Skip to navigation Skip to main content
Grindelwald 2
© Jungfrau Region Tourismus AG / David Birri
Zwitserland

Vakantie Grindelwald

  • Prachtige omgeving met zeer diverse wandelpaden
  • 300 km wandelpaden, 5 berghutten
  • Alpenreuzen Eiger, Mönch, Jungfrau dichtbij
  • Goed georganiseerd openbaar vervoer-netwerk

Grindelwald is een gastvrij gletsjerdorpje, gelegen in een groene vallei aan de noordkant van de Alpen. Het dorp ligt op een hoogte van 1034 meter en is omsingeld door de ijstoppen van bekende bergen als de Eiger (3967 m), Mönch (4107 m) en Jungfrau (4158 m). Meer dan 40% van de inwoners van Grindelwald zijn boeren en het landschap bestaat dan ook grotendeels uit grasland waar de koeien grazen. In het dorp is veel keuze aan accommodaties, van een luxe hotel tot een knusse berghut. Zelfs slapen in het stro behoort tot de mogelijkheden.

Grindelwald is een fijn dorpje, maar de kracht van deze bestemming zit natuurlijk in de gehele regio, de Jungfrau Region. Denk aan het Lauterbrunnendal, met daarnaast de Schilthorn, het bekende ronddraaiende bergrestaurant Piz Gloria van Bond 007. Maar ook het Haslital is niet ver weg, via de Aareschlucht of de Gelmerbahn. Topattracties om te bezoeken!

Ga direct naaraccommodaties | weer | webcams | activiteiten | bezienswaardigheden

Fotogalerij van Grindelwald

Grindelwald
© Spalder Media Group
Eiger Express
© Jungfraubahnen / David Birri
Freibad Grindelwald
© Jungfrau Region Tourismus AG / David Birri
Grindelwald 2
© Jungfrau Region Tourismus AG / David Birri

Alpenreuzen

Bij goed weer zie je vanaf de snelweg langs Bern de imposante bergen van het Berner Oberland overal bovenuit torenen. Maar in Grindelwald zelf ervaar je pas, onderaan de voet van deze reuzen, hoe hoog die ijsrotsen wel niet zijn. Ook minder bekende bergen als Schreckhorn en Wetterhorn bepalen hier het uitzicht. Al vanaf de 18e eeuw komen er toeristen naar Grindelwald en sinds halverwege de 19e eeuw klimmen lokale berggidsen met toeristen naar de toppen rondom. De eerste beklimming van de Eiger was pas in 1858 en de beroemde noordwand is in 1938 voor het eerst beklommen.

Grindelwald
Spalder Media Group
Wat een uitzichten in Grindelwald!

Treinen naar Grindelwald

Grindelwald werd pas iets makkelijker te bereiken na de bouw van wegen en de spoorlijn aan het eind van de 19e eeuw. Ook de eerste kabelbaan in de Alpen werd hier gebouwd in 1908: de First naar de Wetterhorn. In 1912 is de spoorlijn gebouwd die van Kleine Scheidegg doorrijdt naar de Jungfraujoch, waar het hoogste treinstation van Europa werd gebouwd. Nog altijd is Top of Europe op 3454 meter het hoogste spoorwegstation van Europa. De tandradbaan rijdt door een tunnel door de Eiger. Vensters bij station Eigernordwand bieden een spectaculair uitzicht op de gletsjers en Grindelwald in de diepte. Op de Jungfraujoch kijk je vanaf Sphinx en Plateau op de Aletschgletscher.

Wandelen rond Grindelwald

300 km aan wandelpaden liggen er in de de bergen direct rondom Grindelwald. Een van de mooiste tochten van de regio start bij Grindelwald-First en voert via de Bachalpsee en Hotel Faulhorn naar Schynigeplateau. Een makkelijke, korte tocht loopt van Männlichen naar de Kleine Scheidegg. Hier sta je oog in oog met het beroemde drietal Eiger, Mönch en Jungfrau.

Jungfrau Region

Grindelwald is een fijn en sfeervol dorpje, maar de kracht van deze bestemming zit natuurlijk in de gehele regio, de Jungfrau Region. Denk aan het Lauterbrunnendal, met daarnaast de Schilthorn, het bekende ronddraaiende bergrestaurant Piz Gloria van Bond 007. Maar ook het Haslital is niet ver weg, via de Aareschlucht of de Gelmerbahn. Topattracties om te bezoeken!

Andere mogelijkheden in Grindelwald

Mountainbiken, rotsklimmen of alpine tochten. In de hoge bergen van Grindelwald is van alles mogelijk. Zoek je avontuur, maar niet zo extreem, dan zijn er allerlei activiteiten mogelijk zoals trottibikes (een soort grote steps), mountain carts (een soort skelters), ziplines bij First, raften, canyonswing (een soort bungeejump) of rodelen. Wil je relaxen, bezoek dan een van de wellness hotels. Er zijn nogal wat luxe hotels, waar wellness en spa mogelijk is.

Grindelwald Canyon
Tip: bezoek de Gletscherschlucht in Grindelwald

Tips:

  • Wandel onderlangs de Eiger noordwand over de Eiger Trail. Vanaf station Eigergletscher (2320 m) loop je over steile hellingen van los steen en alpenweides naar Alpiglen (1615m). Het zicht op de noordwand is indrukwekkend, met een verrekijker kun je misschien wel bergbeklimmers spotten op de wand.
  • Bezoek de Rosenlaui-gletsjerkloof. De Weissenbach heeft een diepe kloof uitgesleten in de kalk- en leisteenrotsen. Een smal pad is uitgehouwen langs een razende rivier en steil oplopende wanden. Soms rest je niets anders dan een tunnel te gebruiken.
  • Zomerrodelen op de Pfingstegg. Je kunt als je met een groep boekt zelfs avondrodelen. Pfingstegg is het uitzichtpunt bij Grindelwald.
  • Springen op een enorm luchtkussen bij Bagjump First. Het is alsof je vliegt en dat zonder helikopter of parachute.

Weer in Grindelwald

Vandaag

Mix van regen, natte sneeuw en sneeuw

Mix van regen, natte sneeuw en sneeuw
0 / 3

Vorstgrens

1148 meter

Regen

23 mm

Morgen

Natte sneeuw, maar af en toe ook zon

Natte sneeuw, maar af en toe ook zon
-1 / 3

Vorstgrens

1111 meter

Regen

10 mm
First
Toeristeninformatie voor Grindelwald
Name Grindelwald Tourismus
E-mail info@grindelwald.swiss
Telefoon 8541212
Algemene informatie
Aantal inwoners 4120
Autovrij centrum
Afstand vanaf Utrecht ca. 881 km
Hoogte dorp 1034
Aantal toeristenbedden 2713
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden 1
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten 2
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants 43
Bars & cafés 9
Bioscoop
Concertzaal
Discotheken 3
Casino
Theater
Ballonvaart