De leukste radiozenders naar de Alpen: Nederland - Duitsland - Oostenrijk

Ford op de Silvretta Hochalpenstrasse

18 augustus 2020

door Florien in Tips

Als je op vakantie gaat met de auto, camper of caravan, dan is het een behoorlijk stuk rijden naar de Alpenlanden. Het is daarom wel zo fijn als je onderweg ook een beetje leuke muziek op de achtergrond hebt opstaan. Met cd’s, afspeellijsten op Spotify en USB sticks kom je een heel eind, maar soms is ongestoord naar de radio luisteren ook erg fijn. Reis je naar Oostenrijk (of terug naar huis) en rijd je via Duitsland, dan is het soms behoorlijk zoeken naar een leuke radiozender en moet je vaak wisselen. Met deze radiozenders kom je met slechts 5 keer wisselen in Oostenrijk.

Populaire radiozenders zijn:

Rijd je via Duitsland naar Oostenrijk, dan kom je door verschillende deelstaten. Het lastige is dat iedere deelstaat haar eigen radiozenders heeft. Onderweg passeer je redelijk wat deelstaten en daarom is het steeds weer zoeken naar een leuke radiozender en naar de juiste frequentie. In het overzicht hieronder zijn de populairste radiozenders per deelstaat op een rijtje gezet. Soms moet je tijdens het rijden de frequentie een stapje voor- of achteruit zetten, maar je kunt ze redelijk lang blijven luisteren. Klik voor de juiste frequentie op de radiozender.

Ook interessant:

In 5 keer wisselen van radiozender naar Oostenrijk: top 40

Het is leuk om zo nu en dan van radiozender te wisselen, maar het is prettiger om gewoon te kunnen blijven luisteren zonder al teveel gedoe. Zo nu en dan moet je de frequentie misschien iets aanpassen, maar dan kun je wel met slechts 5 zenders naar Oostenrijk rijden. De onderstaande zenders draaien allemaal top 40 muziek. Klik op de radiozender voor de juiste frequentie.

Radiozenders in Duitsland

In 5 keer wisselen van radiozender naar Oostenrijk: classics

Ben je geen fan van top 40 muziek, ben je meer van de classics of wordt het je iets te druk onder het rijden, dan kun je ook voor het onderstaande rijtje kiezen. In slechts vijf keer wisselen rijd jij naar Oostenrijk en terug met deze radiozenders. Relaxte muziek, rustig rijden en genieten. Klik op de radiozender voor de juiste frequentie.

Zomervakantie tips