Skip to navigation Skip to main content
Afbeelding - Mutters
© Spalder Media Group
Oostenrijk

Vakantie Mutters

  • "Eén van de mooiste dorpen van Tirol"

  • Een paradijs voor wandelaars en andere sportievelingen
  • Veel activiteiten voor gezinnen met kinderen
  • Idyllisch dorp omringd door alpenweides

Mutters is een klein, vredig dorp in Tirol en ligt ten zuiden van Innsbruck. Mutters beschikt over een kleine dorpskern vol ouderwetse boerenhuizen, een 700 jaar oude kerk in barokstijl en ligt op een zonneplateau wat voor veel zonuren zorgt. Rondom het dorp vind je geurige bloemenweides, vele wandelroutes en met de panoramatram Stubaitalbahn ben je binnen een halfuur in Innsbruck. Mutters is een ideale bestemming voor gezinnen en sportliefhebbers. Bikers, wandelaars en families zullen hier een heerlijke zomervakantie beleven.

Mutters ligt op 830 meter hoogte en in de zomermaanden is de omgeving rondom het dorp een paradijs voor wandelaars. Bosrijke routes wisselen zich af met wandelpaden door alpenweides en naar hoge bergtoppen. Ook liggen er verschillende mountainbikeroutes rondom het dorp en vanaf de Mutterer Alm loopt een avontuurlijke downhilltrail naar beneden. De Mutterer Alm is te bereiken via de Muttereralmbahn, een gondel die je vanuit Mutters in ongeveer 10 minuten boven brengt. Ideaal voor gezinnen met kleine kinderen die de wandeling naar boven iets te veel van het goede vinden. Dat kan namelijk ook: de wandelroute is ongeveer 4,5 kilometer lang en het duurt zo'n twee uur om naar de Mutterer Alm te wandelen. In de gondel kunnen ook mountainbikes meegenomen worden.

Activiteiten rond de Mutterer Alm in Mutters

Een zomervakantie in de bergen is natuurlijk niet compleet zonder fantastisch uitkijkpunt. Iets boven de Mutterer Alm ligt de Speichersee, een aangelegd meer met panaromablik op het Inntal, Innsbruck en de Innsbruck Nordkette. Rondom het meer staan verschillende picknicktafels waar je kunt genieten van je lunch en het geweldige uitzicht. Speciaal voor kinderen is er een Abenteuerspielplatz aangelegd naast de Mutterer Alm. Hier kunnen ze spelen met water, balanceren op boomstammen en lopen over het blotevoetenpad en de hangbrug tussen de bomen. Perfect voor kleine avonturiers! Voor de echte durfalls zijn er de Mountain Carts: dit zijn een soort skelters waarmee je een 5 km lange route naar het dalstation van Mutters volgt. Een soort rodelen, maar dan voor in de zomer! Als je honger hebt gekregen van al deze activiteiten kun je bij de Mutterer Alm terecht voor een heerlijke Schnitzel of Kaiserschmarrn.

Weer in Mutters

Vandaag

Buien met regen, maar soms ook zon

Buien met regen, maar soms ook zon
19°C / 33°C

Vorstgrens

4290 meter

Regen

1 mm

Morgen

Buien met regen, maar soms ook zon

Buien met regen, maar soms ook zon
17°C / 24°C

Vorstgrens

3906 meter

Regen

3 mm
Toeristeninformatie voor Mutters
Name Innsbruck Tourismus - Tourismus Inormation Mutters
E-mail mutters@innsbruck.info
Telefoon 548410
Algemene Informatie
Aantal inwoners 2200
Autovrij centrum
Afstand vanaf Utrecht ca. 890 km
Hoogte Dorp 830
Aantal toeristenbedden 220
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden 1
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten 1
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants 6
Bars & cafés
Bioscoop
Concertzaal
Discotheken 1
Casino
Theater
Ballonvaart