Skip to navigation Skip to main content
Alpbachtal (1)
© Alpbachtal Tourismus / Shoot+Style
Oostenrijk

Vakantie Alpbachtal

  • Zes meren en vier rivieren
  • Verschillende musea
  • Groot aanbod aan sportieve activiteiten

Alpbachtal is, zoals de naam al doet vermoeden, een dal in de provincie Tirol. Het dal ligt te midden van de Kitzbüheler Alpen en het Rofangebergte. De vakantieregio Alpbachtal & Tiroler Seenland in het Unterinntal biedt ontspanning en vakantieplezier voor iedere leeftijdsgroep. In het dal vind je een aantal dorpen waaronder Alpbach, Reith im Alpbach en Inneralpbach. De dorpen en het dal bieden samen een fantastische en veelzijdige vakantieregio met allerlei activiteiten.

Het rond 1000 m hoog gelegen Alpbachtal vormt een prachtig decor voor een vakantie in de bergen. De groene bergweiden worden omzoomd door markante bergtoppen. Alleen op het eerste gezicht lijkt hier de tijd te hebben stilgestaan. Tussen boerentradities, middeleeuwse bekrompenheid, uitgestrekte natuurgebieden en een open blik op de wereld kunnen vakantiegangers putten uit een verscheidenheid die men elders zelden vindt.

Kinderen op de Wiedersbergerhorn
Alpbachtal Tourismus / Shoot+Style
Familiewandeling op de Wiedersbergerhorn

Alpbachtal: veelzijdige bergwereld

Alpbachtal biedt een toegankelijke en veelzijdige bergwereld. In de zomer ontvangt iedereen die in het Alpbachtal overnacht de Alpbachtal Card, waarmee je gratis toegang hebt tot de zomerliften. In Reith im Alpbachtal kun je de Reitherkogelbahn nemen en in Alpbach de Wiedersbergerhornbahn. Verder zijn de bergen bereikbaar te voet, met de auto of op de fiets. Bovenaan de Reitherkogel (1336m) en de Wiedersberger Horn (2128m) starten een aantal wandelpaden.

Berghutten in het Alpbachtal
Alpbachtal Tourismus
Geniet onderweg van een pauze in een berghut (Farmkehralm)

Een familievakantie in het Alpbachtal

Het Alpbachtal is een 'geheimtip' voor families die houden van natuur, wandelen en avontuur! Het hele jaar door staat deze vakantiebestemming te boek als zeer kindvriendelijk. Bovenaan de zomerliften liggen de speelparken Juppi's Zauberwald en het Lauserland te wachten met onder andere speeltoestellen, kidsclubs, een zomerrodelbaan en speciale wandelroutes voor kinderen. Maar niet alleen in de bergen zijn speelparken te vinden, ook in het dal is dat het geval. Zo zijn er een ponyboerderij en een kinderpark. Ook kun je in de Brandenberger Ache activiteiten als rafting, canyoning en tubing ondernemen. Het Alpbachtal biedt genoeg familievriendelijke accommodaties en campings waar je kunt overnachten.

Zomerrodelbaan Alpbachtal
Alpbacher Bergbahn
Alpine Coaster Lauser Sauser op de Wiedersbergerhorn

Tips voor een vakantie in het Alpbachtal

- In het Alpbachtal ligt een drietal kloven. De TiefenbachklammKaiserklamm en Kundlerklamm zijn stuk voor stuk de moeite van een bezoek waard. Door de kloven lopen wandelingen die veelal geschikt zijn voor het hele gezin.
- Wanneer je met de familie op vakantie gaat naar het Alpbachtal, is een bezoek aan de Hochseilgarten in Kramsach aan te raden. Deze klimtuin biedt voor families twee verschillende routes. De eerste is toegankelijk vanaf een lengte van 1.30 meter en de tweede vanaf een lengte van 1.40 meter.
- In en rond het Alpbachtal liggen een aantal zwemmeren. Deze zijn ideaal voor een warme zomerse dag. Je kunt onder andere zwemmen in de Reintaler See in Kramsach en de Reither See in Reith im Alpbachtal.

Dorpen in het Alpbachtal

In het Alpbachtal liggen een aantal dorpen waar je tijdens een vakantie kunt overnachten. Een overzicht van deze dorpen vind je lager op deze pagina. Klik op het dorp om meer over de bestemming te weten te komen.