopende gondelbanen en liften.

Alpinolino in Westendorf
Een uitstapje naar de bergbeleveniswerelden is leuk voor het hele gezin! (Foto © Christian Kapfinger)

Activiteiten voor goed en slecht weer

Natuurlijk ben je tijdens je vakantie in de Kitzbüheler Alpen het liefst de hele dag buiten. Zwemmen in een van de vele zwembaden of bergmeren, een bezoek aan het wildpark in Aurach of een spannende paraglide vlucht maken bij de vliegschool in Westendorf. Helaas zit het weer in de de bergen van Tirol niet altijd mee. Gelukkig kun je met de Kitzbüheler Alpen Sommer Card ook tal van musea en andere overdekte uitstapjes bezoeken. De Swarovski Kristallwelten, het mijnmuseum in Jochberg of het Kaiserbad in Elmau zijn hier goede voorbeelden van. Dankzij de Kitzbüheler Alpen Sommer Card geniet je tijdens deze uitstapjes van aantrekkelijke kortingen.

Prijzen Kitzbüheler Alpen Sommer Card

De Kitzbüheler Alpen Sommer Card is verkrijgbaar vanaf 3 dagen en kost € 50,50,- voor volwassenen en € 25,- voor kinderen (met gastenkaart en geboortejaar 2012 t/m 2002). Eventueel kun je, tegen een gering bedrag, ook voor de versie kiezen, waarbij het vervoer met de bus is inbegrepen. De meeste vakantiegangers zullen echter een week in de Kitzbüheler Alpen verblijven. De kosten voor een 6-daagse Kitzbüheler Alpen Sommer Card bedragen € 67 (volwassenen) en € 33,50,- (kinderen). De kaart is onder meer verkrijgbaar bij de dalstations van de liften. Meer informatie vind je hier >

Met de Kitzbüheler Alpen Sommer Card maak je gratis gebruik van alle 31 bergliften
Met de Kitzbüheler Alpen Sommer Card maak je gratis gebruik van alle 31 bergliften (Foto: © Stefan Astner)

Nog meer voordeel in combinatie met de gastenkaart

Logeer je in één van de partneraccommodaties van de vakantieregio’s Brixental (met de dorpen Brixen im Thale, Kirchberg en Westendorf) Hohe Salve, PillerseeTal of St. Johann in Tirol, dan krijg je een gratis gastenkaart. Deze kaart is geldig voor de gehele duur van je verblijf. De gastenkaart is onder andere jouw gratis bus- en treinticket. Dat betekent dat de auto tijdens het hele verblijf gewoon bij de accommodatie kan blijven staan. Naast gratis gebruik van het openbaar vervoer geniet je van nog meer andere leuke extra’s en kortingen. Zo kun je bijvoorbeeld met korting een bezoek brengen aan Wildpark Aurach of Wave - Wasserwelt Wörgl en krijg je ook korting op de liftpas. Meer informatie over de gastenkaart vind je hier >

Ook interessant:
- KAT Walk: een lange afstand wandeling door de Kitzbüheler Alpen
- 7 redenen voor een familievakantie in de Kitzbüheler Alpen
- Een fietsvakantie in de Kitzbüheler Alpen

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.