Skip to navigation Skip to main content

De beste activiteiten voor een zomervakantie in Paznaun

53373 - De beste activiteiten voor een zomervakantie in Paznaun

Wanneer je op zoek bent naar een vakantiebestemming waar je op en top kunt genieten van de natuur en je je kunt vermaken met talloze activiteiten, dan is Paznaun een goede keuze. Tijdens een zomervakantie in de dorpen Ischgl , Kappl , Galtür of See im Paznaun bevind je je tussen een aantal imposante drieduizenders en liggen er talloze wandel- en fietsroutes voor het oprapen. Geniet van adembenemende panorama's, helderblauwe bergmeren en bloemige alpenweides of neem een duik in het zwemmeer van See. Een zomervakantie in Paznaun is geschikt voor iedereen, of je nu romantisch met z'n tweeën gaat of met het gezin. Wij hebben de beste activiteiten voor een zomervakantie in Paznaun voor je op een rijtje gezet!

Activiteiten voor een zomervakantie in Paznaun

Vier dorpen, één groot avontuur. In de regio van Paznaun kun je terecht voor talloze activiteiten: wandelen, fietsen, klimmen, zwemmen, niks is te gek. Het maakt niet uit of je nu een doorgewinterde sporter bent of iemand die voor het eerst op zomervakantie naar de bergen gaat, want alle activiteiten zijn mogelijk op verschillende niveaus. Zo zijn er gemoedelijke wandelingen over idyllische alpenweides, maar ook uitdagende routes naar de top van de berg. Ook op klimgebied is er van alles te doen, er is zelfs een Klettersteig speciaal voor kinderen. Wil je liever relaxen? Dan kun je terecht in het zwemmeer van See of in de wellness van het Silvretta Center. Zoals gezegd, Paznaun biedt voor ieder wat wils!

#1. Culinaire Jakobsweg

Speciaal voor lekkerbekken biedt Paznaun elke zomer een speciaal concept: de Culinaire Jacobsweg. Hier staat de combinatie van wandelen en een culinaire belevenis centraal. Vijf verschillende sterrenchefs creëren met lokale producten spectaculaire gerechten die je in vijf verschillende berghutten kunt proeven. Via speciaal georganiseerde 'Genusswandelingen' wandel je naar één van de hutten. Genieten staat centraal, dus de wandelingen zijn niet al te moeilijk. Een absolute aanrader voor iedereen die van culinaire hoogstandjes houdt!

#2. Sunny Mountain Erlebnispark

Wanneer je op reis gaat met kinderen moet je zeker weten een stop maken bij het Sunny Mountain Erlebnispark, een groot speelpark op 1830 meter hoogte vlakbij het bergstation van de DIAS-bahn in Kappl. Het park bereik je na een korte wandeling en bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder een almmuseum, een kinderboerderij, een speeltuin en een waterspeeltuin. Als ouder kun je heerlijk relaxen, maar je kunt ook lekker met ze meedoen. Er valt hier genoeg te beleven voor jong en oud!

53373 - sunny mountain erlebnispark
Plezier voor het hele gezin in het Sunny Mountain Erlebnispark (Foto: © TVB Paznaun - Ischgl)

#4. Rondwandeling Visnitz waterval

Een leuke wandeling voor de hele familie is die langs de Visnitz waterval en de Rotwegkapelle. De wandeling start in Kappl, aan de overkant van het dalstation van de DIAS-bahn en is ongeveer 6,5 kilometer lang. Onderweg passeer je bloemige alpenweides en een schaduwrijk bos, een ideale route voor warme dagen. De Visnitz waterval bereik je al snel, zo kun je op je gemak dit natuurspektakel aanschouwen. Hierna loopt de wandeling verder richting de Rotwegkapelle, vanwaar je een mooi uitzicht hebt over de vallei. Vervolgens wandel je weer door naar Kappl. In totaal ben je ongeveer twee uur onderweg.

