Vakantie Grindelwald (Zwitserland)

© Spalder Media Group

Prachtige omgeving met zeer diverse wandelpaden

 • 300 km wandelpaden
 • Direct bij de Alpenreuzen Eiger, Mönch en Jungfrau
 • Goed georganiseerd openbaar vervoernetwerk

Grindelwald is een gastvrij gletsjerdorpje, gelegen in een groene vallei aan de noordkant van de Alpen. Het dorp ligt op een hoogte van 1034 meter en vanuit het dorp heb je direct uitzicht op de Eiger (3967 m), met daarachter de Mönch (4107 m) en de Jungfrau (4158 m). Meer dan 40% van de inwoners van Grindelwald zijn boeren en het landschap bestaat dan ook grotendeels uit grasland waar de koeien grazen. In het dorp is veel keuze aan accommodaties, van een luxe hotel tot een knusse berghut. Zelfs slapen in het stro behoort tot de mogelijkheden.

Bij goed weer zie je vanaf de snelweg langs Bern de imposante bergen van het Berner Oberland overal bovenuit torenen. Maar in Grindelwald zelf ervaar je pas, onderaan de voet van deze reuzen, hoe hoog die ijsrotsen wel niet zijn. Ook minder bekende bergen als Schreckhorn en Wetterhorn bepalen hier het uitzicht. Al vanaf de 18e eeuw komen er toeristen naar Grindelwald en sinds halverwege de 19e eeuw klimmen lokale berggidsen met toeristen naar de toppen rondom. De eerste beklimming van de Eiger was pas in 1858 en de beroemde noordwand is in 1938 voor het eerst beklommen.

Grindelwald Jungfrau Regio
Wat een uitzichten in Grindelwald! (Foto: © Spalder Media Group)

Treinen naar Grindelwald

Grindelwald werd pas iets makkelijker te bereiken na de bouw van wegen en de spoorlijn aan het eind van de 19e eeuw. Ook de eerste kabelbaan in de Alpen werd hier gebouwd in 1908: de First naar de Wetterhorn. In 1912 is de spoorlijn gebouwd die van Kleine Scheidegg doorrijdt naar de Jungfraujoch, waar het hoogste treinstation van Europa werd gebouwd. Nog altijd is Top of Europe op 3454 meter het hoogste spoorwegstation van Europa. De tandradbaan rijdt door een tunnel door de Eiger. Vensters bij station Eigernordwand bieden een spectaculair uitzicht op de gletsjers en Grindelwald in de diepte. Op de Jungfraujoch kijk je vanaf Sphinx en Plateau op de Aletschgletscher.

Wandelen rond Grindelwald

300 km aan wandelpaden liggen er in de de bergen direct rondom Grindelwald. Een van de mooiste tochten van de regio start bij Grindelwald-First en voert via de Bachalpsee en Hotel Faulhorn naar Schynigeplateau. Een makkelijke, korte tocht loopt van Männlichen naar de Kleine Scheidegg. Hier sta je oog in oog met het beroemde drietal Eiger, Mönch en Jungfrau.

Jungfrau Region

Grindelwald is een fijn en sfeervol dorpje, maar de kracht van deze bestemming zit natuurlijk in de gehele regio, de Jungfrau Region. Denk aan het Lauterbrunnendal, met daarnaast de Schilthorn, het bekende ronddraaiende bergrestaurant Piz Gloria van Bond 007. Maar ook het Haslital is niet ver weg, via de Aareschlucht of de Gelmerbahn. Topattracties om te bezoeken!

Andere mogelijkheden in Grindelwald

Mountainbiken, rotsklimmen of alpine tochten. In de hoge bergen van Grindelwald is van alles mogelijk. Zoek je avontuur, maar niet zo extreem, dan zijn er allerlei activiteiten mogelijk zoals trottibikes (een soort grote steps), mountain carts (een soort skelters), ziplines bij First, raften, canyonswing (een soort bungeejump) of rodelen. Wil je relaxen, bezoek dan een van de wellness hotels. Er zijn nogal wat luxe hotels, waar wellness en spa mogelijk is.

