Skip to navigation Skip to main content

Beleef een heerlijke fietsvakantie in de Kitzbüheler Alpen

9655 - Beleef een heerlijke fietsvakantie in de Kitzbüheler Alpen

De Kitzbüheler Alpen zijn het hele jaar door een populaire vakantiebestemming. Verdeeld over vier vakantieregio’s en 20 dorpen vinden jong en oud hier meer dan voldoende mogelijkheden. De natuur is veelzijdig en kent meerdere hoogtepunten. Niet alleen kun je er heerlijk wandelen, ook op de fiets, e-bike en mountainbike valt er in de Kitzbüheler Alpen voldoende te ontdekken. Rustige routes worden afgewisseld door spannende trails en meerdaagse fietstochten. Wisselend in niveau en moeilijkheidsgraad. Kortom, een fijne bestemming voor een fietsvakantie!

Veel fietsplezier in de Kitzbüheler Alpen

Fietsers, mountainbikers en e-bikers vinden in de vier vakantieregio’s Kirchberg, St. Johann in Tirol, Fieberbrunn en Hopfgarten ruim 1000 kilometer aan fietspaden en ruim 800 kilometer aan mountainbiketrails. In totaal kun je meer dan 30.000 hoogtemeters maken. Er zijn routes van verschillende niveaus en moeilijkheidsgraden. Hoe moeilijk de route is die je kiest, wordt aangegeven met een kleur. Er zijn vier verschillende kleuren en niveaus: blauw (makkelijk), rood (middelzwaar), zwart (moeilijk) en geel (extreem moeilijk). Er zijn makkelijke geasfalteerde routes, maar ook moeilijke routes met allerlei obstakels, diepe afgronden en onverharde wegen. Onderweg geniet je onder andere van uitzichten op de toppen van de Grossglockner, Hohe Salve en Wilde Kaiser.

Aproved Bike Area

Tijdens een fietsvakantie in de Kitzbüheler Alpen zijn prestaties en kwaliteit erg belangrijk. Er wordt hard gewerkt om beide hoog te houden. Mede daarom draagt de regio het keurmerk ‘Aproved Bike Area’ van Mountainbike Holidays. Met dit keurmerk ben je tijdens een fietsvakantie gegarandeerd van onder andere mooie routes voor families en kinderen, diverse tochten en moeilijkheidsgraden, mountainbiketrails voor alle niveaus en fietsvervoer met bergliften en het openbaar vervoer. Tochten met gids zijn mogelijk en je kunt ook lessen nemen. Lukt het niet om eigen spullen mee te nemen, dan kun je dat gemakkelijk huren bij één van de meer dan 40 verhuurbedrijven in de regio.

fietsen in de kitzbüheler alpen
Geniet van het veelzijdige landschap (Foto: © Mirja Geh / Eye 5)

De KAT-Bike: veel ontdekken in vier dagen

Een tijd geleden heb je kunnen lezen over de KAT-Walk, een meerdaagse wandelroute door de Kitzbüheler Alpen. Deze meerdaagse tocht is niet alleen voor voetgangers ontwikkeld, maar ook voor fietsers. De KAT-Bike, ook wel TransKITZalp en Kitzbüheler Alpen Trail, is een 187 kilometer lange meerdaagse fietsroute dwars door de Kitzbüheler Alpen. De tocht start in Mariastein en brengt je vervolgens in vier etappes naar Fieberbrunn. In totaal maak je 8600 hoogtemeters. De KAT-Bike is in verschillende niveaus te rijden en perfect voor e-bikers en mountainbikers. De eerste etappe is geheel blauw, en voor de andere drie etappes kun je kiezen voor blauw, rood of zwart. Kies je voor de makkelijke variant, dan wordt de route iets korter en het aantal hoogtemeters minder. Onderweg geniet je van diverse culturele en historische bezienswaardigheden en het afwisselende landschap van de Kitzbüheler Alpen. Ook is er voldoende tijd voor een pauze in de berghutten onderweg.

Boek een KAT-bike vakantie!

Als je ervoor kiest om de KAT-bike te gaan rijden, dan kun je verschillende pakketten boeken. Je overnacht dan in een 3- of 4-sterren hotel of pension onder begeleiding van halfpension. Een zware rugzak tijdens het fietsen is niet nodig, want de bagage wordt tot aan Fieberbrunn van hotel naar hotel gebracht. Natuurlijk kun je de reis ook zelf samenstellen. Er bestaan speciale fietsvriendelijke accommodaties. Tip: bij een overnachting krijg je een gratis gastenkaart, waarmee je gratis van het openbaar vervoer gebruik kunt maken. Met de trein reis je gemakkelijk en snel door de vier vakantieregio's en kan de auto dus gewoon blijven staan. Als je de Kitzbüheler Alpen Sommer Card aanschaft, dan geniet je van nog meer voordeel. Lees hier meer over KAT-bike >

berghutten in de Kitzbüheler Alpen
Onderweg kom je meerdere leuke berghutten tegen (Foto: © Mirja Geh / Eye 5)

Heb jij nog tips voor een fietsvakantie in de Kitzbüheler Alpen? Laat een reactie achter!

Zomer Florien

Over Florien

De bergen hebben iets magisch en dat is een gevoel dat iedere keer weer naar boven komt als Florien er is. Jaloersmakende momenten vergeleken met hier, want waarom hebben wij geen bergen? Ze is voornamelijk 's winters in de Alpen te vinden, maar ook in de zomermaanden wil Florien nog meer magische plekken ontdekken in de bergen.