Skip to navigation Skip to main content

Gletscherschlucht Grindelwald

Gletscherschlucht Grindelwald
© indebergen
Gletscherschlucht Grindelwald
© indebergen
Gletscherschlucht Grindelwald
© indebergen
Gletscherschlucht Grindelwald
© indebergen
  • 300 meter hoge rotswanden
  • Boven de rivier Lütschine
  • Spinnenweb

In het Zwitserse Grindelwald vinden we een Gletscherschlucht, ook wel gletsjerkloof genoemd. Deze kun je ontdekken terwijl je wandelt tussen de 300 meter hoge rotswanden en door de tunnel van de ooit met ijs bedekte kloof. Tijdens deze wandeling kom je dan ook diverse watervalletjes tegen die zijn ontstaan door het smeltwater van de gletsjer.

Gletscherschlucht

De gletsjer in Grindelwald is al eeuwenoud. Tijdens de kleine ijstijd aan het einde van de middeleeuwen reikte deze gletsjer nog bijna Grindelwald zelf, maar nu is deze al lang niet zo groot meer. Inmiddels is de gletsjer ver teruggetrokken en is hij nog nauwelijks te zien. Je bereikt de Gletscherschlucht na een wandeling van 35 minuten vanuit het centrum van Grindelwald. Ook kun je de auto neerzetten bij de parkeerplaats bij de Gletscherschlucht.

Spinnenweb

Het hoogtepunt van de Gletscherschlucht is toch wel het 170 m2 grote spinnenweb. Dit is een net dat over de kloof heen gespannen is. Bij het betreden van het spinnenweb balanceer je 7 meter boven de rivier Lütschine en kun je genieten van een prachtig uitzicht.

Canyon swing

Is de Gletscherschlucht voor jou niet spannend genoeg, dan is de canyon swing misschien wel iets leuks. Na ongeveer een uurtje wandelen door de Gletscherschucht kom je bij de plek waar je aan een touw 90 meter de afgrond in kan springen. Hierbij raas je met een snelheid van maximaal 120 kilometer per uur door de smalle gletsjerkloof. Het is een bijzondere ervaring die zeker niet op je bucketlist mag ontbreken.

Grindelwaldlogo

Gletscherschlucht Grindelwald

Entreeprijzen
  • Prijs volwassenen: € 17,50
  • Prijs kinderen (7 - 17): € 9,50

Kinderen tot 7 jaar gratis. Prijzen zijn omgerekend van Zwitserse Franken, deze kunnen afwijken ivm wisselkoers.

Openingstijden

Maandag 09.30 - 18.00
Dinsdag 09.30 - 18.00
Woensdag 09.30 - 18.00
Donderdag 09.30 - 18.00
Vrijdag 09.30 - 22.00
Zaterdag 09.30 - 18.00
Zondag 09.30 - 18.00

Schrijf een beoordeling

Persoonlijke gegevens
*
Algemeen cijfer
Vertel iets over je verblijf
*