Skip to navigation Skip to main content

Schilthorn - Piz Gloria

Piz Gloria 1
© Schilthorn Piz Gloria / Marco Zurschmiede
Piz Gloria 3
© Schilthornbahn AG
Piz Gloria 4
© Schilthornbahn AG
Piz Gloria 2
© Schilthornbahn AG
Piz Gloria 5
© Schilthornbahn AG
  • Draaiend restaurant op 2970 meter hoogte
  • Hoofdkwartier van de vijand van James Bond
  • Te combineren met de unieke Thrill walk

Piz Gloria is een beroemd restaurant en uitkijkpunt in de Zwitserse Alpen. Het bevindt zich op de Schilthorn, een bergtop in de Berner Alpen, op een hoogte van 2970 meter. Het restaurant staat bekend om zijn draaiende platform waardoor je een spectaculair uitzicht hebt over de bergen Jungfrau, Mönch en Eiger. Dit unieke uitzichtpunt werd wereldberoemd dankzij de James Bond-film "On Her Majesty's Secret Service" uit 1969, waarin Piz Gloria het hoofdkwartier van Bonds grote vijand Spectre was.

Tentoonstelling James Bond

Boven op de berg is er ook een tentoonstelling over de James Bond-film "On Her Majesty's Secret Service". Je vindt er talloze foto's uit de film, foto's van de crew en veel attributen die tijdens de opnames zijn gebruikt. De tentoonstelling geeft je een goed beeld van wat er in 1969 op deze locatie gebeurde.

Te voet of met de kabelbaan

Piz Gloria is op twee manieren te bereiken: te voet of met een kabelbaan. Te voet is de top binnen ongeveer zeven uur te bereiken. Als je besluit om met de kabelbaan te gaan, sta je binnen ongeveer 32 minuten op de berg. Het vertrekpunt is Stechelberg in het dal, waarna je drie keer moet overstappen op de tussenstations Gimmelwald, Mürren en Birg. Goedkoop is het ritje niet, als volwassene ben je voor een retour CHF 108,- kwijt. Tijdens de kabelbaanrit kun je genieten van het prachtige uitzicht op de bergtoppen en is het vrijwel zeker dat je een groepje gemzen ziet lopen.

Beste tijd om Piz Gloria te bezoeken

Vanwege de populariteit van het uitkijkpunt kan het hier erg druk worden met toeristen. Daarom is het aan te raden om vroeg in de ochtend te komen. Dan is het licht ook vaak nog gunstig voor het maken van foto's. Vergeet niet om vooraf de weersverwachting te controleren, omdat het weer in de bergen snel kan veranderen.

Thrill walk

Bij de halte Birg, een halte onder Piz Gloria, vind je de Thrill walk. De Thrill walk is een uniek wandelpad dat zijn naam eer aandoet. Dit opmerkelijke pad van 200 meter lang is gebouwd op 2677 meter hoogte aan een bergwand van het Berner Oberland. Het pad is gemaakt van staal en glas en biedt een adembenemend uitzicht op de omgeving. Je loopt deels over glas en kijkt hierdoor honderden meters de diepte in. Toegang tot de Thrill Walk is gratis maar als je de Thrill walk wil bereiken zal je zeven uur moeten wandelen (voor ervaren wandelaars) of de dure kabelbaan moeten nemen.

Openingstijden

Maandag 07:55-16:55
Dinsdag 07:55-16:55
Woensdag 07:55-16:55
Donderdag 07:55-16:55
Vrijdag 07:55-16:55
Zaterdag 07:55-16:55
Zondag 07:55-16:55

Schrijf een beoordeling

Persoonlijke gegevens
*
Algemeen cijfer
Vertel iets over je verblijf
*