Corona zomervakantie 2020: regels per land

Corona regels per land

Wil je graag op zomervakantie, maar twijfel je door het Coronavirus? Dat begrijpen we. Het Coronavirus (of Covid-19) zorgt deze zomer voor bijzondere omstandigheden en onzekere tijden. Ook in de Alpenlanden en in de bestemmingen in de bergen van Europa is door Corona de situatie anders dan normaal. Om toch vakantiegangers welkom te kunnen heten, hebben de landen maatregelen getroffen en zijn er regels waar je je aan moet houden. Denk hierbij aan regels over afstand houden en het dragen van een mondkapje. Op deze pagina vind je meer over de coronaregels in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Frankrijk en Tsjechië.

Corona roept bij veel bergliefhebbers vragen op over de mogelijkheden van de zomervakantie in 2020. Begrijpelijk, het is een situatie die regelmatig verandert. In de onderstaande artikelen doen we ons best om alle relevante informatie zo up-to-date mogelijk te houden. Onder andere de regels over de mondkapjesplicht wijzigen nog wel eens. Ga je op zomervakantie naar de bergen? Lees dan voor je gaat goed de regels en houd deze ook tijdens je vakantie in de Alpen in de gaten. Heb je een vraag of klopt onze informatie niet, stuur dan een mailtje naar [email protected]

Ook wij zijn in de bergen deze zomer, kijk je met ons mee?

Wij zijn natuurlijk ook benieuwd hoe zomervakantie 2020 er uitziet met Corona. Hoe is het met de maatregelen, heb je er veel last van en is het druk? Daarom nemen we voor jullie een kijkje in de Alpen. We zijn op meerdere plekken in Oostenrijk (geweest), en delen onze bevindingen live op Facebook en Instagram. Kijk hier de Facebook Live uitzendingen terug van Stubai, Paznaun, Tiroler Zugspitz Arena, St. Anton, Wagrain-Kleinarl, Imst en meer. Je kunt ook meer lezen over onze reizen in de Alpen in zomer 2020 in onze reisverslagen. In deze blogs vind je ook links naar accommodaties in de bestemmingen van onze reizen.

Coronaregels per land:

Zomervakantie tips