Skip to navigation Skip to main content
Wandelen
Oostenrijk

Wandelen in Alpbachtal

In het Alpbachtal liggen maar liefst 900 kilometer aan wandelroutes voor je klaar. Van eenvoudige wandeling voor families tot uitdagende tochten over de hoogste toppen van de regio. Ook mede dankzij de weelderige almen, de fijne berghutten en de prachtige uitzichten is het Alpbachtal een paradijs voor ieder type bergwandelaar.

Mooiste wandelroutes door het Alpbachtal

De bekendste wandelroute van Tirol, de Adlerweg, heeft ook etappes in het Alpbachtal. Etappe 5, 6 en 7 kun je ook als dagwandeling maken en zijn echte aanraders. Wie van uitdagende wandelingen met veel hoogteverschil houdt kan onder andere naar de Zireiner See, Großer Galtenberg en Gratlspitz wandelen. Wandel je liever door het dal kies dan bijvoorbeeld voor de Muhlbachweg (Weg der Besinnung), Reitherboden Rundwanderung of de Wasserwanderweg Alpbachtal.  

Wandelen door de kloven van het Alpbachtal

In het Alpbachtal bevinden zich drie indrukwekkende kloven waar je doorheen kunt wandeln. De Kundler Klamm, Tiefenbachklamm en Kaiserklamm zijn stuk voor stuk het bezoeken waar. Door de Kundler Klamm loopt een familievriendelijke wandelroute met een lengte (heen en weer) van ruim 6 kilometer. De rondwandeling door de Kaiserklamm is met een lengte van 4,2 iets korter. Tussen Kramsach en Brandenberg ligt de Tiefenbachklamm. De Erlebniswanderung is zes kilometer lang en duurt zo’n drie uur.

Wandelingen voor families in het Alpbachtal

Ook voor families die graag wandelen zijn er in het Alpbachtal verschillende fijne routes. Zo is er de kinderwagenvriendelijke rondwandeling door Juppi’s Zauberwald bij het bergstation van de Reitherkogelban in Reith im Alpbachtal. Avontuurlijke families moeten zich ook zeker wagen aan de tocht door de Kundler Klamm. Breng je je vakantie door in Kramsach wandel dan vooral naar de Berglsteiner See. Families die het graag hogerop zoeken, kunnen zich wagen aan de wandeling naar de Wiedersberger Horn. Hiervoor kun je ook een deel met de gondel afleggen vanuit Alpbach.