Skip to navigation Skip to main content

De leukste Sinterklaascadeautjes voor bergliefhebbers

Sinterklaas Indebergen

Pakjesavond komt dichterbij! Ben jij nog op zoek naar iets voor op je verlanglijstje of wil je iemand die van de bergen houdt een leuk cadeau geven, bekijk dan de ideeën hieronder eens: tien leuke cadeaus voor bergliefhebbers. En doe je niet aan Sinterklaas, zet ze dan alvast op je lijst voor de Kerst!

Wat geef je een bergliefhebber met Sinterklaas?

Het is toch altijd weer even zoeken wat je moet geven of vragen tijdens het Sinterklaasfeest. Daarom hebben we in dit artikel een aantal leuke cadeaus voor bergliefhebbers op een rijtje gezet in diverse prijsklassen. Zo zit er altijd wel een leuk cadeautje bij. Wat geef jij dit jaar?

Wandelstokken

Het lopen met wandelstokken heeft vele voordelen. Zo bespaar je jezelf energie, blijf je beter in balans en kom je gemakkelijker boven en beneden. Het is bewezen dat wandelstokken je spieren, rug en knieën tot wel 30% ontlasten. Een perfect cadeau dus voor de wandelliefhebber die nog niet 'om' is of toe is aan een nieuw paar wandelstokken.

Bergwandelen met wandelstokken

Wandelsokken

Een wandelaar heeft ze nooit genoeg: wandelsokken! Het is misschien een wat afgezaagd cadeau, maar altijd handig en welkom. Wedden dat iedereen hier blij mee is?

Energierepen

Energie? Daar heb je als bergliefhebber ook nooit genoeg van. Wanneer je lang onderweg bent, zijn goede energierepen een perfecte manier om te zorgen dat je voldoende voeding binnenkrijgt. De repen van Clif Bar geven niet alleen een flinke dosis energie, ze zijn er ook nog eens gezond, verkrijgbaar in veel verschillende smaken en erg lekker! Vind ik ;-)

Energierepen

Merino wollen handschoenen

Een echte bergliefhebber kan een paar dunne merino wollen handschoenen eigenlijk niet missen. Op frisse dagen in het voor- of najaar en soms zelfs in de zomer is het erg handig om een paar van deze dunne, maar warme handschoenen in je rugzak te hebben. In de winter kun je ze gebruiken als onderhandschoenen. Ideaal!

Fietsmontagesteun

Een handig en zeer betaalbaar cadeau voor fietsliefhebbers. Met deze steun kun je gemakkelijk onderhoud aan je fiets uitvoeren of kleine onderdelen eenvoudig schoonmaken. De steun kan fietsen tot maximaal 30 kg dragen. Een onmisbare tool voor mountainbikers en wielrenners en nu bovendien flink afgeprijsd!

Fietstechnicus aan het werk met montagesteun

EHBO setje

Een klein EHBO setje in een handig tasje is altijd goed en belangrijk om bij je te hebben in de bergen. Care Plus Basic heeft een handige EHBO-Kit met 30 items in een lichtgewicht etui. Met klittenband kun je de etui aan je fietsstuur of riem bevestigingen, maar hij past natuurlijk ook gemakkelijk in je wandelrugzak.

Merino wollen muts

Net als handschoenen is ook een kleine en lichte muts een hele handige must-have voor bergliefhebbers en wandelaars. Deze compacte muts van Woolpower weegt bijna niets en stop je zo in je binnenzak of rugzak en past zelfs onder een (wintersport)helm. Het materiaal van de beanie weert van nature nare geurtjes en bacteriën en jeukt daardoor niet op je hoofd: fijn!

Skikleding kopen mutsen

Waterproof super solar charger

Wil je een outdoorliefhebber echt verwennen deze Sinterklaas, koop dan een waterdichte powerbank die zichzelf kan opladen via zonne-energie. De SunPower-cellen werken zelfs op een bewolkte dag. Maar je kan 'm ook gewoon via een USB-C opladen. De powerbank heeft voldoende energie om 's nachts je telefoon op te laden.

Een bordspel over de bergen

Er zijn tal van bordspellen waarbij de bergen het decor vormen. Bouw je eigen berglandschap, behaal als eerste de top of stel je eigen natuurgebied samen. Bergliefhebbers die van een spelletje houden moeten zo'n spel in de kast hebben liggen!

Bordspel Spelen

Thermokleding

Thermo-ondergoed komt altijd van pas wanneer je in Nederland of in de Alpen op pad bent. De shirts zijn ook fijn te dragen in de zomer wanneer het wat frisser is of kies voor een model met korte mouwen.

Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.