7 redenen voor een familievakantie in de Kitzbüheler Alpen

7 redenen voor een familievakantie in de Kitzbüheler Alpen

17 juni 2017

door Florien in Familie/kinderen

De Kitzbüheler Alpen hebben veel te bieden voor een vakantie met het hele gezin. De vier vakantieregio’s en 20 dorpen bieden familievriendelijke accommodaties, allerlei leuke activiteiten en speciale kinderprogramma’s. Niet alleen leuk voor de kleintjes, maar ook voor tieners. Zowel op de berg als in het dal zijn allerlei leuke en sportieve activiteiten mogelijk. Van themawandeling, tot bergbeleveniswereld of zwemmeer. Tijdens een vakantie met kinderen in de Kitzbüheler Alpen en de bekende dorpen Kirchberg, St. Johann in Tirol, Hopfgarten en Fieberbrunn zul je je geen seconde vervelen!

#1. Plezier op de berg in de 10 bergbeleveniswerelden

In bergen van de Kitzbüheler Alpen is het een groot avontuur voor jong en oud. Er zijn maar liefst 10 bergbeleveniswerelden waar de kinderen spelenderwijs een ontdekkingstocht kunnen maken door de natuur. Van blotenvoetenpad tot themawandeling, speelplaats, klimpark of rodelbaan, je komt het allemaal tegen. Elk met een eigen verhaal over de omgeving. Tips zijn: Hexenwasser, de Filzalmsee en Alpinolino.

#2. Waterpret in de (berg)meren, riviertjes en zwembaden

Niks is fijner dan op een warme dag een frisse duik nemen in het water. In de bergen en dalen van de Kitzbüheler Alpen liggen allerlei meren en riviertjes waar de kinderen uren kunnen spelen en zwemmen in het water. Sommige meren, zoals de Filzalmsee in de bergen van Brixen im Thale, zijn tegelijkertijd ook een bergbeleveniswereld en bieden allerlei leuke attracties en (thema)wandelingen. Andere fijne meren zijn de Badesee in Kirchberg, de Pillersee in St. Ulrich, en de Badeanlage in Waidring. Sommige dorpen beschikken over een eigen binnen- en/of buitenzwembad. Bijvoorbeeld het Aubad in Fieberbrunn en het Freischwimmbad in Westendorf.

spelen in het water
Veel waterpret in het Salvenaland in Hopfgarten (Foto: © Thomas Trinkl)

#3. Leuke uitjes bij slecht weer

Helaas kan het niet altijd stralend weer zijn en is een regenachtige dag tijdens de vakantie niet onvermijdelijk. In en rondom de Kitzbüheler Alpen zijn genoeg bezienswaardigheden en leuke uitstapjes mogelijk die je ook bij slecht weer geschikt zijn. Leer bijvoorbeeld alles over het mijnen van vroeger bij Schaubergwerk Kupferplatte, breng een bezoek aan de showmijn in Leogang, aan kasteel Tratzberg, of het brandweermuseum in Fieberbrunn.

#4. Campings en accommodaties speciaal gericht op kinderen

In de Kitzbüheler Alpen vind je meer dan 2000 accommodaties, waarvan een aantal speciaal gericht op families met kinderen. Er zijn accommodaties met speelruimtes, speeltoestellen en zwembaden. Verspreid over de vier vakantieregio’s liggen 14 campings. De campings zijn uitgerust met een speeltuin en binnenspeelruimte. Ook hebben sommige campings een speciaal animatieprogramma. Een overzicht van de campings vind je hier >

speelplaatsen in de Kitzbüheler Alpen
Er zijn allerlei leuke speelplaatsen in de Kitzbüheler Alpen (Foto: © Thomas Trinkl)

#5. Speciale kinderprogramma’s en evenementen

In de vier vakantieregio’s St. Johann in Tirol, Hohe Salve, Pillerseetal en het Brixental liggen 20 dorpen met elk een eigen sfeer en karakter. Een aantal dorpen, zoals Westendorf, Kirchberg, St. Johann, Waidring en Fieberbrunn hebben een speciaal kinderprogramma. Van maandag tot en met vrijdag kunnen kinderen deelnemen aan allerlei activiteiten, zoals paardrijden, knutselen en speurtochten. Ze ontmoeten leeftijdsgenootjes en beleven een hele leuke dag. Een overzicht vind je hier >

#6. Sportieve activiteiten voor het hele gezin

In de Kitzbüheler Alpen heb je toegang tot een uitgebreid netwerk met duizenden kilometers aan wandel, fiets, mountainbike en e-bike paden. Een aantal daarvan zijn speciaal ontwikkeld voor families met kinderen. Van leuke themawandelingen, blotevoetenpaden en mooie dagtochten, het is allemaal mogelijk. Een tip is het langste blotenvoetenpad bij avonturenpark Hexenwasser.

#7. Veel voordeel met de gastenkaart en Kitzbüheler Alpen Sommercard

Met de Kitzbüheler Alpen Sommercard kun je gebruik maken van alle 31 bergliften en krijg je aantrekkelijke kortingen op allerlei leuke uitstapjes (tot wel 50%). Overnacht je in één van de partneraccommodaties, dan krijg je een gastenkaart cadeau. Met deze kaart kun je gratis gebruik maken van het openbaar vervoer, zodat de auto gewoon bij de accommodatie kan blijven staan. Combineer je beide kaarten, dan geniet je van nog meer voordeel.

wandelen in de Kitzbüheler alpen
Ontdek de natuur tijdens een themawandeling (Foto: © Tirol Werbung - Familiennester)

Heb jij nog tips voor een familievakantie in de Kitzbüheler Alpen? Laat een reactie achter!

Zomervakantie tips