Skip to navigation Skip to main content

Wat maakt hiken op de Kilimanjaro zo uniek?

Kilimanjaro1
© Pixabay

De Kilimanjaro is met 5895 meter de hoogste berg van Afrika. Het hiken van deze gigantische berg in Tanzania is zeker geen gemakkelijke opgave. Ben je op zoek naar een avontuurlijke reis? Dan is hiken op de Kilimanjaro misschien wel heel interessant voor jou. Deze unieke ervaring is een fysieke en mentale strijd, maar na het bereiken van de top zal je jezelf onsterfelijk voelen. In dit artikel bespreken we waarom het hiken op de Kilimanjaro zo’n unieke ervaring is.

Het regelen van je trip

Als hiker met ervaring zal je precies weten wat er komt kijken bij het hiken op een dergelijke hoogte. Voor het hiken op de Kilimanjaro heb je een gids nodig. Het boeken van een gids kun je vaak doen bij een touroperator. Het grote voordeel van het boeken van een trekking bij een touroperator is dat alles tot in de puntjes geregeld wordt. Het gaat dan niet alleen om een gids, maar ook om een kok en een drager. Ook kan het zo zijn dat de gidsen apparatuur bij zich hebben waarmee iedere ochtend en avond de gezondheid van de groep gecheckt kan worden.

Routes naar de top van de Kilimanjaro

Er zijn verschillende routes die je naar de top van de Kilimanjaro kunnen brengen. Deze routes verschillen in landschap, afstand en moeilijkheidsgraad. Het kiezen van de route die het beste past bij jou hangt van af hoeveel tijd je hebt voor de tocht. Het kan namelijk een goed idee zijn om al een aantal dagen voordat de tocht begint aan te komen in Tanzania, zodat je kunt wennen aan de grote hoogte.

Kilimanjaro2
© Pixabay

Reizen naar Tanzania

Het reizen naar Tanzania vergt dus veel voorbereiding. Het voorbereiden van je reis kun je het beste zo lang mogelijk vooraf doen. Zo kun je na het boeken van je vlucht en accommodatie jezelf voorbereiden op het fysieke en mentale aspect van je trip. Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat de start van je trip bijvoorbeeld vertraging oploopt wanneer je KLM vlucht geannuleerd is. In dit geval kun je Aviclaim.nl altijd inschakelen om je bij te staan. Laten we ervan uitgaan dat alles volgens plan gaat en je je dus volledig kunt focussen op deze geweldige trip.

Geniet van wat het landschap te bieden heeft

Het beklimmen van de Kilimanjaro met zijn besneeuwde bergtop is de belichaming van de schoonheid van Oost-Afrika. De Kilimanjaro is de hoogste vrijstaande berg ter wereld. De top van de gigantische berg torent bijna 6 kilometer boven de savannes van Tanzania uit. Op de Kilimanjaro groeit een weelderig bos. Hier leven buffels, antilopen en zelfs olifanten. Wil je dit allemaal van dichtbij zelf meemaken? Bij Bookatrekking.com helpen ze je met het vinden van een trip die het beste bij je past.

Tijdens het hiken zijn er veel tourtjes te boeken naar bijvoorbeeld dichtbijgelegen watervallen of een woning van de Chagga-stam. Het is zeker aan te raden om een aantal van deze tours in te plannen. Naast het hiken is het de moeite waard om te genieten van de prachtige landschappen van Tanzania en haar cultuur.

Zomer Auteur11

Over Joris

Joris houdt van actie en avontuur. Zowel in de zomer als winter is hij veel in de bergen te vinden om te skiën, mountainbiken, klimmen of te hiken. Noem een willekeurige plaats in de Alpen en Joris is er geweest, of weet er in ieder geval veel van.