#5. Mountainbiken

In Samnaun zijn er verschillende uitdagende mountainbike routes te vinden, waaronder de Heilbronner Hüttentour en de Samnaun Loop. De eerste is een zeer inspannende tocht, waarbij bijna 1000 hoogtemeters overbrugd moeten worden. Veel stukken zijn erg steil, dus goed getrainde beenspieren zijn zeker nodig. Bij de Heilbronner Hütte kun je de nodige energie opdoen, waarna je de route terug naar beneden neemt. Ook de Samnaun Loop is een uitdagende tocht, waar je in de voetsporen treedt van de Ironbike Marathon. Extreem lange, steile hellingen en pittige afdalingen zijn niet vreemd op deze route, dus bereid je voor op een flinke uitdaging. Officieel bestaat de Samnaun Loop uit vier etappes van een dag, maar je kunt ook een gedeelte fietsen. Beide tochten kunnen met de e-bike gedaan worden en natuurlijk zijn er ook genoeg andere mountainbike routes in de omgeving.

Meer info over een actieve vakantie in Paznaun vind je hier >

#6. Silvretta Center

Toe aan wat ontspanning of is het een regenachtige dag? Dan ben je in het Silvretta Center in Ischgl op de juiste plaats. Je vindt hier een verwarmd binnenzwembad, een spa- en wellnessgedeelte, een restaurant en zelfs een bowlingbaan. Het zwembadwater heeft een fijne temperatuur van 28 graden, er is een waterval en ook zijn er verschillende jetstreams. In het saunalandschap kun je terecht voor een Finse sauna, een Turks bad, een infraroodcabine, koudwaterbaden en ligbedden. Hiernaast kun je er genieten van verschillende soorten massages.

#7. Paznaun Challenge

Van 18 juni t/m 17 oktober 2021 kunnen alle vakantiegangers in Paznaun meedoen aan de Paznaun Challenge. Het is de bedoeling dat je - op de fiets of wandelend - etappes van verschillende events aflegt, zoals de Ischgl Ironbike Marathon, E-Bike World Cup of de Silvrettarun 3000. Iedereen die zijn of haar route trackt via GPS in de Paznaun Challenge app maakt kans op mooie prijzen, of je nu een amateur of professional bent. Een hele leuke manier om jouw actieve dag net wat extra's te geven!

#8. Spiel-, Sport- und Wasserpark See

In See im Paznaun vind je het Spiel-, Sport- und Wasserpark See, waar de hele familie zich kan vermaken met allerlei activiteiten. Het zwemmeer zelf heeft een diepte van 4 meter, maar er is ook een gedeelte voor de allerkleinsten met een diepte van slechts 40 centimeter. Naast het meer bevindt zich een avonturenspeelplaats, een voetbal- en een beachvolleybalveld, een zonneterras en een fijne ligweide. Nog meer waterpret? Neem een duik in het Waldbad van Ischgl of wandel naar de Schwarzwassersee, de Pardatschersee, Madleinsee of Berglisee. In deze idyllische bergmeren kun je lekker afkoelen.

53373 -
Heerlijk afkoelen doe je in het zwemmeer van See im Paznaun

Silvretta Card Basis

Iedereen die verblijft in één van de dorpen in de regio Paznaun, krijgt gratis de Silvretta Card Basis. Met deze kaart heb je gratis toegang tot het openbaar vervoer en kun je per dag 1x gebruik maken van een berglift in Paznaun (omhoog én naar beneden). Wil je meer? Dan kun je tegen een speciaal tarief de Silvretta Card Premium aanschaffen. Hiermee kun je zo vaak als je wil gebruik maken van alle liften in Ischgl, Galtür, Kappl, See en Samnaun, heb je toegang tot het Alpinarium en de openbare zwembaden, kun je gratis de Silvretta-Hochalpenstraße rijden en nog veel meer! Vraag bij je accommodatie naar de kaart en geniet van de vele voordelen!

100% zorgeloos op vakantie naar Paznaun

Deze zomer hebben bijna alle accommodaties in de regio Paznaun het motto: 'Qualitytime 100% sorgenfrei'. Dit houdt in dat de annuleringsvoorwaarden versoepeld zijn en je tot zeven dagen voor de aankomstdatum (zonder opgaaf van reden) kosteloos kunt annuleren of omboeken. Wanneer je annuleert krijg je het totale bedrag terug. Deze regeling is geldig bij alle boekingen met een aankomstdatum tussen mei en oktober 2021.

Zomer Gina

Over Gina

Gina is gek op alles dat met reizen te maken heeft. Ze ontdekt graag nieuwe plekken, en als er dan ook nog bergen zijn, is ze verkocht. Van tochten door de Italiaanse Dolomieten tot wandelingen over de glooiende Alpen van Oostenrijk; ze wordt overal warm van.