Skip to navigation Skip to main content

8 mooie natuurcampings in de Alpen

Tent Blauw

Een oase van rust en wakker worden midden in een kleurrijke omgeving omringd door een imposant bergdecor... Dat vind je als je gaat kamperen op een natuurcamping in de Alpen. Wie niet zit te wachten op al te veel poespas maar simpelweg genoeg heeft aan een tent, caravan of camper te midden van de ongerepte bergwereld, kan eens een kijkje nemen bij de volgende prachtige campings. Puur natuur staat voorop bij deze 8 mooie natuurcampings in de Alpen!

Campings midden in de natuur van de Alpen

Als je gaat kamperen op een natuurcamping in de Alpen, dan vind je daadwerkelijk hetgeen waar je vaak naar op zoek bent tijdens een vakantie: rust. Heb je enkel een mooi landschap en je eigen gezelschap nodig om een heerlijke zomer op een camping te kunnen doorbrengen, dan zijn de volgende campings misschien wel wat voor jou. Deze kampeerterreinen zijn prachtig gelegen, beschikken niet over al te veel drukte en bevinden zich voornamelijk in een omgeving vol ongeschonden natuur. En het belangrijkste: de campings liggen in de bergen! In dit blog sommen we een aantal mooie natuurcampings in de Alpen voor je op.

1. Camping Ferme Noémie, Frankrijk

De camping Ferme Noémie is een kleinschalige natuurcamping in de Franse Alpen. Met slechts 22 staanplaatsen vind je hier vooral rust en het enige wat telt op deze camping is de omliggende natuur. De natuurcamping bevindt zich in Le Bourg-d'Oisans, in de regio Isère. Gastvriendelijkheid staat hoog in het vaandel. Het kampeerterrein wordt door een familie gerund en die zorgen ervoor dat je van alle gemakken bent voorzien tijdens je verblijf. Naast dat je er heerlijk tot rust kunt komen, leent het gebied zich ook perfect voor sportieve activiteiten. Er liggen talloze wandel- en fietsroutes in het bereik en ook de bekende Alpe d'Huez is eenvoudig te bereiken.


Lees ook: Mooiste campings voor een vakantie bij de Alpe d’Huez

Alpe d'Huez
© Alpe d'Huez Tourisme, Cyrille Quintard
Camping Ferme Noémie ligt niet ver van de Alpe d'Huez

2. Naturcamp. Wienerwald, Oostenrijk

Slechts een half uur rijden van Wenen vandaan ligt Naturcamp. Wienerwald. Dat maakt dat een verblijf op deze camping een mooie combinatie is tussen natuur en stad, want je kunt gemakkelijk een dagje de stad opzoeken. Hoewel het kampeerterrein niet groot is, zijn de staanplaatsen ruim. 's Ochtends word je wakker met verse broodjes, en wil je 's avonds buiten de camping een hapje eten? Dan ligt er een gezellig restaurantje op ongeveer een kilometer afstand van de natuurcamping. Daarnaast vind je het park Sparbach niet ver van het kampeerterrein, een van de oudste natuurparken van Oostenrijk.

3. Camping Molignon, Zwitserland

Een prachtige natuurcamping in de Zwitserse Alpen is Camping Molignon. Hier word je omringd door imponerende bergtoppen, kom je tot rust met het geluid van een stromende rivier en verblijf je op een fijne, ruime kampeerplek met veel privacy. De camping ligt in Wallis en bevindt zich in een omgeving waar veel activiteiten mogelijk zijn, zoals wandelen, fietsen, klimmen en andere bergsporten. Ook kun je dineren in het restaurant op de camping en genieten van een traditionele Zwitserse kaasfondue, of simpelweg en lekkere snack halen bij de bijgelegen snackbar.

4. Camping Dachstein, Oostenrijk

Families die vooral op zoek zijn naar rust en natuur tijdens hun zomervakantie in Oostenrijk kunnen uitstekend terecht bij Camping Dachstein, die vlak bij Ramsau-Dachstein ligt. Hier vier je vakantie in een zonnig gebied met een prachtige bergcoulisse inclusief gletsjer. De Dachstein trotseert de omgeving en dat maakt het een heerlijke natuuromgeving om te wandelen en te kamperen. Het kampeerterrein hoort overigens bij een pension, waardoor je hier ook kunt overnachten in een kamer. Maar om zoveel mogelijk van de natuur mee te krijgen, is het toch echt aan te raden te verblijven op een van de ruime kampeerplekken.

5. Camping River, Frankrijk

Midden in de rijke natuur van de Alpes-de-Haute-Provence ligt de kleinschalige natuurcamping River. Het terrein is omgeving door glooiende bergen, groene bossen en, zoals de naam al doet vermoeden, een stromende rivier. Dat nodigt uit tot vele activiteiten in de natuur. Je kunt dan ook eenvoudig uitstapjes maken om te gaan raften, mountainbiken of wandelen. Er is een klein zwembad en bovendien beschikt de camping over andere leuke faciliteiten voor kinderen, zoals tafeltennis en jeu-de-boules. Ontbijten doe je met lekkere verse croissantjes en voor de lunch kun je een gezellige picknick regelen, midden in het mooie landschap.

6. Huttopia La Clarée, Frankrijk

Niet ver van de grens met Italië ligt Huttopia La Clarée, een mooie natuurcamping in de Franse Alpen. Het kampeerterrein heeft een fraaie ligging tussen de bergen van Haute-Alpes en de campingplaatsen liggen grotendeels tussen hoge bomen. Dat natuur hier de overhand neemt is zeker, want de camping bevindt zich midden in een beschermd natuurgebied. Naast dat je je eigen tent of caravan mee kunt nemen, zijn er ook luxe lodges te huren voor een comfortabel verblijf. Daarnaast is er een fijn zwembad en heb je bovendien op deze camping de luxe van een compleet ontbijt, met verse croissaints en een glaasje jus d'orange.

7. Feriencenter Camping Biberhof, Oostenrijk

Feriencenter Camping Biberhof ligt in een waar wandelparadijs in de omgeving van Biberwier. Met een prachtige ligging kom je op deze mooie natuurcamping in de Alpen echt tot rust tijdens je zomervakantie in Oostenrijk. De weergaloze omgeving waarmee het kampeerterrein is omringd bestaat uit dennenbossen, indrukwekkende bergtoppen en een beekje. Ook telt de nabije omgeving talloze mogelijkheden voor sportieve activiteiten in de natuur. En de camping zelf is ook heerlijk: er is een fijn restaurant, mooie sanitairvoorzieningen en je kunt appartementen huren die van alle gemakken voorzien zijn.

8. Camping Tariche, Zwitserland

Ook Camping Tariche in Zwitserland is een mooie natuurcamping in de Alpen. Het is een kleine camping met 42 plaatsen die langs de rivier de Doubs genesteld zijn. Enkel natuurgeluiden zijn hier over het algemeen hoorbaar, precies waar natuurliefhebbers naar op zoek zijn tijdens een ontspannen zomervakantie. De camping ligt naast het schilderachtige plaatsje Saint-Ursanne, een middeleeuws dorp dat ontzettend leuk is om eens doorheen te struinen. Wie activiteiten in de natuur wil beleven kan bij de rivier terecht. Daar kun je onder andere kanoën en kajakken en kunnen kids spelen in het water.

Zomer Auteur11

Over Joris

Joris houdt van actie en avontuur. Zowel in de zomer als winter is hij veel in de bergen te vinden om te skiën, mountainbiken, klimmen of te hiken. Noem een willekeurige plaats in de Alpen en Joris is er geweest, of weet er in ieder geval veel van.