De meren van Trentino

De meren van Trentino

31 mei 2018

door Miranda in Algemeen

Trentino is met 297 meren een waar paradijs voor liefhebbers van bergen en water(sport). Naast het bekende Gardameer dat gedeeltelijk in Trentino ligt, kent de regio nog enkele populaire meren zoals het Caldonazzomeer, het Ledromeer en het Levicomeer. Stuk voor stuk heerlijke plekjes om vakantie te vieren.

Ledromeer: groene oase op 655 meter hoogte

Op slechts een kwartiertje van het grootste meer van Italië, het Gardameer, ligt het Ledromeer. Het meer ligt op een hoogte van 655 meter in rustige en groene oase. Door de hoge ligging is het hier in de zomer bovendien vaak een stuk aangenamer qua temperatuur. Langs het meer liggen een aantal gezellige dorpjes en strandjes. Overnachten kun je op een van de campings direct aan het meer, of in een vakantiehuis. Het Ledromeer is een fijne plek om lekker te zwemmen en te watersporten, maar ook een goed uitgangspunt voor mooie wandelingen en mountainbiketochten.

Het Ledromeer in Trentino Italië
Het Ledromeer is een ideale bestemming voor een familievakantie (Foto: © Stefania Oradini, Valle di Ledro)

Meren van Caldonazzo en Levico: populair bij onze landgenoten

De meren van Caldonazzo en Levico liggen in Valsugana op ongeveer een kwartier rijden vanaf de hoofdstad van Trentino: Trento. Rond beide meren zie je in de zomer veel auto’s met gele kentekenplaten rondrijden. Jaarlijks reist een flink aantal landgenoten af naar dit stukje Italië om te genieten van het water en de bergen. Ook hier vind je diverse mooie campings met strand direct aan het meer. Een groot voordeel is dat motorboten verboden zijn in Trentino. Je kunt dus in alle rust zwemmen, kanoën, zeilen, windsurfen of suppen (stand up paddle). Bovendien heeft het meer van Caldonazzo dit jaar ook de Blauwe Vlag ontvangen. Het meer van Levico had deze vlag al. De Europese Blauwe Vlag is een eco-label ter certificering van de milieu kwaliteit die jaarlijks in 41 landen aan toeristische badplaatsen wordt toegekend.

Het meer van Caldonazzo
Heerlijk zwemmen in het meer van Caldonazzo (Foto: © Marco Simonini)

Lago di Molveno: mooiste stranden van Trentino

Een van mijn persoonlijke favorieten is het meer van Molveno. Omgeven door de toppen van de Brenta Dolomieten en de Paganella ligt dit meer echt op een droomplek. De stranden rondom het meer behoren tot de mooiste van Trentino. Door de hoge ligging op ruim 800 meter kan het water wel wat fris zijn. Het sfeervolle plaatsje Molveno heeft een ruim aanbod aan hotels en is ook erg populair bij Italiaanse families.

Meer van Molveno
Het meer van Molveno met op de actregrond de Brenta Dolomieten (Foto: © Pixabay)

Het Lago di Tenno

Trentino telt nog een flink aantal kleinere meren. Een meer dat het bezoeken waard is, alleen al om haar prachtige turquoise kleur, is het meer van Tenno. Via een bochtige weg rijd je vanuit Riva del Garda in een kwartiertje naar deze oase van rust. Ook hier kan het zwemmen fris zijn, maar op hete zomerdagen is het er heerlijk. Hier kun je zelfs in het hoogseizoen met gemak een plekje voor jezelf vinden. Bovendien kun je er ook mooi wandelen.

Lago di Tenno
Het prachtig gekleurde Lago di Tenno (Foto: © Pixabay)
Reactie(s) Reageren?

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips