Skip to navigation Skip to main content

Zomervakantie in Filzmoos: sfeervol dorpje in een schitterende natuur

Landschap Filzmoos (1)
© Filzmoos Tourismus, Coen Weesjes

Ken jij Filzmoos al? Als het antwoord 'nee' is, dan is het echt eens tijd om kennis te maken met dit prachtige plaatsje. Het Oostenrijkse dorp is niet alleen ontzettend sfeervol, de omgeving is idyllischer dan idyllisch. De bloemenzee, groene tinten, geurige bossen en glinsterende meren laten gegarandeerd een diepe indruk achter. Bovendien gaat er een wereld aan bergsport voor je open. Leuke tips voor een heerlijke zomervakantie in Filzmoos, lees je hier. 

Filzmoos: een en al sfeer

In het hart van het Salzburgerland, midden in de Salzburger Sportwelt, ligt een fijn plaatsje: Filzmoos. Van het Oostenrijkse dorpje druipt de idylle af, al is het maar vanwege de omringende natuur. Ingebed tussen de imposante bergen Bischofsmütze en Dachstein, ligt Filzmoos er beschermd en gezellig bij. Maar niet alleen de aanblik van het dorp is mooi, ook het karakter van de Oostenrijkse bergbestemming is noemenswaardig. Filzmoos kan namelijk gekenmerkt worden als typische wandelbestemming alsmede fietsparadijs. En hadden we al gezegd dat het de nummer één klimregio in het Salzburgerland is? Je hoort het al: een zomervakantie in Filzmoos verveelt eigenlijk nooit. 

Filzmoos, een gezellige bestemming voor een zomervakantie
© Filzmoos Tourismus, Coen Weesjes

Een sportieve bergbestemming

Als wandel- en fietswalhalla is het geen verrassing dat de mogelijkheden hier uitgebreid zijn om sportief de bergen door te trekken. Filzmoos kan bestempeld worden als typisch wandeldorp. Met bloeiende alpenweides, kabbelende beekjes, groene uitgestrekte velden en indrukwekkende toppen, ben je continu omringd door een uitzicht dat zo op een ansichtkaart kan. Hetzelfde geldt voor fietsers: de paden lopen veelal dwars door de schitterende natuur. Er zijn ruim 250 kilometer aan wandelpaden, mountainbikers hebben een keuze uit zeker 150 kilometer aan routes. Maar wie nog een stapje verder wil, zit hier helemaal goed. Als beste klimregio in het Salzburgerland komen waaghalzen uit alle hoeken en gaten naar Filzmoos om een van de 300 klimroutes te trotseren.

Biken in Filzmoos
© Filzmoos Tourismus, Lorenz Masser

Unieke plekken om te bezoeken in Filzmoos

Ben je op zomervakantie in Filzmoos, dan zijn er een aantal speciale plekken die je kunt bezoeken. Plekken die je vanwege hun pracht 'kracht' geven. Je even helemaal van alle stress ontdoen. Voorbeeld is de Almsee, een schilderachtig bergmeer dat je wíl zien. Er wordt gezegd dat het water een bepaalde energie geeft, dat invloed heeft op je emotie in positieve zin. Een andere unieke plek in Filzmoos die zo'n zelfde gevoel kan oproepen, is de 'Platz der Dankbarkeit'. Een krachtig stukje natuur waar dankbaarheid het voornaamste gevoel is dat naar boven komt. En niet te vergeten de Bischofsmütze (2458 m), de karakteristieke berg in Filzmoos, brengt ook een bepaalde, vooral indrukwekkende, energie met zich mee.

De schilderachtige Almsee in Filzmoos
© Filzmoos Tourismus, Coen Weesjes

Nieuw: de Filzmoos Sommer Card

Tip voor je zomervakantie in Filzmoos: maak gebruik van de Filzmoos Sommer Card. Deze gastenkaart is nieuw en brengt een hele hoop voordelen met zich mee. Zo kun je bijvoorbeeld op vertoon van deze kaart gratis reizen met de wandelbus of Pagageno-gondel. Ook is de toegang tot bepaalde uitjes gratis, zoals de midgetgolfbaan en het boerderijmuseum, of ontvang je hoge kortingen. De Filzmoos Sommer Card krijg je gratis bij tenminste één overnachting in een van de aansluitende partneraccommodaties en is geldig tot en met 31 oktober 2022.

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Filzmoos Tourismus.

Zomer Marlous

Over Marlous

Hoewel Marlous al flink bereisd is, blijven vooral de bergen haar betoveren. Continu verschillende uitzichten, het natuurgeweld, de kristalheldere meren en watervallen, ze krijgt er geen genoeg van. Met name de Noorse fjorden hebben haar gegrepen, maar eigenlijk vindt ze alle bergbestemmingen prachtig en gaat ze er graag heen om te wandelen.