Skip to navigation Skip to main content

Tips in Zell-Gerlos voor iedereen zonder hoogtevrees

53418 - Tips in Zell-Gerlos voor iedereen zonder hoogtevrees
© Zillertal Arena

Vakantiegangers die op zoek zijn naar avontuur, spanning en actie en waarbij hoogtevrees niet in het woordenboek voorkomt, kunnen hun hart ophalen in Zell-Gerlos. De regio telt een flink aantal avonturenparken waar naast families, ook thrillseekers plezier kunnen maken. Ziplines, klimmuren of hoogtouwenparcoursen, de variëteit en het plezier dat je hier beleeft is enorm. Van een saaie vakantie is er in ieder geval geen sprake tijdens een verblijf in deze veelzijdige regio. Benieuwd aan welke plekken je absoluut een bezoekje moet brengen? Bekijk deze leuke tips in Zell-Gerlos voor iedereen zónder hoogtevrees!

Zomervakantie in Zell-Gerlos

Zell-Gerlos is een afwisselende vakantieregio in de Zillertal Arena (in het Zillertal in Tirol in Oostenrijk), waar iedere vakantieganger van jong tot oud gegarandeerd een heerlijke tijd beleeft. De dorpjes Zell am Ziller en Gerlos beschikken over een groot aanbod aan uitstapjes dat je kunt maken. Van prachtige natuurlijke bezienswaardigheden tot recreatieparken en van mooie wandelroutes tot heerlijke fietstochten: er is altijd wat leuks te doen. Maar ook als je op zoek bent naar wat meer uitdaging en actie biedt Zell-Gerlos uitkomst. De verschillende recreatieparken beschikken over leuke attracties waarbij zaken als hoogtevrees beter geen rol kunnen spelen. Ben jij wel toe aan een beetje spanning en avontuur? Zet dan zeker deze leuke tips op je lijstje voor je zomervakantie in Zell-Gerlos!

Alles over een zomervakantie in Zell-Gerlos >

53418 - hochseilgarten zell gerlos
Zowel jong als oud beleeft gegarandeerd een leuke vakantie in Zell-Gerlos (© Zillertal Arena)
Zowel jong als oud beleeft gegarandeerd een leuke vakantie in Zell-Gerlos (© Zillertal Arena)

#1. Erlebnisgarten Riederklamm

Een plek waar je zonder twijfel een actieve dag kunt beleven is Erlebnisgarten Riederklamm. Het park bestaat uit twee elementen die beide de moeite waard zijn om te proberen: een klimpark en de Flying Fox. Iedereen die een keer wil klettersteigen kan terecht in het klimpark, waar er een oefengedeelte te vinden is met korte routes om voor de eerste keer de rotswanden te bestijgen. Als je op zoek bent naar wat meer uitdaging kun je de moeilijkere routes nemen en de steile wanden trotseren. Ook beschikt het park over een hangbrug waar je je hoogtevrees beter thuis kunt laten. De touwbrug is met een lengte van 70 meter de langste van Oostenrijk en een spannend obstakel dat je moet overbruggen om bij een aantal van de klimroutes te komen.

Een ander deel van Erlebnisgarten Riederklamm dat je echt een keer gedaan moet hebben is de Flying Fox. Deze zipline loopt op een hoogte van 80 meter boven de grond en strekt zich uit over een lengte van zeker 200 meter. Na een training en uitleg van een gids begint het avontuur waarbij je hoog tussen de bergen en bossen vliegt. Echt een must als je op zoek bent naar adrenaline!

Lees meer over Erlebnisgarten Riederklamm
53418 -
Je wordt niet aan je lot overgelaten, maar goed geïnstrueerd bij Erlebnisgarten Riederklamm (© Zillertal Arena)
Je wordt niet aan je lot overgelaten, maar goed geïnstrueerd  bij Erlebnisgarten Riederklamm (© Zillertal Arena)

#2. Paragliding Zell am Ziller

Een activiteit waarbij je ook beter enige vorm van angst voor hoogtes thuis kunt laten is paragliden in Zell am Ziller, iets wat je echt een keer gedaan moet hebben. De Zillertal Arena is een van de mooiste gebieden om overheen te vliegen en je kijkt dan ook echt je ogen uit tijdens deze onvergetelijke ervaring. Langs diepgroene bossen, over kleurrijke heuvels en met een adembenemend uitzicht... Speelt hoogtevrees voor jou geen rol dan is dit absoluut een tip die je op je lijstje moet zetten voor je zomervakantie in Zell-Gerlos.

