E-bike is populairder dan ooit: fietsen in de bergen in een van 's werelds grootste fietsregio's

 © TVB Kufsteinerland / Lolin 
Met de e-bike fietsen in de bergen van het Kufsteinerland

25 augustus 2021

door Marlous in Nieuws

Het is niet te ontkennen: Nederland is een typisch fietsland. Naast dat het een praktisch vervoersmiddel is, wordt er ook veel op de fiets gestapt als hobby. Niet alleen in eigen land, ook tijdens vakanties is het een van de favoriete vrijetijdsbestedingen. Een geliefde bestemming daarvoor is het berglandschap waar er door de hoogteverschillen meer uitdagende tochten kunnen worden gemaakt en waar je tegelijkertijd kunt genieten van een uniek decor. De komst van de elektrische fiets is daarbij een zeer welkome, want nu kan er makkelijker en meer gefietst worden tijdens een bergvakantie. Ideaal! Zoals in de Oostenrijkse regio Kufsteinerland, waar de omgeving en fietsmogelijkheden een perfecte bestemming vormen voor bergliefhebbers.

Nederland als fietsland in cijfers

De cijfers liegen er niet om: Nederland telt zo’n 23 miljoen fietsen. Dat is meer dan het aantal inwoners en wederom een blijk dat we graag op de fiets stappen. Ongeveer 2,5 miljoen daarvan is elektrisch, een aantal dat met de tijd steeds meer en harder groeit. Uit cijfers blijkt bovendien dat veruit de meeste tijd op de fiets wordt doorgebracht voor recreatieve doeleinden. Met de komst van de e-bike pakken we nu ook op vakantie veel vaker de fiets en wordt er dan ook meer gefietst in de bergen om de omgeving te ontdekken. De regio Kufsteinerland speelt daarop in met goede mogelijkheden voor het maken van mooie tochten, al dan niet op een elektrische fiets.

Het Kufsteinerland: een echte fietsregio

Nu er steeds meer mogelijkheden bestaan om met een elektrische fiets op pad te gaan, wordt er nog meer in de bergen gefietst. Het Kufsteinerland biedt ideale omstandigheden voor vakantiegangers die liever met de e-bike de natuur in gaan. Met maar liefst 15 verschillende fietsverhuurpartners en 12 laadstations in de hele regio, kun je hier uitstekend terecht om meer uitdaging op te zoeken tijdens het fietsen. Met e-bikes kan ongeveer 100 km worden afgelegd en bovendien kunnen er tijdens het zomerseizoen wekelijks verschillende e-bikes worden getest. Beschik je over de KufsteinerlandCard, dan kun je met korting een van de elektrische fietsen huren bij de plaatselijke VVV. 

Fietsen in het Kufsteinerland
In het Kufsteinerland kun je heerlijk fietsen, met name op een e-bike (Foto: © TVB Kufsteinerland / Lolin)

Routes voor ieder type fietser

Je hoeft geen fervente fietser te zijn om ook in de bergen mooie routes te maken. Het Kufsteinerland telt een groot aantal relatief eenvoudige routes voor rustige tochten op vlakke paden, maar er zijn ook routes voor fanatieke toeristen die te fiets de hele regio willen ontdekken. Dat maakt het gebied bijzonder aantrekkelijk voor vakantiegangers die willen fietsen, want het diverse landschap biedt hoe dan ook een prachtig uitzicht. Langs de rivier, de vesting Kufstein of dwars door bossen en over heuvels, het brede scala aan fietsroutes biedt mogelijkheden voor ieder type fietser, van recreatief tot sportieve wielrenner of mountainbiker.

Hoogtepunten van de regio

Ga je op vakantie om te fietsen, dan mogen de mooiste routes van de bergregio natuurlijk niet ontbreken. Een van de hoogtepunten van het Kufsteinerland is de Pölvenradrunde, een geleidelijke tocht langs idyllische landschappen en dorpjes met een lengte van 30 km. Het beginpunt kan zelf gekozen worden en onderweg zijn er tal van mogelijkheden om een rustmoment te pakken en te genieten van een Tiroolse specialiteit. Een andere highlight is de langere Kaiserradrunde van 80 km, welke rondom het schilderachtige Kaisermassief voert.

Met de e-bike fietsen in de bergen
Het Kufsteinerland telt verschillende fietstochten met uitzicht op de meest prachtige plaatjes (Foto: © TVB Kufsteinerland / ofp kommunikation)

Kufsteinerland Fiets Marathon

Fietstochten in de bergen naar een hoger niveau tillen? Dan biedt de Kufsteinerland Fiets Marathon uitkomst. Dit jaar vindt de Marathon op 5 september plaats waar zowel fanatieke fietsers als hobbyisten in kunnen participeren. Er zijn verschillende tochten te maken, zoals de lange en wat pittigere route van 124 km, maar ook een route van 47,5 km, welke langs de meest adembenemende uitzichten op onder andere de Wilder Kaiser en Zahmer loopt. Beide tochten starten bij de vesting Kufstein en bieden prachtige panorama’s op de dorpen van de regio en de ongerepte natuur.

Lees meer over de Kufsteinerland Fiets Marathon

Met de e-bike fietsen in de bergen image widget

Zomervakantie tips