Skip to navigation Skip to main content

Dit zijn de beste wandelapps van 2022

54207 - Dit zijn de beste wandelapps van 2022

Wil je op vakantie graag de omgeving verkennen? Trek je wandelschoenen maar aan, want met een wandelapp kun je oneindig veel uitstapjes en routes uitzoeken. Wandelapps kunnen handig zijn bij het maken van routes en het plannen van tochten. Verdwalen is met een een wandelapp niet meer mogelijk en je begint altijd aan een route die past bij je niveau. Zo weet je wat je kunt verwachten en kom je niet voor verrassingen te staan. In dit artikel staan de beste wandelapps van 2022.

Komoot

De app Komoot geeft je wandelideeën op basis van ervaringen van locals. Ook in eigen land is de app te gebruiken. Vooral handig als je plekken wilt zien die minder alledaags zijn. Daarnaast zijn de wandelkaarten offline te gebruiken. Aanmelden is gratis, maar voor een selectie van routes betaal je een eenmalige bijdrage. Een andere optie is een premium abonnement met meer handige tools zoals een meerdaagse planner en actuele weerberichten.

eRoutes

eRoutes is een app die met name bedoeld is voor fanatieke wandelaars en hardlopers. Het biedt trainingsmogelijkheden om wandel- of hardloopdoelen te behalen. De app werkt op GPS-signaal, wat de nauwkeurigheid ten goede komt van waar je je op dat moment bevindt.

Walkthecity

Wil je wandelen in een totaal onbekende stad? Dan is de app Walkthecity iets voor jou. Deze biedt een ruime keuze uit verschillende routes per gebied. Allemaal hebben ze een lengte van ongeveer 5 kilometer. De app is ook offline te gebruiken, waardoor je niet onnodig veel data verbruikt in het buitenland. Maar let op: niet alle routes zijn gratis.

Dataverbruik bij wandelapps

Heel handig, die wandelapps, maar het gebruik ervan kost je wel flink wat data. Het kan dan ook kostenbesparend zijn om voor een sim only abonnement te gaan. Maar wat is sim only eigenlijk? Met een sim only abonnement koop je alleen het simkaartje waarop het voor jou gewenste abonnement staat. Vervolgens stop je die in je telefoon. Je abonnement is nu klaar voor gebruik. Er is voor iedereen wel een wandelapp die op de wensen en behoeften aansluit. Wat een belangrijk punt is om rekening mee te houden, zijn de tarieven voor het internetgebruik in het buitenland. Met een buitenland bundel kom je niet voor verrassingen te staan tijdens je wandelavonturen.

Meer handige apps voor tijdens je (wandel)vakantie.
Zomer Auteur11

Over Joris

Joris houdt van actie en avontuur. Zowel in de zomer als winter is hij veel in de bergen te vinden om te skiën, mountainbiken, klimmen of te hiken. Noem een willekeurige plaats in de Alpen en Joris is er geweest, of weet er in ieder geval veel van.