Waterpark Italië, leuk voor het hele gezin!

Waterpark Italië, leuk voor het hele gezin!

11 juni 2018

door Yvonne in Familie/kinderen

Waterpark Italië, tijdens een warme zomerdag kun je niet zonder! Ben je met het hele gezin op vakantie, dan moet je zeker een dagje naar één van de waterparken in de omgeving gaan. (Met het risico dat de kinderen daar vervolgens niet meer weg willen...) Zwembaden, glijbanen, sauna's, stroomversnellingen, golfslagbad, je kunt het zo gek niet verzinnen of de meeste waterparken hebben het. In deze blog lees je meer over vijf leuke waterparken in het noorden van Italië. Zijn we een waterpark vergeten? Laat een reactie achter!

Aqualandia Jesolo, Lido di Jesolo

We beginnen met het waterpark dat al negen keer gekozen is tot het beste waterpark van Italië. Aqualandia Jesolo is hét waterpark van Italië voor het hele gezin. Het park heeft 26 attracties, waaronder de hoogste glijbaan van de wereld en Europa’s hoogste bungee jump toren. Wat het waterpark zo bijzonder maakt zijn (naast de vele attracties) de verschillende thema's in het park. Shark Bay, Laguna De Oro, Funnyland, Hemingway Square en nog veel meer. Aqualandia is vlakbij Venetië te vinden. Een dagpas volwassenen kost €31,- en voor kinderen tussen de 1 meter en 1.40 meter €27,-. Kinderen onder de 1 meter mogen gratis naar binnen.

Caneva The Aquapark, Lazise

Het Caneva Aquapark is onderdeel van de Canevaworld, dat ook bestaat uit een Movieland Park, Medieval Times Restaurant & Show en Rock Star Restaurant. Het algemene thema van het waterpark is de Caraïben, inclusief golfen, palmbomen en een vulkaan. Je kunt je hier vermaken op één van de zeven glijbanen en in één van de gezellige zwembaden. Het Caneva The Aquapark ligt aan de zuidkust van het Gardameer, ter hoogte van Verona. Een dagpas voor volwassenen is €27,- en voor kinderen tussen de 1 meter en 1.40 meter €21,-. Het is ook mogelijk om een 2-in-1 ticket te kopen voor het waterpark en Movieland Park.

Waterpark Italië Caneva The Aquapark
Caneva The Aquapark (Foto: © Caneva The Aquapark)

Alpin Erlebnisbad Acquafun, Innichen

Het nadeel van de grote bijzondere waterparken is dat het er nog wel eens erg druk kan zijn. Vandaar voor de rustzoekers ook een wat bescheidener waterpark in het rijtje waterpark Italië. Alpin Erlebnisbad Acquafu ligt in een prachtige omgeving, omringd door bergen en een groen landschap, in Innichen. Innichen ligt aan de rand van het natuurpark Drei Zinnen. Het waterpark heeft een binnen- en buitenzwembad, whirlpool, wildwaterbaan, kinderbad, ligweides en saunawereld. Een dagpas voor volwassenen is €10,80. Kinderen tot 18 jaar betalen €7,80 entree en tot 14 jaar €5,- entree.

Parco Acquatico Cavour, Gardameer

Nog een prachtig waterpark in dit rijtje! Ligweides, bomen, bloemen en een helderblauw zwembad, dat eruit ziet als een meer met een eiland in het midden. Glijbanen, klimrekken, volleybal, workshops en entertainment, het is allemaal aanwezig in Parco Acquatico Cavour. Durf jij van de Kamikaze-glijbaan af? Of de ijsberg-glijbaan? Natuurlijk kun je ook lekker ontspannen op avonturen eiland. Een dagpas voor volwassenen is €17,- en voor kinderen tot 10 jaar €13,-.

Parco Acquatico Cavour
Parco Acquatico Cavour (Foto: © Parco Acquatico Cavour)

Bolleblu Acquapark, Borghetto di Borbera

Het laatste park ligt wat zuidelijker dan de andere waterparken, maar is zeker net zo leuk! Bolleblu Acquapark ligt ten noorden van Genua en beschikt over heerlijke zwembaden en een aantal unieke attracties, waaronder de "Trottola". Je wordt op volle kracht door deze glijbaan "geschoten"! Geniet ook van de whirlpool, het pierenbadje, de Kamikaza rivier en vele andere attracties en animatie.

Andere leuke waterparken in Italië:

  • Erlebnisbad Naturs, Naturno
  • Picoverde, Custoza Verona
  • Le Vele Acquapark
  • Village, Bussolengo
  • Parco La Quiete, Lonato del Garda
  • Parco Acquatico Cupolelido, Cavallermaggiore
  • Ondaland Aquapark, Vicolungo

Zomervakantie tips