Skip to navigation Skip to main content

De meest herkenbare momenten na een bergwandeling

54326 - De meest herkenbare momenten na een bergwandeling

Wanneer je na afloop van een bergwandeling terugkeert in het dal, krijg je een gelukzalig gevoel. Het was weer een prachtige dag, met een prachtige wandeling in een nog mooier berglandschap. Tijd om na te genieten! Iedere bergwandelaar zal de onderstaande momenten na afloop van een wandeling door de bergen herkenbaar voorkomen.

Genieten van een welverdiend drankje

Dorst! Na een lange dag wandelen heb je wel een lekker, verfrissend drankje verdiend. Tijd voor iets anders dan thee of water uit de thermosfles. Wordt het een koud glas limonade, een halve liter Weissbier of toch een glas wijn?

10 Alpendrankjes die je zeker moet proberen
54326 - drankje na bergwandeling

Geluksmoment: het uittrekken van je schoenen

Een van de eerste dingen die je doet na afloop van een bergwandeling is het uittrekken van je wandelschoenen. Een heerlijk gevoel! Je voeten kunnen wel wat frisse lucht gebruiken. Even geen wandelsokken en geen schoenen die de voeten omsluiten. Een heerlijk voetenbad behoort ook tot de mogelijkheden.

Realiteit: stinkende schoenen en sokken

Het uittrekken van je schoenen heeft niet alleen een rooskleurige kant. Het zou zomaar zo kunnen zijn dat je wordt begroet met nare geurtjes. Van wandelen gaan je voeten nou eenmaal zweten en aan het eind van de dag kan dit stinksokken tot gevolg hebben. Gelukkig kun je hier ook het nodige tegen doen.

Stinkende schoenen: handige tips tegen nare geurtjes

Opfrissen in het zwembad of in een bergmeer

Op zomerdagen kun je na een lange dag aardig bevangen zijn door de warmte. Niets is lekkerder om dan een frisse duik in een meer of in een zwembad te kunnen nemen! Heerlijk die verkoeling. En bovendien ook heel erg goed om de spieren tot rust te laten komen.

54326 - duik bergmeer

Het rozige geluksgevoel

Eenmaal opgefrist en bijgekomen is het tijd om na te genieten. Je bent de hele dag buiten geweest, je hebt je ingespannen en het zonnetje scheen (hopelijk) volop. Gevolg is dat er een rozig en moe gevoel meester van je wordt. En stiekem is dat best een gevoel waar we van genieten...

Nagenieten met de foto’s

Nagenieten is onlosmakelijk verbonden met het bekijken van de foto’s. Zo beleef je die prachtige wandeling van vandaag nog een keer. Bij het zien van de foto’s komen de verhalen weer naar boven en praat je gezellig met elkaar na.

Onstilbare honger: je blijft maar eten

Bergwandelen maakt hongerig. Ondanks de stevige lunch bij de berghut en de tussendoortjes tijdens het wandelen, heb je ’s avonds gewoon weer honger als een paard. Wat lekkers bij de borrel, een extra schep bij het avondeten en voor het slapen begint de buik gewoon weer te rommelen. Toch nog even een stuk fruit, een eiwitreep of een koekje bij de koffie!

Eten en drinken in de bergen: do's en don'ts
54326 - tiroler grostl zomer

Pijntjes en spierpijn

Naarmate de avond vordert en het lichaam tot rust komt, dienen de spierpijn en andere pijntjes zich langzaam aan. Wandelen in de bergen is toch heel iets anders dan wandelen in eigen land! Je voelt spieren die je nog nooit eerder hebt gevoeld en ineens maak je je zorgen over een beginnende blaar. Zorg in ieder geval dat je genoeg water drinkt, goed eet en voldoende rust pakt.

Spierpijn na het wandelen voorkomen: 9 tips

Vroeg in slaap vallen

Hoogstwaarschijnlijk gaan de gordijnen ’s avonds vroeg dicht. Je ogen vallen dicht, het lichaam schreeuwt om rust en je verlangt na het eten alleen nog maar naar je bed. Moe, maar voldaan val je in slaap. Dromend over de bergwandeling van vandaag en die van morgen!

54326 - slapen na bergwandeling in bed
Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.