Skip to navigation Skip to main content

Dit zijn de mooiste wandelingen in Zell am Ziller, Gerlos, Wald-Königsleiten en Krimml

Gerlosstein
© Zillertal Arena

... als je het ons vraagt, natuurlijk! Dat je mooi kunt wandelen in Zell am Ziller, Gerlos, Wald-Königsleiten en Krimml, is met een netwerk van 400 kilometer aan paden geen verrassing. Maar als je op vakantie gaat naar de Zillertal Arena, welke wandeltochten wil je dan echt op je lijstje zetten? We hebben een overzicht gemaakt met een aantal van de mooiste wandelingen in Zell am Ziller, Gerlos, Wald-Königsleiten en Krimml. Welke ga jij zeker maken? 

Wandelen in de Zillertal Arena

Wie op vakantie gaat naar de bergen om te wandelen, zit in de Zillertal Arena goed. De bergomgeving rondom Zell am Ziller, Gerlos, Wald-Königsleiten en Krimml omvat een netwerk van ruim 400 kilometer aan wandelpaden. Wandelen op grote hoogte met uitzicht op de Zillertaler Alpen, themapaden voor families met kinderen of tochten naar de meest prachtige natuurspektakels... Genoeg om uit te kiezen dus! Ben je benieuwd welke paden je in elk geval niet wil overslaan? In dit blog hebben we een aantal van de mooiste wandelingen in Zell am Ziller, Gerlos, Wald-Königsleiten en Krimml voor je verzameld. 

Zell am Ziller: huttentour Rosenalm-s'Legal-Kreuzwiesenalm-Wiesenalm

Absolute aanrader voor een mooie wandeltocht vanuit Zell am Ziller, is de huttentocht. De tour start bij de Rosenalmbahn, waar je vanaf het bergstation, je raadt het misschien al, een ronde maakt langs verschillende berghutten. Eerste op de route is Jausenhütte s'Legal, waar je een heerlijke snack kunt bestellen en eventueel pootje kunt baden in het stromende beekje. Langs een bloeiend alpenveld en met zicht op de Zillertaler Alpen, vervolg je je weg richting de knusse Kreuzwiesenalm. Hier wil je op het panoramaterras echt even uitgebreid geniet van een Tiroolse specialiteit. Het laatste stuk van de ronde loopt bergafwaarts naar de Wiesenalm, een prachtige berghut met mooi terras en wederom allerlei culinaire verrassingen. In totaal is de tocht zo'n 12 kilometer lang en doe je er ongeveer vier uur over. 

Huttentour in de Zillertal Arena
© Zillertal Arena

Gerlos: wandeling door het Schönachtal

Vanuit Gerlos kun je wandelen door vijf zijdalen en het Schönachtal is daar eentje van. Een prachtige omgeving om doorheen te lopen! Een ongerepte natuur, bloeiende weiden, kneuterige plaatjes; het zou allemaal zo op een ansichtkaart kunnen staan. Vanaf het Musikpavillion in Gerlos kun je de tocht starten, welke in totaal zo'n 7 kilometer lang is. Onderweg kom je verschillende hutten tegen, zoals de Jörgleralm en de Lackenalm. Niet alleen kun je hier even uitrusten met iets verfrissends, ook biedt het terras wederom een waanzinnig uitzicht op het omringende landschap. 

 

Wald-Königsleiten: kijk uit over twee valleien vanaf de Königsleitenspitze

De tocht naar de Königsleitenspitze behoort zeker tot de mooiste wandelingen in de Zillertal Arena. Vanuit het dorp Königsleiten start je de tour naar de top, waarbij je onderweg langs de Larmachalm komt om even te pauzeren in Tiroolse sferen. Vervolgens kun je je weg vervolgen naar de top, de Königsleitenspitze (2315 meter), waarvandaan je een overweldigend uitzicht hebt op niet één, maar twee valleien. Hier kijk je uit op de Zillertaler Alpen en het natuurspektakel Hohe Tauern. Gedeeltelijk op de route ligt de Jodelwanderweg. Deze themawandeling staat in het teken van jodelen en bestaat uit diverse stations. Leuk om langs te wandelen!

Op een bergtop in de Zillertal Arena
© Zillertal Arena

Krimml: door het Krimmler Achental naar de Krimmler Wasserfälle

Een wandeltocht die uiteraard niet in dit blog mag ontbreken, is die naar de spectaculaire Krimmler Wasserfälle. Een ruim 10 kilometer lange route loopt door het Krimmler Achental, waar je onderweg langs de mooiste landschappen komt. Diepgroene bossen, een rustieke rivier, kleurrijke weides en toppen, het is simpelweg adembenemend. De tocht komt langs de hoogste gefaseerde waterval van Europa: de Krimmler Wasserfälle. Met recht een wandeling om te noteren, dus. 

Wandelen langs de Krimmler Ache

Dit weblog is geschreven in samenwerking met de Zillertal Arena. 

Zomer Marlous

Over Marlous

Hoewel Marlous al flink bereisd is, blijven vooral de bergen haar betoveren. Continu verschillende uitzichten, het natuurgeweld, de kristalheldere meren en watervallen, ze krijgt er geen genoeg van. Met name de Noorse fjorden hebben haar gegrepen, maar eigenlijk vindt ze alle bergbestemmingen prachtig en gaat ze er graag heen om te wandelen.