Skip to navigation Skip to main content

Zo wordt je wandelvakantie een succes!

Wandelen Hooggebergte

Ook zo gek op een wandelvakantie in de bergen? Wandelen met de mooiste uitzichten, wilde dieren spotten én de schattigste dorpjes bekijken. Wie zegt daar nou nee tegen? Ben jij van plan om een zomerse wandeltocht in de bergen te organiseren? Lees dan snel even mee en bekijk onderstaande tips, zodat je goed voorbereid op pad gaat!

Blijf bij je leest…

First things first, en dan ook écht niet onmisbaar voor een perfecte wandelvakantie; goede wandelschoenen! Zorg ervoor dat je een geruime tijd van tevoren jouw nieuwe bergwandelschoenen dames of heren aanschaft, zodat je deze voordat je op vakantie gaat kan inlopen. Je zit natuurlijk niet te wachten op blaren tijdens jouw ultieme droomvakantie; dus schaf die stappers aan, loopt ze vast in en ga goedgemutst naar de bergen!

Van de kaart!

Een tweede manier om jouw wandelvakantie niet in het water te laten vallen, is door goed voorbereid op vakantie te gaan mét een kaart en kompas! Begrijp ons niet verkeerd, met Google Maps kom je heus ook een heel eind, maar better safe than sorry. Wat als de verbinding van jouw telefoon het opgeeft, of de batterij ineens besluit niet meer te werken…

Wandelkaart Lezen
© Spalder Media Group

Goede wandelkleding

Hoewel je natuurlijk hoopt dat de zon continu hoog aan de hemel staat (vergeet de zonnebrand niet!), heb jij niet alles te bepalen over de weersomstandigheden. Om in ieder geval te voorkomen dat je geen nat pak haalt, is een niet-nat pak alles wat je nodig hebt! Zorg ervoor dat je voor vertrek een regenpak aanschaft, die dun van stof is. Voor de rest van je kleding is een dunne, technische stof ook een prima keuze; zorgt ervoor dat je lekker soepel en flexibel kunt bewegen én kost niet te veel gewicht in je bagage!

Oefening baart kunst

Weet je niet zeker of je een volledige wandelvakantie kunt volhouden? Dan is het verstandig om een aantal weken van tevoren al te beginnen met het zetten van stappen. Kom alvast in het ritme voor het maken van vele kilometers te voet (en trek daar jouw bergschoenen al bij aan!), dan weet je zeker dat je niet voor heftige verrassingen komt te staan tijdens de reis. 

Zomer Auteur11

Over Joris

Joris houdt van actie en avontuur. Zowel in de zomer als winter is hij veel in de bergen te vinden om te skiën, mountainbiken, klimmen of te hiken. Noem een willekeurige plaats in de Alpen en Joris is er geweest, of weet er in ieder geval veel van.