Skip to navigation Skip to main content
Vakantie Kinderen Filzmoos
© Filzmoos Tourismus, Christian Schartner

Als wandeldorp, fietsparadijs én klimregio, lijkt Filzmoos een typische bestemming voor actievelingen. Maar echt niet alleen de meest fervente bergliefhebber kan hier genieten van een fijne vakantie, ook families met kinderen vinden hier een scala aan activiteiten. Van het maken van leuke uitstapjes in de bergwereld van het Oostenrijkse Alpendorp, tot het lopen van spannende themapaden voor jong en oud. Deze dingen maken een familievakantie in Filzmoos onvergetelijk!

Familievakantie in Filzmoos

Het Oostenrijkse bergdorp Filzmoos is een sfeervolle bestemming midden in de Salzburger Sportwelt. Het dorpje kenmerkt zich door de lieflijkheid, maar biedt daarnaast ook een hele rits aan sportieve activiteiten aan, zoals wandelen en mountainbiken. Juist de combinatie van deze twee kenmerken maakt dat elke bergliefhebber hier terecht kan voor een leuke vakantie in de bergen. Zo ook families met kinderen, want het aanbod aan leuke uitstapjes en dingen om te doen voor gezinnen met kinderen is uitgebreid. Van actieve dagen in de bergen op de leukste themawandelpaden tot uitstapjes voor groot en klein... Met deze tips wordt een familievakantie in Filzmoos er zeker weten eentje om niet te vergeten!

Familievakantie in Filzmoos
© Filzmoos Tourismus, Christian Schartner

Op wandeltocht met de hele familie

Als echt wandeldorp dat midden in een schitterende natuur ligt, wil je er natuurlijk af en toe te voet op uit trekken. Ook tijdens een familievakantie in Filzmoos kun je allerlei mooie wandelingen maken. Er zijn diverse wandelpaden die geschikt zijn voor jongere bergliefhebbers. Zo is er bijvoorbeeld het Bärtl familiepad, een wandeling die in het teken staat van mascotte Bärtl. Dit pad leidt door een bosrijk gebied, over bloeiende alpenweides en ondertussen vermaken de kinderen zich bij de diverse speelstations die je passeert. Ook het familiepad naar de Moosalm is een aanrader voor families. Tijdens deze tocht lopen kinderen rond met een stempelboekje. Onderweg kunnen ze bij kleine houten huisjes alle dierenstempels verzamelen.

Wandelen met de familie in Filzmoos
© Filzmoos Tourismus

Leuke activiteiten voor kids

Naast dat je heerlijk kunt wandelen, zijn er ook andere leuke activiteiten om te doen met kinderen. Er is bijvoorbeeld een grote midgetgolfbaan in Filzmoos. Op de 18-holes kun je het tegen elkaar opnemen, terwijl je in een prachtige omgeving staat. Ook leuk om te weten is dat de midgetgolfbaan gratis toegankelijk is als je beschikt over de Filzmoos Sommer Card. Een andere spannende activiteit voor kinderen is boogschieten, waar je je best kunt doen op maar liefst veertien targets. Hierbij kun je het wederom tegen elkaar opnemen; wie is het beste?

Bezoek de Almsee

Hete dagen breng je het liefst aan het water door en ook tijdens een warme zomerdag kun je in Filzmoos een heerlijke dag beleven. Bijvoorbeeld als je naar de Almsee gaat, een schilderachtig bergmeer waar je je ogen uitkijkt. Maak een mooie wandeling rondom het meer en doe alle energie op die je nodig hebt. Het meer staat namelijk bekend als 'krachtplaats' en heeft een positief effect op je gestel. Dit mooie bergmeer is dus zeker een bezoek waard, ook tijdens een familievakantie in Filzmoos!

Almsee in Filzmoos
© Filzmoos Tourismus, Coen Weesjes

Water, water en nog meer water

Iets wat het altijd goed doet bij kinderen, is water. Leuk is daarom om na een wandeling of een andere activiteit, een bezoekje aan de Kneipp-trail te brengen. Hier zijn allerlei faciliteiten die in het teken van water staan, zoals een klassiek Kneipp-bad en een blotevoetenpad. Een andere tip is het Filzmoos vrijetijdspark. Je kunt er heerlijk relaxen in de sauna's, stoombaden en zwembaden, terwijl kinderen zich eindeloos vermaken in het verwarmde zwembad. Daarnaast is er een kids- en teensclub en bovendien zijn er twee bowlingbanen én een fun court. Van verveling tijdens een familievakantie in Filzmoos, zal in elk geval geen sprake zijn. 

Kids spelen met water in Filzmoos
© Filzmoos Tourismus, Christian Salchegger

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Filzmoos Tourismus.

Zomer Marlous

Over Marlous

Hoewel Marlous al flink bereisd is, blijven vooral de bergen haar betoveren. Continu verschillende uitzichten, het natuurgeweld, de kristalheldere meren en watervallen, ze krijgt er geen genoeg van. Met name de Noorse fjorden hebben haar gegrepen, maar eigenlijk vindt ze alle bergbestemmingen prachtig en gaat ze er graag heen om te wandelen.