Skip to navigation Skip to main content

De leukste radiozenders naar de Alpen: Nederland - Duitsland - Oostenrijk

8241 - De leukste radiozenders naar de Alpen: Nederland - Duitsland - Oostenrijk

Als je op vakantie gaat met de auto, camper of caravan, dan is het een behoorlijk stuk rijden naar de Alpenlanden. Het is daarom wel zo fijn als je onderweg ook een beetje leuke muziek op de achtergrond hebt opstaan. Met cd’s, afspeellijsten op Spotify en USB sticks kom je een heel eind, maar soms is ongestoord naar de radio luisteren ook erg fijn. Reis je naar Oostenrijk (of terug naar huis) en rijd je via Duitsland, dan is het soms behoorlijk zoeken naar een leuke radiozender en moet je vaak wisselen. Met deze radiozenders kom je met slechts 5 keer wisselen in Oostenrijk.

Populaire radiozenders Duitsland & Oostenrijk

Rijd je via Duitsland naar Oostenrijk, dan kom je door verschillende deelstaten. Het lastige is dat iedere deelstaat haar eigen radiozenders heeft. Onderweg passeer je redelijk wat deelstaten en daarom is het steeds weer zoeken naar een leuke radiozender en naar de juiste frequentie. In het overzicht hieronder zijn de populairste radiozenders per deelstaat op een rijtje gezet. Soms moet je tijdens het rijden de frequentie een stapje voor- of achteruit zetten, maar je kunt ze redelijk lang blijven luisteren. Klik voor de juiste frequentie op de radiozender.

 • Noordrijn Westfalen: WDR 1LIVE (jongerenzender)
 • Noordrijn Westfalen: WDR 2 (top 40 muziek)
 • Noordrijn Westfalen: WDR 4 (Classics en Duitse muziek)
 • Hessen: FFH (top 40)
 • Hessen: HR3 (top 40)
 • Baden-Württemberg: SWR 3 (top 40 muziek)
 • Beieren: Antenne Bayern (top 40)
 • Beieren: Bayern 3 (top 40 muziek)
 • Beieren: Bayern 1 (Classics)
 • Oostenrijk: Hitradio Ö3 (top 40)
 • Oostenrijk: Kronehit (jongerenzender)
Dashboard Ford met Duitse radio
© Spalder Media Group

5 keer wisselen van radiozender richting Oostenrijk: top 40

Het is leuk om zo nu en dan van radiozender te wisselen, maar het is prettiger om gewoon te kunnen blijven luisteren zonder al teveel gedoe. Zo nu en dan moet je de frequentie misschien iets aanpassen, maar dan kun je wel met slechts 5 zenders naar Oostenrijk rijden. De onderstaande zenders draaien allemaal top 40 muziek. Klik op de radiozender voor de juiste frequentie.

Duitse auto's autobahn
© Spalder Media Group

5 keer wisselen van radiozender richting Oostenrijk: classics

Ben je geen fan van top 40 muziek, ben je meer van de classics of wordt het je iets te druk onder het rijden, dan kun je ook voor het onderstaande rijtje kiezen. In slechts vijf keer wisselen rijd jij naar Oostenrijk en terug met deze radiozenders. Relaxte muziek, rustig rijden en genieten. Klik op de radiozender voor de juiste frequentie.

Zomer Florien

Over Florien

De bergen hebben iets magisch en dat is een gevoel dat iedere keer weer naar boven komt als Florien er is. Jaloersmakende momenten vergeleken met hier, want waarom hebben wij geen bergen? Ze is voornamelijk 's winters in de Alpen te vinden, maar ook in de zomermaanden wil Florien nog meer magische plekken ontdekken in de bergen.