Skip to navigation Skip to main content
Mountainbike Filzmoos
© Filzmoos Tourismus, Dennis Stratman

Vakantie in Filzmoos: combinatie van bergidylle en sport

Alsof je in een schilderij stapt: zo mooi is het in Filzmoos! Het bergdorp behoort zonder twijfel tot een van de mooiste bestemmingen in Oostenrijk, maar je wilt er niet alleen heen om je ogen uit te kijken. Ook is het een oase van sportiviteit en activiteit, midden in de natuur. Tijdens een vakantie in Filzmoos komen bergidylle en sport samen. Wat je er allemaal kunt doen?

Gelegen tussen de indrukwekkende wanden van zowel de Bischofmütze als de Dachstein in het Salzburgerland, liggen bloeiende alpenweiden en een prachtig bergdorp: Filzmoos. Het Oostenrijkse plaatsje vormt het hart van de Salzburger Sportwelt en biedt naast een schitterend landschap, uitstekende mogelijkheden om te wandelen, fietsen en meer. Ontdek de omgeving te voet, leef je uit op de mountainbike of zoek de waterkant op tijdens een vakantie met kinderen: het kan allemaal.

Beleef een actieve zomervakantie in Filzmoos

Tijdens een zomervakantie in Filzmoos beleef je het beste van beide werelden. Tussen de weelderige weides, schilderachtige bergmeren en imposante toppen, ligt een bron van sportiviteit. Of je nu wilt bergwandelen, op de mountainbike wilt stappen of je wilt wagen aan verschillende klimroutes, in Filzmoos ben je voor al deze activiteiten aan het goede adres. Je kunt er een actieve zomervakantie beleven, en dat midden in een adembenemend landschap!

Bergidylle In Filzmoos
© Filzmoos Tourismus, Coen Weesjes

Te voet door Filzmoos

Met meer dan 250 km aan wandelpaden is er genoeg om te voet te ontdekken. Geleidelijk door het dal of langs spannende passages op hoogte, als een van de eerste aangewezen wandeldorpen van Oostenrijk is Filzmoos perfect voor een wandelvakantie.

ALM BIKE FILZMOOS Rossbrand Runde
© Filzmoos Tourismus, Dennis Stratman

Op de fiets

Wie op de mountainbike wil stappen, zit in Filzmoos goed. Er zijn 12 tracks en diverse fietsprogramma's, zoals het Dachstein circuit. De fietsroutes zijn beschikbaar in verschillende moeilijkheidsgraden. De Bike en Hike tocht is er voor wie fietsen wil combineren met wandelen.

Bischofsmütze Filzmoos
© Filzmoos Tourismus, Coen Weesjes

Een walhalla voor klimmers

Met ruim 300 routes is Filzmoos een topbestemming in het Salzburgerland als het om klimmen gaat. Waag je aan de Bischofsmütze terwijl je omgeven wordt door een indrukwekkend landschap. Dit is echter alleen aangeraden met gecertificeerde berggids.

Sulzenalm In Filzmoos
© Filzmoos Tourismus, Coen Weesjes

Trailrunning in de bergen

Filzmoos leent zich uitstekend voor trailrunning. Hardlopen in de bergen is net even wat uitdagender dan anders, vooral op deze bestemming. Maak mooie rondes dwars door de bergen, zoals de Rossbrand Runde, waarbij je prachtige stukken passeert.

Vakantie met kinderen in Filzmoos
© Filzmoos Tourismus, Christian Salchegger

Vakantie met kinderen in Filzmoos

Niet alleen is Filzmoos een schitterende bestemming voor sportievelingen, ook voor een vakantie met kinderen in de bergen kun je hier prima terecht. Mascotte BÄRTL staat ze bij in hun bergavonturen, zoals op de familieroute Bärtl of in de kinderclub bij Neubergerhof. Maar daar blijft het absoluut niet bij. Er is een kinderprogramma en er zijn talloze familiewandelingen die leuk zijn voor groot en klein. En willen ze zwemmen, klimmen of boogschieten? Ook dat is allemaal mogelijk tijdens een familievakantie in Filzmoos! 

Deze special is geschreven in samenwerking met Filzmoos Tourismus.