Skip to navigation Skip to main content

Race de berg af met een mountain cart op de Muttereralm (video)

Mountainkarten in Oostenrijk

Ben jij op zoek naar een plek waar je in Oostenrijk kunt mountainkarten? In de buurt van Innsbruck ligt de Muttereralm en bij het bergstation van de gondellift kun je mountain carts huren om vervolgens een 5 km klang parcours terug naar het dal af te leggen. Een absolute tip voor wie op zoek is naar een beetje actie én snelheid!

Mountain carts op de Muttereralm

Mountain carts zijn, zoals de naam al doet vermoeden, karts waarmee je een berg af kunt dalen over een speciaal parcours. De wagentjes hebben vier dikke banden met profiel en goede remmen, waardoor je geheel op eigen snelheid de berg kunt afdalen. Gewoon rustig hobbelend of driftend door de bochten, net hoe gek jij het wilt maken! Voor de veiligheid dien je een helm te dragen. Bij het bergstation van de gondellift op de Muttereralm bij Mutters, op een kwartiertje rijden van Innsbruck, kun je een mountain cart en een helm huren. Je kunt ook je eigen fietshelm meenemen.

Mountain Cart op de Muttereralm
De mountain carts staan klaar bij het bergstation van de gondellift op de Muttereralm

Mountainkarten op de 5 km lange trail

Het parcours voor mountain carts op de Muttereralm is speciaal aangelegd en alleen toegankelijk om te mountainkarten. Wandelen of mountainbiken op de route is dus niet toegestaan. De totale lengte van de trail is 5 km met heel veel haarspeldbochten, dus je kunt een flink eind afdalen. Langs de route zijn bovendien op veel plekken houten vangrails aangelegd, zodat je – mocht je onverhoopt uit de bocht vliegen – niet in een ravijn belandt.

Vanaf 10 jaar samen en vanaf 16 jaar alleen

Kinderen vanaf 10 jaar en met een lengte van minimaal 150 cm mogen samen met een begeleider in een mountain cart. Vanaf 16 jaar is het toegestaan om zelf een mountain cart te besturen. Verder is het belangrijk dat je stevige schoenen aan hebt, op slippers mag je niet mountainkarten.

Mountainkarten Muttereralm bij Innsbruck
Het parcours is breed genoeg om rustig of snel te mountainkarten

Praktische informatie over mountain carts op de Muttereralm

Je kunt een mountain cart huren voor een dagdeel, ochtend of middag, tijdens de openingstijden van de lift van 09.30 uur tot uiterlijk 16.00 uur (de lift sluit om 16.30 uur). Voor de ochtend tot 12.00 uur kost het huren van de mountain cart € 10,- voor volwassenen en € 7,- voor jongeren (geboren tussen 2005 en 2013). In de middag zijn de prijzen respectievelijk € 14,- en € 12,- (red. juli 2023). Meer informatie over de mountain carts op de Muttereralm >

Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.