Skip to navigation Skip to main content

Bramberg am Wildkogel: op vakantie in de natuur

9579 - Bramberg am Wildkogel: op vakantie in de natuur

Het authentieke dorp Bramberg am Wildkogel ligt aan de voet van de Wildkogel en vlakbij Nationaal Park Hohe Tauern. Het dorp wordt omringd door drieduizenders en een natuur die je iedere dag opnieuw doet verbazen. Geheel op eigen wijze kun je op ontdekkingstocht gaan in de omgeving en je laten verassen door al het moois om je heen. Of het nou te voet, met twee wielen of met het hele gezin is. In Bramberg am Wildkogel verveel je je nooit!

Bramberg am Wildkogel: idyllisch, gezellig en authentiek

Bramberg am Wildkogel is niet zonder reden aan haar naam gekomen. Het dorp ligt namelijk onderaan de 2224 meter hoge Wildkogel. Bramberg am Wildkogel ligt in het westen van het Salzburgerland in het Habachtal. Een dal dat al eeuwenlang bekend staat als de vindplaats van smaragden. Over dat verleden leer je meer in het museum van Bramberg. Samen met buurdorp Neukirchen is Bramberg am Wildkogel onderdeel van de Wildkogel Arena. Het dorp is charmant, idyllisch en heeft een authentieke uitstraling. De inwoners zijn ontzettend vriendelijk en gastvrij en leren je graag meer over hun eeuwenoude cultuur.

Een wandelvakantie in Bramberg am Wildkogel

Bramberg am Wildkogel biedt de wandelaar heel veel mogelijkheden. In de hele Wildkogel Arena zijn honderden kilometers aan paden te vinden, maar als dat niet genoeg is, dan kan er gemakkelijk worden uitgeweken naar Nationaal Park Hohe Tauern. De natuur rondom het dorp is verrassend en bestaat onder andere uit groene bergweides, bloemenvelden, magische bergmeren en schattige beekjes. Er zijn wandelpaden voor ieder niveau en de speciale leer- en themapaden maken de wandeling leuk voor het hele gezin. Klik hier voor een interactieve wandelkaart >

wandelen bramberg am wildkogel
Je kunt heerlijk wandelen in Nationaal Park Hohe Tauern (Foto: © Wildkogel Arena)

De ongerepte natuur van Nationaal Park Hohe Tauern

Verblijf je in Bramberg am Wildkogel, dan ben je niet ver verwijderd van Nationaal Park Hohe Tauern. Dit stukje natuur behoort tot één van de grootste beschermde natuurgebieden van Oostenrijk en van de Alpen. Nationaal Park Hohe Tauern ligt in maar liefst drie Oostenrijkse deelstaten, namelijk Salzburgerland, Karinthië en Tirol. De natuur is ongerept, ruig en doet je keer op keer verbazen. Het is een nationaal park met vele hoogtepunten, waarvan de Krimmler Wasserfälle, de Grossglockner en de Pasterzengletsjer de bekendste zijn. Er is een speciaal excursieprogramma en er is een groot netwerk aan prachtige wandeltochten. Onderweg geniet je van de indrukwekkende natuur en heb je de mogelijkheid om wilde dieren te spotten.

Fietsen, mountainbiken en e-biken

Voor alle liefhebbers van twee wielen is Wildkogel Arena een waar paradijs. In totaal vind je hier ruim 800 kilometer aan mountainbikepaden en nog eens honderden kilometers aan e-bike en fietspaden. Voor de e-biker is zelfs een speciaal en gratis oplaadpunt gemaakt bij de VVV in Bramberg am Wildkogel. In de omgeving vind je paden voor alle niveaus en daarbij kun je kiezen om zelf op stap te gaan of om dat samen met een gids te doen. Ook vind je hier de beroemde Tauernradweg, een fietspad met een lengte van 270 kilometer dat via Neukirchen naar Bramberg, Zell am See, Salzburg en de Duitse grens loopt. Onderweg kom je langs allerlei bezienswaardigheden en leuke tussenstops.

fietsen in bramberg am wildkogel
Geniet van ruim 800 kilometer aan paden (Foto: © SalzburgerLand Tourismus)

Gastronomisch genieten in Bramberg am Wildkogel

In Bramberg am Wildkogel en omgeving vind je meerdere leuke berghutten, restaurantjes, cafés en barretjes. De menukaarten staan vol lokale specialiteiten en de meeste gerechten worden gemaakt met producten uit de streek. Tijdens een verblijf ben je dus verzekerd van culinaire hoogstandjes. Ook wijnliefhebbers zijn in deze regio aan het juiste adres. Ondanks het feit dat men hier geen wijn verbouwd, worden er wel een aantal zeer goede Oostenrijkse wijnen geschonken.

Een zomer vol evenementen

De hele zomer door worden er in de omgeving van Bramberg am Wildkogel en het dorp zelf allerlei leuke evenementen georganiseerd. Zo vind je er onder andere lokale markten, volksfeesten en evenementen in het teken van de natuur. Enkele tips zijn: Bergmesse bij de Bendlalm (28/5), het motorfestival in Neukirchen (15/6 - 18/6), het Bramberger dorpsfest (30/6 - 1/7), Mineralienbörse (15/8), Laurenzifest (11/8 - 13/8) en Almabtrieb (16/9). De meeste evenementen zijn leuk voor het hele gezin. Klik hier voor een overzicht van alle evenementen in Bramberg am Wildkogel >

zomer in bramberg am wildkogel
Er is zomers genoeg te doen in Bramberg am Wildkogel (Foto: © Wildkogel Arena)

Weetjes en tips:

  • Bramberg am Wildkogel is een vakantiebestemming voor het hele gezin. Er zijn allerlei leuke activiteiten te ondernemen, waarvan Avonturenpark Kogel-Mogel het hoogtepunt is.
  • Bij een verblijf in één van de partnerlocaties krijg je de Nationalpark Sommercard MOBIL cadeau. Met deze kaart krijg je leuke kortingen, gratis activiteiten en vele andere voordelen.

Heb jij Bramberg am Wildkogel wel eens bezocht en heb je nog tips? Laat een reactie achter!

Zomer Florien

Over Florien

De bergen hebben iets magisch en dat is een gevoel dat iedere keer weer naar boven komt als Florien er is. Jaloersmakende momenten vergeleken met hier, want waarom hebben wij geen bergen? Ze is voornamelijk 's winters in de Alpen te vinden, maar ook in de zomermaanden wil Florien nog meer magische plekken ontdekken in de bergen.