Gletscherschlucht Grindelwald
Tip: bezoek de Gletscherschlucht in Grindelwald

Tips:

- Wandel onderlangs de Eiger noordwand over de Eiger Trail. Vanaf station Eigergletscher (2320 meter) loop je over steile hellingen van los steen en alpenweides naar Alpiglen (1615 meter). Het zicht op de noordwand is indrukwekkend, met een verrekijker kun je misschien wel bergbeklimmers spotten op de wand.
- Bezoek de Rosenlaui-gletsjerkloof. De Weissenbach heeft een diepe kloof uitgesleten in de kalk- en leisteenrotsen. Een smal pad is uitgehouwen langs een razende rivier en steil oplopende wanden. Soms rest je niets anders dan een tunnel te gebruiken.
- Zomerrodelen op de Pfingstegg. Je kunt als je met een groep boekt zelfs avondrodelen. Pfingstegg is het uitzichtpunt bij Grindelwald.
- Springen op een enorm luchtkussen bij Bagjump First. Het is alsof je vliegt en dat zonder helikopter of parachute.

Vraag nu gratis een brochure aanAccommodatie aanvraag bij VVV

Algemene informatie

Aantal inwoners 4120
Autovrij centrum Nee
Afstand vanaf Utrecht 881 km
Hoogte dorp 1034m
Aantal toeristenbedden 7929

Tip van de redactie

Uitgaan & vrije tijd

Aantal restaurants 43 Aantal discotheken 3
Aantal bars 9 Is er een casino? Nee
Aantal bioscopen - Is er een theater? Nee
Is er een concertzaal? Nee Zijn er luchtballonvaarten? Nee

Winkelen

Aantal souvernirwinkels 4 Aantal modewinkels 4
Aantal sportwinkels 14 Aantal overige winkels 10
Is er een bank? Ja Is er een geldautomaat? Ja
Is er een postkantoor? Ja Is er een internetcafé? Nee
Is er publieke WIFI? Ja Aantal supermarkten 2

Wellness & Sport

Is er een wellness centrum? Ja Is er een fitnesscentrum? Ja
Is er een solarium? Ja Is er een volleybalveld? Ja
Zijn er thermale baden? Nee Is er een tennisbaan? Ja
Zijn er massagemogelijkheden? Ja Zijn er mogelijkheden voor paragliding? Ja
Aantal openlucht zwembaden? 1 Is er een basketbalveld? Nee
Is er een openbare sauna? Ja

Activiteiten Grindelwald

 • Wandelen

  Wandelen

  Informatie over wandelen in Grindelwald. Routes, huttentochten, berghutten en meer.

  Lees verder

 • Fietsen

  Fietsen

  Lees meer over fietsen en mountainbiken in Grindelwald. Trails, routes en meer.

  Lees verder

 • Familie

  Familie

  Met het gezin op vakantie in Grindelwald. Tal van activiteiten voor jong en oud.

  Lees verder


Bekijk alle activiteiten >

Weblogs over Grindelwald

7 januari 2021 door Miranda in Wandelen

Wandelen Jungfrau Region: Eiger Trail (verlengd)

De Jungfrau Region is een Zwitserse regio die iedere bergliefhebber eigenlijk wel een keer bezocht moet hebben. Wandelen in het decor van de beroemde Alpenreuzen Eiger, Mönch en Jungfrau is waanzinnig mooi. Eén van de populairste wandelingen hier...Lees verder

5 februari 2020 door Miranda in Reisverslagen

Zwitserland Zomer Toer #2. Grindelwald: aan de voet van de Eiger

Onze tweede bestemming van de Zwitserland Zomer Toer ligt op slechts een half uurtje rijden van Interlaken. In een mooi groen dal ligt het bergdorp Grindelwald met verspreid rondom het dorp vele houten chalets. Rondom dit liefelijke dal liggen...Lees verder

27 mei 2016 door Maarten in Evenementen

Tour de France in Zwitserland

Deze zomer is de kans om te genieten van een prachtige vakantie in Zwitserland in combinatie met een bezoek aan een bergetappe in de Tour de France. Eventueel als begin van de vakantie op weg naar Italië of Zuid-Frankrijk of als volledige vakantie...Lees verder

Zomervakantie tips

Weer Grindelwald

Vandaag Morgen Overmorgen
-5° -3° -8°-1°

Locatie

-->