5 wandelingen die je niet mag missen in Alpbachtal Seenland

5 wandelingen die je niet mag missen in Alpbachtal Seenland

26 april 2018

door Florien in Tips

Het Alpbachtal ligt op ongeveer 1000 meter hoogte in Tirol. In het dal liggen een aantal prachtige dorpen, waaronder Inneralpbach, Reith im Alpbach en Alpbach. Samen met het Seenland vormt het Alpbachtal een veelzijdige vakantieregio met veel wandelmogelijkheden. De glooiende bergen van de Kitzbüheler Alpen en de ruige toppen van het Rofangebergte vormen samen het wandelgebied en bieden meer dan 900 kilometer aan wandelpaden van verschillende niveaus. De keuze is groot en daarom geef ik je in dit weblog een aantal tips.

#1. Sagtaler Spitze - Standkopf – Wiedersbergerhorn

De bergen rondom het Alpbachtal bieden tal van mooie wandelroutes. Eén daarvan is de wandeling Sagtaler Spitze - Standkopf – Wiedersbergerhorn. De wandeling neemt je mee langs groene almen en over smalle bergpaden. Onderweg word je getrakteerd op prachtige bergpanorama’s en uitzichten op de omgeving. De route heeft een lengte van 9 kilometer en is middelzwaar van niveau. Je klimt 601 meter en je daalt 602 meter.

#2. Een wandeling naar de Zireiner See

Er liggen tal van prachtige meren in de Alpen. Het is dan ook altijd weer een feestje om deze tijdens een wandeling te kunnen bewonderen. Vanuit het plaatsje Kramsach kun je een mooie wandeling maken naar de Zireiner See. De wandeling is middelzwaar van niveau en heeft een lengte van 19 kilometer. Daarbij klim je 1026 meter en daal je 1634 meter. De Zireiner See wordt ook wel het blauwe oog van het Rofangebergte genoemd en als je het eenmaal ziet liggen, begrijp je meteen waarom. Onderweg kom je ook een leuke berghut tegen waar je kunt pauzeren.

de Zireiner See in het Rofangebergte in het Alpbachtal
De Zireiner See wordt ook wel het blauwe oog van het Rofangebergte genoemd (Foto: © Alpbachtal Seenland Tourismus, Gemeinde Münster)

#3. Wandelen met de familie door Juppi’s Toverbos

Het Alpbachtal is een hele fijne bestemming voor families met kinderen. Je kunt er tal van leuke activiteiten in de natuur ondernemen. Een aanrader is de 2,5 kilometer lange wandeling door Juppi’s Toverbos. Neem de Reitherkogelbahn naar de 1337 meter hoge familieberg Reither Kogel en vanaf daar is het slechts een klein stukje lopen naar de ingang. De route neemt je mee door het toverbos, langs allerlei stations met opdrachten en leuke speeltoestellen. Een bezoek aan Juppi’s Toverbos staat garant voor veel wandel- en speelplezier. Ook is deze wandeling toegankelijk met kinderwagen.

#4. Een wandeling door de Kaiserklamm, Tiefenbachklamm of Kundler Klamm

In het Alpbachtal liggen maar liefst drie kloven. Vroeger werd het denderende water dat door deze kloven stroomt gebruikt voor het transport van hout. Tegenwoordig kun je er doorheen wandelen. De wandeling door de Kaiserklamm heeft een lengte van ongeveer 1 kilometer in is te vinden in het plaatsje Aschau bij Brandenberg. De route is ideaal voor families met kinderen. De wandeling door de Kundler Klamm is met 6,3 kilometer een stuk langer. Het pad door de kloof is erg breed en daarmee ook geschikt voor kinderwagens. De wandeling door de Tiefenbachklamm is met 7,2 kilometer de langste van de drie, maar aan het einde van de kloof kun je wel even pauzeren bij een leuke berghut.

Zwemmen in het koele water van de Kaiserklamm
De Kaiserklamm is een prachtige kloof (Foto: © Alpbachtal Seenland Tourismus, Bernhard Berger)

#5. De Wasserwanderweg – WWW

De Wasserwanderweg – WWW neemt je mee langs allerlei meertjes, waterbronnen en kleine riviertjes. Elk met een eigen verhaal of bijzonderheid. De wandeling heeft een lengte van 8 kilometer en is middelzwaar van niveau. Je klimt en daalt in totaal 330 meter. Het is mogelijk om bij Taufstein in Reith te starten en daar ook weer te eindigen.

Zomervakantie tips