Meer informatie over paragliden in Zell-Gerlos

#3. Hochseilgarten Gerlos

Een ander leuk uitstapje om te maken is een dagje naar de Hochseilgarten in Gerlos, waar zowel kinderen als volwassenen een leuke activiteit aan hebben. Het klimpark bestaat uit een hoogtouwenparcours waar je maar liefst 60 verschillende stations hoog boven de grond moet trotseren. Deze zijn gebouwd op boomstammen op zo'n 10 tot 15 meter hoogte. En dat niet alleen, ook telt het klimbos 15 ziplines die een leuke afwisseling bieden op het klimmen en zorgen voor een spectaculaire finish van het parcours.

Bekijk Hochseilgarten Gerlos
53418 - klimpark zell gerlos
Zoef jij ook al lachend door de bomen of heb jij toch een klein beetje last van hoogtevrees? (© Zillertal Arena)
Zoef jij ook al lachend door de bomen of heb jij toch een klein beetje last van hoogtevrees? (© Zillertal Arena)

#4. Abenteuerland Gerlos

Wat zeker niet aan je zomervakantie in Zell-Gerlos mag ontbreken is een bezoek aan het Abenteuerland Gerlos. Zoals de naam al zegt staat een bezoek aan het park volledig in het teken van avontuur en spanning. De attracties die je hier vindt zijn heel afwisselend: ook hier kun je klimmen op hoge parcoursen tussen de bomen, maar je kunt er ook boogschieten of mountainbiken op diverse trails in het bos. Hetgeen dat vakantiegangers die geen hoogtevrees kennen echt moeten doen, is een ritje met de Flying Fox. Ook deze zipline loopt op grote hoogte en is door de snelheid, afstand en de prachtige omgeving waar je doorheen zoeft, een echte aanrader.

Alles over Abenteuerland Gerlos

#5. Almparadies Gerlosstein

Nog zo'n zipline waar je u tegen zegt, bevindt zich in Almparadies Gerlosstein. Hier zoef je met 50 km/u op de Almflieger Gerlosstein waarbij je 738 meter afstand aflegt. Er zijn vier verschillende routes om te nemen, dus mocht je er geen genoeg van kunnen krijgen dan kun je verschillende keren door de lucht heen vliegen. Dat is overigens niet het enige wat je hier kunt doen, want het bergpark beschikt over nog veel meer leuke elementen. Een echte tip voor bergliefhebbers zonder hoogtevrees is klimmen op de Gerlossteinwand, dat zonder meer een van de meest indrukwekkende rotswanden in de omgeving is. Op een route van 400 meter bedwing je de imponerende bergwanden, iets dat voor zowel ervaren als onervaren klimmers een toffe uitdaging is. Na afloop kun je even bijkomen van alle adrenaline onder het genot van een overheerlijk gerecht bij het Berghotel Gerlosstein.

Meer over Almparadies Gerlosstein
53418 - almflieger zell gerlos
De Almflieger is een hele belevenis dat je eens meegemaakt moet hebben (© Zillertal Arena)
De Almflieger is een hele belevenis dat je eens meegemaakt moet hebben (© Zillertal Arena)

#6. Via ferrata Talbach

De laatste tip in Zell-Gerlos voor iedereen zonder hoogtevrees, maar zeker niet de minste, is een dag klimmen op de via ferrata van Talbach. Direct naast de spectaculaire waterval van Talbach kunnen adrenalinejunkies en liefhebbers van bergbeklimmen de wanden bestijgen met een constant oplopende moeilijkheidsgraad. De route start bij een oefengedeelte en loopt geleidelijk op tot steeds meer uitdaging, waarbij je kunt stoppen waar je wilt. Ideaal om je eigen grenzen te verkennen als het gaat om klimmen! Naast het trotseren van de steile rotswanden kent de route nog een ander spannend element: er zijn twee lange touwbruggen om overheen te balanceren. Red je het tot de laatste brug, dan wacht er een prachtig natuurspektakel van de waterval op je, waarbij je eindigt bij de uitstroom van het kletterende water. Actie genoeg!

Alles over klimmen op de via ferrata

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Zell-Gerlos.

Zomer Marlous

Over Marlous

Hoewel Marlous al flink bereisd is, blijven vooral de bergen haar betoveren. Continu verschillende uitzichten, het natuurgeweld, de kristalheldere meren en watervallen, ze krijgt er geen genoeg van. Met name de Noorse fjorden hebben haar gegrepen, maar eigenlijk vindt ze alle bergbestemmingen prachtig en gaat ze er graag heen om te wandelen.