7 wandelingen voor families in het Alpbachtal

 © Alpbachtal Tourismus 
Wandelen met kinderen in het Alpbachtal

23 mei 2020

door Yvonne in Familie/kinderen

Het Alpbachtal is een prachtige familievriendelijke regio in Tirol. De regio ligt op zo'n 925 kilometer rijden vanaf Utrecht, en is daarmee in één dag rijden bereikbaar. In de zomer wordt de regio omgetoverd tot paradijs voor families met kinderen. Er zijn zwemmeren, zwembaden, twee beleveniswerelden en natuurlijk familievriendelijke wandelingen. In totaal biedt het Alpbachtal zo'n 900 km aan gemarkeerde wandelpaden. Ideaal dus voor een wandelvakantie in de bergen! In dit blog zetten we een aantal wandelingen voor families in het Alpbachtal op een rijtje. 

#1. 3-daagse wandelroute met kinderen 

Altijd al een meerdaagse wandeltocht willen doen met de kinderen? Dan is deze ideaal! De tocht duurt 3 dagen en is niet heel zwaar. Je overnacht in de Holzalm en het Pinzgerhof, een boerderij met dieren. De eerste etappe start in Alpbach en duurt zo'n 3 tot 4 uur. Dag twee wandel je van de Holzalm naar het Pinzgerhof in zo'n 3 uur. De laatste dag wandel je terug naar Alpbach in 3 tot 4 uur. De route is totaal 19 kilometer en je overbrugt 1184 hoogtemeters. Onderweg kom je langs het meertje Höslacke en vind je overal 'Ertsgesteente'.

#2. Kundler Klamm

Deze wandelroute is toegankelijk voor families met kinderwagens. Het brede wandelpad loopt langs de Kundler Klamm, een kloof waar kinderen hun ogen uitkijken. In de beek vind je allerlei soorten stenen. De route is 6,4 kilometer lang en je doet er zo'n 2 uur over. Met de auto kun je aan het begin van de kloof parkeren. Hier begint het pad bij een brug. Onderweg kom je langs de Gasthaus Kundler Klamm.

Wandelen Alpbachtal met kinderen: Kundler Klamm
Wandelen in de Kundler Klamm (Foto: © Alpbachtal Tourismus)

#3. Rondwandeling Reintalersee

Een eenvoudige wandeling om de mooie Reintalersee. Deze wandelroute voor families in het Alpbachtal is zo'n 7 km lang en begint in Kramsach. Vanaf daar loop je een ronde om het meertje heen. In totaal doe je hier zo'n 2 uur over. Onderweg kom je een aantal leuke strandjes en speelplaatsen tegen. Tip: maak een stof bij het Haflingerhof voor een lunch! Naast dit traditionele restaurant ligt een leuke speeltuin en je kunt hier een ritje met een paardenkoest maken. 

Lees meer over een zomervakantie voor families in het Alpbachtal > 

#4. Panorama pad Reith im Alpbachtal

Deze wandelroute kun je twee kanten op maken. Of je start in Reith im Alpbachtal en loopt omhoog, of je neemt de Reitherkogelbahn naar het bergstation en loopt vanaf daar naar beneden naar Reith im Alpbachtal. Het pad is zo'n 8 km lang en wandel je naar beneden, dan doe je hier iets meer dan 2 uur over. Onderweg kun je stoppen bij Gasthof Dorfwirt. Bij de top van de Reitherkogelbahn kom je ook langs Juppi Zauberwald, waar de kinderen naar hartenlust kunnen spelen. 

#5. Juppi Zauberwald rondwandeling

Ideaal uitje voor het hele gezin in het Alpbachtal! Juppi Zauberwald is één van de twee beleveniswerelden in de vakantieregio. Je bereikt Juppi Zauberwald met de Reiterkogelbahn. Tussen de vele leuke speeltoestellen loopt een rondwandeling van ongeveer 2,5 km lang. Over deze route (afhankelijk van hoelang er gespeeld wordt onderweg) doe je ongeveer een uurtje. Het pad is ook toegankelijk voor kinderwagens.

Wandelen Alpbachtal met familie: Juppi Zauberwald
Speeltoestellen in Juppi Zauberwald (Foto: © Alpbachtal Tourismus)

#6. De Wiedersberghorn

Een wat uitdagendere wandeling voor families met kinderen. De wandelroute voor families begint met een ritje in de Wiedersbergerhornbahn naar het bergstation. Hier kunnen de kinderen naar hartenlust spelen in het Lauserland. Na ongeveer een uur lopen bereik je de top van de Wiedersbergerhorn, waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht. De route loopt via de Hornalm terug naar het bergstation van de lift verder naar beneden naar de Dauerstoa alm en het tussenstation van de Wiedersbergerhornbahn. 

#7. Berglsteinersee 

Een prachtige en ontspannende wandeling rondom het bergmeertje de Berglsteinersee. De wandeling begint vlakbij de Reintalersee en is gedeeltelijk toegankelijk voor kinderwagens. De route is zo'n 4,3 km lang en je wandelt ongeveer 1,5 uur. Onderweg kom je leuke borden tegen met sportieve oefeningen, goed voor de conditie van jong en oud. Bij het meertje kun je wat eten of drinken bij Restaurant Berglsteinersee. 

Zomervakantie tips