Skip to navigation Skip to main content

5 fijne bestemmingen en uitstapjes voor een zomervakantie in het SalzburgerLand

53398 - 5 fijne bestemmingen en uitstapjes voor een zomervakantie in het SalzburgerLand
© Chris Perkles

Diepe groene dalen, machtige bergtoppen en een perfecte combinatie tussen natuur en cultuur. Allemaal kenmerken van een zomervakantie in het SalzburgerLand. Ontdek de geboorteplaats van Mozart, voel je net zoals de familie Von Trapp tijdens een bezoek aan de filmlocaties van de Sound of Music of geniet in alle rust van de natuur in Nationaal Park Hohe Tauern. In het SalzburgerLand vind je ontelbaar veel mogelijkheden voor een heerlijke zomervakantie. In dit artikel geven we je vijf tips voor leuke bestemmingen en uitstapjes.

Zomervakantie in het SalzburgerLand

De vakantieregio SalzburgerLand heeft alles in huis voor een heerlijke zomervakantie in de bergen. Van kilometers lange wandelpaden in de bergen en dalen tot mooie fietstochten voor jong en oud, leuke uitstapjes en heel veel bezienswaardigheden. In de natuur, in de hoofdstad of in de vele gezellige dorpjes. We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk is het mogelijk om er weer live van te genieten. De regio heeft uiteraard allerlei maatregelen getroffen, zodat je hier van een veilige vakantie kunt genieten. Het SalzburgerLand wil jou graag laten zien hoe mooi het leven is en daarom doet iedereen extra z'n best om er voor jou, je partner en je kinderen een onvergetelijke tijd van te maken. Eindelijk kun je weer de Oostenrijkse natuur in, genieten van een drankje en traditioneel gerecht op het terras of een duik nemen in een fris bergmeer. Dat is het leven, toch?!

53398 - wandelen in het salzburgerland
© Chris Perkles

#1. Grossarltal

De eerste fijne bestemming is meteen een bijzondere, het Grossarltal. Een ongeveer 30 km lang dal dat beter bekend staat als het 'Tal der Almen', het dal van de alpenweides. Je vindt hier alle ingrediënten voor een fijne zomervakantie in de bergen. Zo kun je er heerlijk fietsen of mountainbiken, maar ook prachtig wandelen. Vooral dat laatste willen we je echt aanraden in het Grossarltal. De natuur is hier zo mooi en overal ruikt het ontzettend lekker naar bloemen, kruiden en vers gras. En, nadat je over een van de meer dan 40 almen hebt gewandeld, kun je neerploffen op het terras van een gezellige berghut. Ook daar zijn er meer dan 40 van! Ga bijvoorbeeld voor een echte Brettljause met vers brood en heerlijke huisgemaakte kaas- en vleeswaren. Wil je dat de hele vakantie in het teken staat van goed eten en wandelen? Dan is de Salzburger Almenweg een aanrader. Een 31 etappes tellende wandeling die maar liefst 120 almhutten met elkaar verbindt. Van deze route lopen er vier etappes door het Grossarltal. Voor families is de Gaudi-Alm een tip en eigenlijk mag ook een bezoek aan het hoogalpine dorp Hüttschlag niet worden overgeslagen.

Meer tips voor een zomervakantie in Grossarltal

53398 - zomervakantie grossarltal
© Salzburger Saalachtal Tourismus

#2. Salzburger Saalachtal

Wandelen, fietsen en zwemmen: tijdens een zomervakantie in het Salzburger Saalachtal kan het allemaal. Hier hoef je niet te kiezen tussen een van de drie, je kunt ze zelfs allemaal op een dag combineren! Het Salzburger Saalachtal is het dal waarin de dorpen Lofer, Unken, Weissbach en St. Martin zich in bevinden. Stuk voor stuk fijne bestemmingen om in te overnachten en elk met hun eigen kenmerken en karakter. Toch hebben ze ook iets gemeen en dat is dat de rivier de Saalach er doorheen stroomt. Dit biedt meteen ook mogelijkheden voor spannende watersporten als kanoën en raften. Gezinnen kunnen hier zelfs een echte familie rafttour maken. Wedden dat je de kids daar maanden later nog over hoort praten? Het Salzburger Saalachtal is ontzettend veelzijdig en biedt voldoende mogelijkheden voor bergliefhebbers van alle leeftijden. Je kunt er prachtig wandelen en fietsen en ook voor families met kinderen is er meer dan genoeg te doen. Voor kinderen zijn er ook speciale kinder e-bikes te huur.

Lees meer over een zomervakantie in het Salzburger Saalachtal

53398 - e biken met kinderen in het salzburger saalachtal tijdens een zomervakantie in het salzburgerland
© Salzburger Saalachtal Tourismus

#3. Nationaal Park Hohe Tauern

Liefhebbers van de natuur zijn in het SalzburgerLand aan het juiste adres. Je vindt hier namelijk een deel van een van de grootste beschermde natuurgebieden van Oostenrijk én Europa: Nationaal Park Hohe Tauern. Gelegen in de drie deelstaten Salzburg, Karinthië en Tirol, met een totale oppervlakte van 1836 vierkante kilometer. Het nationaal park werd in 1980 opgericht en is de leefomgeving van meer dan 10.000 verschillende diersoorten. Bovendien kun je er meer dan 1800 verschillende bomen, planten en bloemen ontdekken en vind je er ook nog eens 250 bergtoppen van boven de 3000 meter hoogte. Absolute hoogtepunten zijn: de hoogste berg van Oostenrijk de Grossglockner, de hoogste gefaseerde watervallen van Europa de Krimmler Wasserfälle en de langste gletsjer van de Oostalpen de Pasterzegletsjer. Hoe je al dit moois zelf kunt ervaren tijdens je zomervakantie? Te voet, op de fiets en zelfs met de auto. Je kunt er prachtige wandeltochten maken, waaronder een aantal etappes van de 750 kilometer lange Alpe Adria Trail en ook vind je hier het prachtige 310 km lange Tauernfietspad.

Meer informatie over Nationaal Park Hohe Tauern

53398 - natuur nationaal park hohe tauern
© Michael Königshofer

#4. Wildkogel-Arena

Wanneer je op zoek bent naar een fijne bestemming voor een zomervakantie met kinderen in het SalzburgerLand, dan zit je goed in de Wildkogel-Arena. Dit prachtige berggebied ligt aan de rand van Nationaal Park Hohe Tauern. Overnachten kan in twee sfeervolle dorpjes: Bramberg am Wildkogel en Neukirchen am Großvenediger. Voor gezinnen is er van alles mogelijk. Zo liggen er meerdere leuke themawandelingen in de omgeving, waarvan de ruim 7 km lange Smaragdweg een absolute tip is. Tijdens deze wandeling leer je van alles over de smaragden en mineralen uit de regio. De mascotte van de Wildkogel-Arena is beer Kogel-Mogel. In zijn naam is er een groot avonturenpark op 2091 meter hoogte op de Wildkogel gebouwd. Andere leuke activiteiten zijn de Panorama- en Rutschenweg, mountainkarten en een bezoek aan de nabijgelegen Krimmler Wasserfälle.

Ontdek de Wildkogel Arena

53398 - zomervakantie salzburgerland mountainkarten in de wildkogel arena
© Michael Königshofer

#5. Grossglocker Hochalpenstrasse

Een absoluut hoogtepunt tijdens een zomervakantie in het SalzburgerLand is een ritje over de Grossglockner Hochalpenstrasse. Een prachtige Alpenweg die de plaatsen Heiligenblut (Karinthië) en Bruck am Grossglockner (Salzburg) met elkaar verbindt. Vanwege de gigantische sneeuwhoeveelheden in de winter, is de Grossglockner Hochalpenstrasse alleen in de zomermaanden geopend. Elk jaar wordt de route eerst sneeuwvrij gemaakt, voordat we er weer van kunnen genieten. De sneeuwhoogtes zijn soms wel meer dan 12 meter hoog! De weg is 48 km lang, telt 36 haarspeldbochten en bereikt een maximale hoogte van 2571 meter. Niet alleen geniet je onderweg van een schitterend uitzicht op de hoogste berg van Oostenrijk - de Großglockner - je kunt ook de Pasterzegletsjer bewonderen en er zijn 12 leuke tussenstops die er een hele belevenis van maken.

Kom meer te weten over de Großglockner Hochalpenstrasse

53398 - uitzicht salzburgerland
© Michael Königshofer

Nieuw: nonstop met Transavia naar Salzburg

Er zijn verschillende manieren om te reizen naar het SalzburgerLand. Voor iedereen die graag met het vliegtuig op vakantie gaat, is er goed nieuws. Sinds deze zomer vliegt Transavia weer rechtstreeks van Amsterdam naar Salzburg. Op donderdag 8 juli aanstaande vertrekt de eerste vlucht. Vanaf dat moment vliegt Transavia twee keer per week direct naar Salzburg tot 31 oktober. Daarna is er een korte pauze tot het winterseizoen medio december weer van start gaat. In circa 1,5 uur sta je in Salzburg, waar alle prachtige bestemmingen van het SalzburgerLand eenvoudig te bereiken zijn.

Win een zomervakantie naar het SalzburgerLand

Ben jij na het lezen van dit weblog enthousiast geworden over een vakantie in het SalzburgerLand? Doe dan snel mee met de winactie. Het SalzburgerLand geeft namelijk vijf zomervakanties naar verschillende regio's weg. Je kunt een weekreis voor twee personen winnen in een fijn 4-sterrenhotel, inclusief ontbijt en diner. Om mee te doen ga je naar de prijsvraagpagina van het SalzburgerLand. Scroll naar beneden, klik op 'meer weten', beantwoord de vraag en maak de zin af. Je kunt tot 11 juli 2021 meedoen. Daarna worden de winnaars bekendgemaakt.

53398 - uitzicht salzburgerland (1)
© Michael Grössinger

Dit weblog is geschreven in samenwerking met het SalzburgerLand.

Zomer Florien

Over Florien

De bergen hebben iets magisch en dat is een gevoel dat iedere keer weer naar boven komt als Florien er is. Jaloersmakende momenten vergeleken met hier, want waarom hebben wij geen bergen? Ze is voornamelijk 's winters in de Alpen te vinden, maar ook in de zomermaanden wil Florien nog meer magische plekken ontdekken in de bergen.